Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 17

• 60 365
  • 805
  •   1
Отговори
# 690
Аз съм писала ,че съм с Хашимото .Дори сега са добре.Аз пиша за т3 и т4 те не се влияат от хормон.Ендокринолозите тат и мат грам не гледат .

# 691
  • Бургас
Аз на краката вече с лупа трябва да търся десетина косъма, но за съжаление много ми намаляха миглите и веждите също, както и косата пооредя, на 48 съм, но още в началото на 40-те започнаха тези процеси,  странно, но цикъл редовен си имам още

# 692
А TSh като е високо в преди менопауза ли съм ?Да пусна ли още нещо като изследване ?Добавка каква да взимам?

# 693
Аз съм оставила всичко на съдбата.
Споменавала съм, че постя и от началото на постите вълните ми спряха.
Още се чудя, каква е причината, странно ми е , но …. Вече нито ми се ходи на изследвания, нито по лекари.
В очакване на другата седмица съм , да видя дали ще имам цикъл или да го чакам пак след 9 месеца/ последното прескачане беше толкова/.
Декември, при изследване витамин Д липсваше и сега на хубавото време се препичам на слънце. Да видим юни като го изследвам пак, какво ще е положението.
Общо взето се радвам на живота, пролетта и …. идва любимото лято и море.

# 694
Аз съм оставила всичко на съдбата.
Споменавала съм, че постя и от началото на постите вълните ми спряха.
Още се чудя, каква е причината, странно ми е , но …. Вече нито ми се ходи на изследвания, нито по лекари.
В очакване на другата седмица съм , да видя дали ще имам цикъл или да го чакам пак след 9 месеца/ последното прескачане беше толкова/.
Декември, при изследване витамин Д липсваше и сега на хубавото време се препичам на слънце. Да видим юни като го изследвам пак, какво ще е положението.
Общо взето се радвам на живота, пролетта и …. идва любимото лято и море.
Мислиш ли че постенето или диета биха спряли вълните? Аз съм с нощно изпотяване и вече също съм се отчаяла.

# 695
Не знам дали това е причината….
Аз си мисля, че нещо се “намести” с постите - вълните ми спряха, след 3 години /пиех само Вечерна Иглика/ и след 9 месеца цикъла дойде - нормален, без болка, без кръвоизливи, без предварителни зацапвания.
Не знам какво да мисля. И затова съм на принципа  проба - грешка.
Поне не вреди.

# 696
При мен не се случва нищо особено. На 47 съм и от близо 10 години приемам противозачатъчни (след третото дете). Единствено килограмите ми са проблем, но те са ми от лакомия и нерви, не толкова от хормони и възраст.
Два пъти годишно правя конттролен преглед при гинеколог и на всеки две години - мамография. Засега всичко е наред, но естествено следя за признаци на предстоящата промяна.

# 697
На 47 години и противозачатъчни не е ли рисковано? Как ти ги изписаха? До кога ще ги пиеш? Разкажи повече, моля те.

# 698
Когато се маже прогестерон (на крем), спира ли се по някое време за да дойде МЦ? Чета за прогестогела, че може да забави цикъла. Той нашия и без това никакъв го няма. И се чудя кога се маже всъщност?
Докато чакам час при мамолог, гинекологът ми предписа да се мажа, защото имам напрежение в гърдите. Несериозна съм, обаче, та не мога да дам обективно мнение дали действа или не. Цикъл нямам от 3-4 месеца, но чета, че може да има такъв страничен ефект.

# 699
На 47 години и противозачатъчни не е ли рисковано? Как ти ги изписаха? До кога ще ги пиеш? Разкажи повече, моля те.
Става въпрос за т.нар. „ Мини хапче“, съвместимо с кърменето. По лекарско предписание го почнах веднага след третото раждане. Само с рецепта се дава и според сегашната ми гинеколожка (а преди това и според дългогодишния ми гинеколог) няма проблем да го продължа. Докога - не знам.

# 700
  • София
Оплаквания с гърдите имах и аз. Отидох на мамолог, но не само че не ми даде нищо за облекчаване, ами ми се накара. Защото му казах, че като натиска ме боли, на което той се нахвърли, че преглежда, а не натиска. Опитах се да споделя всички притеснения, които са ми се появили при това събирах смелост за този преглед месеци наред, но той каза грубо- ако имаше нещо щях да ви кажа къде да отидете. Тръгнах си объркана.  Само рак ли ги интересува?  Вярно, беше облекчение, че не каза нещо страшно, но безсънните нощи продължиха. Имах и бодежи и болки и какви ли не смущения. Минаха сами. Слава Богу. И добре че в сайтове и тук пише, че е нормално, защото нямаше кой да ме подготви. За тази възраст, а и за всяка възраст е много важно да се говори. Помня преди 13 години като бях бременна колко силна нужда имах пак от информация. Напатих си много от лекари тогава.

# 701
  • Пловдив
В такъв случай  не им обръщай внимание на грубостта на някои доктори, ами си минавай прегледа и да не ти пука. /ако знаеш , че са добри/ ...иначе ги сменяй.

# 702
  • В градината...
ТСХ с годините расте също, дори от ендокринолог знам, че на една по-късна възраст се приемат за нормални малко по-високи стойности. Говоря за 65-70 години.

# 703
Аз съм писала ,че съм с Хашимото .Дори сега са добре.Аз пиша за т3 и т4 те не се влияат от хормон.Ендокринолозите тат и мат грам не гледат .
Т3 и Т4 са ти на долна граница ,особено Т3 ,явно конверсията куца ,трябва да ти вдигнат плавно хормона ,а може и да се помисли за включване на Т3 Иначе как се чувстваш?
Вдигни витамин Д-то задължително.

# 704
Дефицита на витамин Д (под долна граница е) от припичане на слънце изобщо няма да се повлияе. Трябва си добавка.
Аз, при все че имаше противоречиви мнения тук за приемането на естроген в пременопаузата, все пак започнах трета седмица с изофлавон по 1 таблетка дневно. Така и така вече си го бях купила. Мисля че писах скоро, горещите вълни много се промениха - много редки денем и почти ги няма нощем. Един месец имах много яки, ама много - когато ме прескочи. Сега май пак ще ме прескочи втори път. До сега съм имала само едно прескачане миналата година през юли. Ако тази положителна промяна е от изофлавона, няма да го спирам, ама знам ли дали е от него. Но голямо облекчение момичета.

Общи условия

Активация на акаунт