Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 17

• 61 494
  • 805
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Моя стана така след абразио.Преди беше обилен само първи и втори ден, максимум до трети ден, а сега тези моменти се случват 3-4-5 ден, но откакто пия гореизброените няма чак такива изливи.Според лекарите проблемът идва от малката вътрешна миома-възел. Възможно е, но съм категорична, че след абразиото цикълът ми се промени по този начин+дойдоха и болки.Имала съм моменти на изливи, но чак такова чудо нямаше.Минаха две години, положението малко се подобри откъм болки, дано и другото, че си докарах анемия и не искам да се подлагам на хистеректомия заради това.

# 661
Моят цикъл протича без абсолютно никакви болки.

# 662
  • Бургас
Поне това ти е спестено.Аз също нямах преди абразиото,  ако съм имала са били поносими и за малко първия ден.Но преди да родя имах, налагаше се да пия хапче, но пак бяха за един ден, а сега може да ги има  2-3 дена.

# 663
При мен с обикновената спирала беше така. Като се изправя и усещам как изтича едно голямо количество, чак превръзката едва го поема. А ако съм дълбоко заспала през нощта се омазвам. И така 2-ри, трети ден. Едвам ми стигаха голям пакет превръзки. Сега с хормоналната спирала е толкова осъден, че чак се притеснявам да го броя или не за цикъл.
И така на 54 ден вече се появи леко зацапване. Даже сложих и нормална превръзка. Малко ме отпуснаха нервите, болките в гърдите. Ще го маркира пък да видим следващия път как ще бъде.

# 664
И така на 54 ден вече се появи леко зацапване.
Брои се за цикъл още повече щом има зацапване. При мен след 3-4 година  със спирала всички  цикли бяха без зацапване. Просто симптомите за настъпващ цикъл изчезват. Аз си ги броих. Още повече прз годините и опита  много добре се усещаше кога съм в овулция, кога в цикъл. Зацапвания  почнаха отново да се появяват вече след средата на периода с втората спирала причина за което пък се оказа миома.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 08:33 от _re_ge

# 665
А да ви питам как сте с килограмите?
Последните две години с притеснение забелязвам, че съм качила някое кило. Отдавах го на пандемията и затварянето по къщите, но мина доста време и явно причината е друга.
Опитах се да диетувам на няколко пъти, безуспешно. Хапва ми се и това е.
От днес пак ще влагам сили за диета. Не мога да допусна такова нещо с килограмите.

Много ми е тъжно да осъзная, че вероятно се дължи на хормонални промени в организма ми.
Но дали е нормално за възрастта ми и дали има нещо, което мога да направя?
Скоро ставам на 45.

# 666
  • В полите на Пирин планина
Аз съм на ниско-въглехидратен режим, но отпусна ли се малко и веднага започвам да качвам, а свалянето е доста трудно. Опитвам се и по малко да спортувам, основно йога, но не винаги успявам.

# 667
Аз ползвам едно приложение на телефона MyNetDiary (безплатната версия). Помага ми да регулирам колко калории да консумирам дневно, без значение от вида храна. Стартирах октомври 2020 г и до юли 2021 бях свалила над 8 кг (от 71+ станах 62 кг). Видимо се свих и смених гардероба.  След това започнах да не съм толкова стриктна във вписването на храната и върнах 2 килограма, но за сега успявам да държа положението.
Притеснява ме обаче момента в който цикъла съвсем ще спре. Тогава си мисля че нищо не би могло да ми помогне да удържа килограмите.

# 668
  • В полите на Пирин планина
Когато хормоните играят "хоро" най-вероятно ще е кауза пердута... Simple Smile

# 669
  • Бургас
Аз съм от тези, които качват лесно.Имам периоди на някакви дефицити, когато ми се яде тесто, сладко.Така бях след ковид.Отслабнах и после напълнях осезаемо.Сега като си пооправих хемоглобина, и когато пия В витамини ми е по-лесно с апетита и мотивацията.Започнах пак разтоварващите дни и гимнастика/нямах енергия и желание доскоро/, дано малко вляза в пътя.Имам едни 10 кг., които качих във времето последните 6-7 години.Половината да сваля ще съм доволна.

# 670
  • В градината...
Аз качих след раждането. Чак сега смъкнах сякаш малко /след почти 7 години/. Но и цикъл нямам.

# 671
  • Бургас
Перуника, и аз бях така.Хората свалиха, аз качих, въпреки,че бях на 29, станах меца.Чак след 2 г.успях да си върна формата и то с глад.Още тогава ми се прецакаха хормоните.

# 672
Вече втора година цикъла ми ту ще закъснее, ту ще изпревари, веднъж и забрави да дойде за два месеца. Сега пък около 14 ден се появи едно зацапване/леко кървене, та се чудя да хуквам ли пак при гинеколога или да изчакам? Незнам дали са минали и 6мес. от последното ходене. Направо ми писна.....

# 673
Когато се маже прогестерон (на крем), спира ли се по някое време за да дойде МЦ? Чета за прогестогела, че може да забави цикъла. Той нашия и без това никакъв го няма. И се чудя кога се маже всъщност?

# 674
Последна менструация преди 56 дни - аз в момента.😀 Това са си точно два цикъла. То май няма да ме прескача ами ще спре направо. Интересното е че в началото имах ужасно на често горещи вълни, а последните дни са все по-редки и се чувствам по-добре. Или ще ми дойде или се отървам нацяло. Не ми се вярва, но… Аз все пак започнах да пия изофлавона. Така и така съм го купила, и тайно се надявам че той помага все пак и от него се чувствам по-добре, нищо че е естроген.

Общи условия

Активация на акаунт