Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 948
  • 811
  •   1
Отговори
# 330
Всяка боя ще пада бързо при често миене.

# 331
Отъвах се от натрупалия се балеаж само с рязане в продължение на 2 години.

# 332
При потъмняване на изрусена коса се прави репигментация. Тоест, връща се червения пигмент в косъма, защото липсва. Аз наскоро се боядисах ниво 5ца, бях с рус балеаж също. Общо взето първо намазах русите дължини с боя с червен оттенък, но без оксидант. След това използвах чиста 5ца с два различни оксиданта - 3% за дължини и 6% ца корени, които бяха естествения ми цвят, между 6-7.

# 333
Здравейте, момичета. Косата ми е кестенява (тъмно) и вчера реших да опитам нещо ново. Направихме едно омбре с моята фризьорка, започващо една педя след корените. Трябваше да е с леко по-светъл нюанс от моя, а се получи кестеняво с рижав оттенък....(фризьорката каза, че цвета ще изсветлее след известно време) Бих ли могла да си върна стария цвят някак или вече нито Витамин С, нито нищо не би помогнало. (Съжалявам, но не разбирам много от боядисвания) Ако боядисам с боя с моя цвят, дали би се получило?
Моля ви за съвети и мнения.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 08:40 от silvia.dimitrova.bg1

# 334
Няма да изсветлее след време, трябва да се изруси отново и да се тонира.
Може да се боядисаш пак твоя цвят, но няма нужда да е с перманентна боя. Потърси си деми- перманентна от професионален магазин ако не искаш да ходиш пак на фризьор. От сайта на магазин боген може да си поръчаш.
Аз бях точно в твоята ситуация и се боядисах с боя 2 тона по- светла от корените ми.

# 335
Благодаря ти, Glossycherry.И аз си мисля че това е най-добрият вариант. Да се боядисам в естествения ми цвят(без корените, че те са си мои). Мислиш ли, че ще имам проблем да си върна цвета по този начин (рижави оттенъци и т.н.), надявам се че ще бъде лесно.
И трябва ли да изчакам някакъв период или да действам тези дни?
После с маски за коса ще подхранвам.(извинявам се за глупавите ми въпроси, но нямам опит в боядисването)

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 10:33 от silvia.dimitrova.bg1

# 336
Мисля че е достатъчно тъмна за да се боядисаш в твоя цвят без да стане зелена, поне от това което виждам на снимките. Няма нужда да се извиняваш, колористиката си е професия, няма как да знаем всичко, но с малко проучвания може да се справим що- годе добре.
За това ти казвам не използвай перманентна боя, няма нужда да си увреждаш косата допълнително . Деми перманентната ще я подхрани и ще ти даде много красив блясък от който косата ти има нужда в момента. Мен точно липсата на блясък ме дразнеше, не толкова самия рижав цвят, за това я боядисах.
Боядисай си косата като е чиста и след това само изплакни и сложи балсам/маска, не използвай шампоан поне 2-3 дни за да се запечата добре цвета.

# 337
  • София
Момичета, може ли малко помощ и съвет за една прическа.. от по-опитните с прическите, понеже аз съм малко скарана със всякакви преси и маши (последно се къдрих сигурно преди 2 години), но сега ми е за важен повод и трябва да успея някак,не ми се ходи на фризьор.
Сега направих опит за навиване с преса на няколко кичура, но резултът е доста незадоволителен 😅 получи се ето това
Скрит текст:

А аз търся нещо таково
Скрит текст:
По-небрежни вълни, а не стегнати къдрици..
Това с преса може ли да се постигне или по-скоро трябва с маша? И дали не трябва просто да сресам къдриците, за да се получи нещо такова, не знам...?

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 20:25 от LoLo30

# 338
Не съм експерт, но моят фризьор ме прави по същия начин с маша. Обаче навива от корена и то с една мега мощна маша на Seamless мисля, че беше. Моделът също е важен, както и формата и дебелината й. Преди да разреше (задължителна стъпка) къдриците изглеждат по-навити от твоите, още от корена почти и са по-дебели и изгладени. После сресва и сстава като на снимката. Аз имам друг тип маша и при мен не се получава същото, но пак прилично, прилагайки метода. Обобщено- навивай от по-високо, евентуално изправи косата преди това с кръгла четка, за да не изядеш обема изцяло, но да е загладена навсякъде и после мини с маша. А за много полиран резултат са ме правили с 1. Кръгла четка 2. Преса без корените и чак като 3. Стъпка маша и разресване с ръце и широкозъбест гребен. Става много яко, но е играчка и изисква здрави ръце, ако ще се правиш сама. С преса със сигурност е възможно, но си иска техника, виж в ютюб.

# 339
сложи ли някакъв препарат преди да навиеш? Например пяна за коса. Вземи по-дебела маша.
Тази снимка изглежда така не само от вълните, а има едно допълнително подсилване на ефекта от цветовете (русо и кестеняво).

# 340
Има ретро преси с различен вид обем на тръбите. Има по-големи за такъв небрежен ефект и по-малки, за да са по-сгъстени вълните. Специално за пресата за изправяне, аз ако сложа преди манипулацията някакъв продукт - пяна, лак, крем, то пресата не иска да се движи по кичура гладко, ами насича.

# 341
  • София
Благодаря вии, след изгледани няколко клипа със съвети и различни техники за къдрене май наистина ще се спра на маша, а не преса. А и с маша дори ми изглежда малко-лесно. Освен това казаха, че специално при къдренето на косата когато е с преса било по-увреждащо отколкото къдрене с маша.
Препоръките бяха за по-дебела маша (тези от ок. 25 см)

Точно това не ми хареса, че пресата не върви гладко по косата, а насича на сектори, нямам представа защо. Побвах и с различни посоки, но не..
А със старата преса не ставаше така.

Иначе само термозащита напръсках  предварително на косата, след това с лак вече готовите къдрици.

Ако имате някакви препоръки за маша средно дебела (25см) ще се радвам да споделите. Че маша не съм пипала от не помня кога хаха...

# 342
Ако искаш да си пазиш косата, нито преса, нито маша.
Спиш с ролчици, леко намокрена коса и на другия ден си къдрава. Има раазлични начини за подреждане на ролките, различни дебелини.

# 343
Много е неудобно спането с ролки, дори и дунапрен. Има иначе и пластмасови, тип масури. Пак е неудобно. Но човек може да се жертва. Няма да е всяка нощ. Това ясно. Ама има ли чудо, което да си сложим на главата за през нощта и на сутринта да е права ? Защо още някой не е измислил такова нещо, много пари ще изкара. Аз си лягам вечер с правата си по рождение коса, а на сутринта се будя с коса на дъгообразни кичури в различни посоки и големина. И не, не дъги като за прическа, а подобаващи за клошарка... И трябва да си изправям иначе правата коса. Не знам от какво така ми става напоследък. Случвало се е след къпане и с хидратиращ шампоан и балсам, и с протеинови...за да изключа евентуален виновник за това..

# 344
И аз така- прическите ми траят часове, а сутрин съм като кокошка в главата.

Общи условия

Активация на акаунт