Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 17

• 60 386
  • 805
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте , имама Хашимото и хипофункция.Цикъл по 3 дни ,а след това два дни нищо и после ръждиво зацапване .Утре е трети ден от цикъла .Моля за съвет какви изследвания да пусна ?

# 676
Здравейте , имама Хашимото и хипофункция.Цикъл по 3 дни ,а след това два дни нищо и после ръждиво зацапване .Утре е трети ден от цикъла .Моля за съвет какви изследвания да пусна ?
LH, Estradiol, FSH, Progesteron, AMH, Prolactin, Тиреоидните хормони ако скоро не сте ги проверявали.

# 677
  • София
Не съм писала много отдавна . Забелязвам, че окосмяването ми по краката силно оредя. При вас така ли е? Това е може би единственото положително нещо, което имам от всички промени, които жената в пременопаузата започва да страда.  Аз съм в първата фаза 40- 49г.

# 678
При мен обратното-увеличи се с годините.

# 679
Аз не съм забелязала намаляване на окосмяването, даже имам ново по лицето.

# 680
Мдам…!🤦🏻♀ И при мен така.

# 681
Момичета, аз съм в преждевременна менопауза настъпила по медицински причини. АГ ми препоръча вагинални таблетки с Естрадиол но аз още не искам да ги поставям преди да съм пробвала със друго. Например вагинални таблетки с хиалуронова киселина. Дали някой използва такива? При мен менопаузата се разви за по-малко от 6 месеца и стигна до атрофия на лигавицата на влагалището. Реално аз не съм имала време за пре менопауза , така че постепенно да свикне организма.

# 682
  • Бургас

Bowtie и при мен, но другото май не расте толкова бързо вече

# 683
  • София
Козината и при мен мигрира от краката към лицето 🤣🤣

# 684
Момичета , днес пуснах това .Трябва ли нещо да ме притеснява?Пия аку-тирокс.

# 685
Щитовидните не са добри.

# 686
И вит.Д със сигурност е зле.

# 687
Да вдигам ли хормона ?Ако отида на еднокринолог пак ще ми гледа ТСХ самоТ3 и Т4 не го гледат изобщо.Това високо fsh какво да го правя. Мъгла са още половите хормони ,тъкмо научих щитовидните и сега с тях.Да уточня на 40 г съм.

# 688
  • София
Завишени са ти ТАТ и МАТ. Отиди на лекар преди да си вдигаш дозата. Направи и още една кръвна.

# 689
Да вдигам ли хормона ?Ако отида на еднокринолог пак ще ми гледа ТСХ самоТ3 и Т4 не го гледат изобщо.Това високо fsh какво да го правя. Мъгла са още половите хормони ,тъкмо научих щитовидните и сега с тях.Да уточня на 40 г съм.
Високото ФСХ не може да се свали с нищо. Все още ти е доста добро.

Общи условия

Активация на акаунт