Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 309
  • 811
  •   1
Отговори
# 30
  • някъде под слънцето...
Хубава коса, прркрасен цвят.
И аз съм от тези, на които светлите коси не им стоят добре.
За съжаление, червените отенъци също.
Консерва съм и от години съм на този цвят.
Скрит текст:

# 31
Четворки не мисля,че ще се доближиш
до желания цвят.Аз също имам такъв цвят и дъм с основа 5 и нещо в края на петиците, даже мисля в бъдеще да пробвам 5-ца и 6-ца.

# 32
Четворки не мисля,че ще се доближиш
до желания цвят.Аз също имам такъв цвят и дъм с основа 5 и нещо в края на петиците, даже мисля в бъдеще да пробвам 5-ца и 6-ца.

Да, и мен ме притеснява дали няма почти черно да стане 4 ка.
И аз мислех да опитам 6 ца,в съчетание с 5. Много се колебаех.
Но там пък има вариант да станат жълти корени, или поне по-светли, а 6 вече отива към тъмно русата гама, което на основа 3 едва ли ще се получи в корена. Затова се отказах от 6 ца, а и една от фризьорските там даже, че на нея 5 ца й ставала жълто в корена, а косата й е като моята, но с много бели корени,вярно с много бели корени, но не ми се рискуваше.
А аз изсветляване на корен няма да правя всеки месец.
Хубавото е, че тази светла основа ще ми даде възможност да премина към по-светло кафявите тонове, а не да съм вечно все тъмна, почти черна, не че е лошо, аз съм фен.

И това

Това също.

Ам на снимка е едно, на нашите коси друго.

# 33
Почти съм сигурно, че 4-ка няма да даде показаните цветове, но опитай .Аз съм с тъмна коса и дори 5-ца ми стои като черна.

# 34
  • Някъде там
Благодаря за темата.
Не правя домашни маски.

# 35
Бингли, много як е новият ти цвят, мнохо ми харесва. Аз веднъж се бях тонирала с 5ца, т.е. 5.0-стана черно-кафяво, а на мен толкова да не ми отива черно, че няма на къде. Аз съм типичен случай на топла брюнетка в карамелената гама. Сложа ли прекалено тъмно и изглеждам стара... 5,3 тонер излиза добре, тъмен, много тъмен еспресо шоколад, смекчен от топлината му, говоря за профи тонерите диа ричес на Лореал с оксидант вол. 6 или вол. 9. В момента по-тъмно от 6ца не слагам, защото 6цата излиза при мен също доста тъмна.... Може при перманентните бои да е друго, такива не ползвам. Не съм се тонирала от повече от година и нямам търпение като намеря малко повече време за себе си да го направя. Ще е с някоя 6ца определено.

# 36
И аз съм така с 5 ца косата ми изглежда черни хич не се харесвам. Затова смесвам 5 и 6 с превес на по- светлата. При мен е по сложно защото и бели коси трябва да покрива и натрупан тъмен цвят има по дължините, така,че в скоро време не се очертава смяна на цвета или поне не драстично.

# 37
И аз съм така с 5 ца косата ми изглежда черни хич не се харесвам. Затова смесвам 5 и 6 с превес на по- светлата. При мен е по сложно защото и бели коси трябва да покрива и натрупан тъмен цвят има по дължините, така,че в скоро време не се очертава смяна на цвета или поне не драстично.
И аз процедирам така, но прая и препигментация , но с 5….последен номер.Мисля да направя с 6-ца сега, пак с превес на на светлата.

# 38
Сноу , на теб ти става тъмна, защото основата ти е светла. На мен обратното.
На основа почти черна няма как корена с 6 ца да не стане жълто, или някакво оранжево. Играла съм го тоя мач в русия ми период преди доста вече годинки.
Обожавам карамелено, канелено, рижаво-била съм и такива цветове, пак греда.
Като призрак съм.
Ама ще опитам с различни номера, но ще се въртя не по-светло от 5 ца, най-много тъмни 6 ци.
Едно нещо се чудя от много време.
Защо стават 6 - те тъмно кафяво, а ги водят тъмно и средно русо, до светло кафяво.
При профи боите и в цветовите каталози и международните таблици за цветове всичко след 5 от 6 натам вече отива русата гама.
А на каталога го гледаш чисто кафяво, в мострите също. И това е и при бюджетните марки и при профи боите.
Следя две жени, колористки и те казват, че кестенявите и кафявите тонове 5 ца тоест са края на кафявата гама, от 6 почва русото. От 1 до 10, 6 следва вече да отива средно светло.
А пък става светло кестеняво, че някъде и тъмно.
Да, зависи и от основата, но много често така се получава.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 03:02 от Caroline_Bingley

# 39
И аз съм се чудила, но реших, че на светлите основи става някакво мвдно русо.Моят цвят е кестен и става светлокестеняво с някакви отенъци.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 10:34 от ДХ3

# 40
  • Някъде там
6 цата си става доста тъмна.Ще покажа за малко и ще изтрия снимката после.
Това е косата ми, по дължините са правени с пепелна 6 ца на Ланза без амоняк, уж да се отмие до 20 измивания, цвета не мърда обаче. И си стои все така пепелен.

# 41
Вярно е тъмничка.
И много пепелна. Ланза не знаех, че имат и бои.

# 42
Това е косата ми, по дължините са правени с пепелна 6 ца на Ланза без амоняк, уж да се отмие до 20 измивания, цвета не мърда обаче. И си стои все така пепелен.

Много  благодаря, трябва ми нещо пепелно за освежаване на дължините.
Сега остава да намеря и нещо покривно за белите коси в корена...

# 43
Благодаря за темата. Домашни маски никога не съм правила през целия си живот, с изключение на тривитаминол преди повече от 10 години. Тогава бях се запалила и стоях намазана по 2 часа преди миене един път седмично. Честно казано, имаше резултат, но не е за мен. Домашни маски не правя по няколко причини: преди всичко мразя усещането да съм омазана и да стоя с часове, нямам това време и търпение. А да не говорим за всичко ново, което излиза на пазара и ми се иска да опитам. Рядко повтарям шампоан и маска.
Влизам с въпроси за тези 2 продукта:

Първо за олиото на Балея, за изтощена коса, мирише страхотно, добра цена, голямо количество. Използвам след всяко измиване на влажна коса, по 2-3 помпички,само по връхчетата от 1 месец. Но косата ми стои на клечки и мръсна като изсъхне. На следващия ден косата ми е по-добре, но може би ще се разделя с него. Какво мога да си купя друго от ДМ, досега съм била доволна от Елсев Екстраординари и другото олио на ДМ, което беше от серията с дългото име? Искам да пробвам нещо различно.
Вторият ми въпрос е някой има ли този ламиниращ продукт на Матрикс? Чудих се между него и синята вода, но предпочетох този за боядисана коса. Има вид на мляко, по упътване разбирам, че се използва след боядисване за 1 минута и се отмива. И понеже е голямо количество, такъв тип продукти стават ли за честа употреба? Т.е. може ли да се използва вместо балсам или маска след всяко измиване или ще утежнява тънък косъм?

Мога да ти пррпоръчам тези олиа и кристали от по-бюджетните, които са ми любими и съм много приятно изненадана от тях.
Елсев златното олио Екстраординари тъкмо ми свърши и аз съм също съм много доволна от него, но все купувам нови неща, мания какво да се прави.
Тези на Сери ползвам от години, много са хубави и за по-изтощена коса и за не толкова третирана.

Това олио на Шаума го препоръчвам с две ръце, много съм впечатлена от него.
По нищо не отстъпва на Митик ойл примерно, направо е сравнимо с профи олиата, ако не и по-хубаво.
Разбрах за него от форума. Веднага купих. Не е мазно, подхранва, много добър състав и консистенция, даже с малко количество има страхотен ефект. Да не говорим как ухае луксозен, лек, много приятен аромат. Ще купувам пак.

И последно тези кристали с арган на Виктория Бюти, които също не са никак лоши за цената си. Тях ги знам от свеки. Тя много често купува тази марка.

Следващото, което аз ще си купя ще е серума ма Доори. Ето този. Много, много хвален и много искам да го пробвам.

Просто съм изключително любопотна към техните продукти и още не съм ги пробвала.
За този продукт на Матрикс не мога да дам мнение. Техни неща съм ползвала малко и не са ми харесали.

От профи продуктите двете ми любими са
Олиосета с арган и Макадамия. Те са много популярни и сигурно вече си ги пробвала.

Лигаво, по-тежко, плътно олио, богато страхотен ефект. Аромата е на мъжки одеколон малко, но на мен доста ми харесва. Като цяло от Олиосета съм очарована като марка.
И разбира се Макадамия олио. И то е с мъжки аромат. С него обаче зависи дали косата ми ще е много суха и съсипана или по-здрава.
В първия случай не ми действа особено, или трябва да мине известно време. Така първият път като го купих нищо не правеше и зарязах.
2,3 месеца след това когато драстично намалих дължината и косата живна пак го извадих и ефекта беше уау. Оформя ми добре и вълните.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 09:08 от Caroline_Bingley

# 44
  • Някъде там

Много  благодаря, трябва ми нещо пепелно за освежаване на дължините.
Сега остава да намеря и нещо покривно за белите коси в корена...
Боята на Ланза не покрива бели коси, тя е за тониране и освежаване на дължините.
За бели коси лореал  cc, Матрикс също имат такава серия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт