Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 67 002
  • 811
  •   1
Отговори
# 570
  • В полите на Пирин планина
Смесват ми на Лакме 6 и 6.1 като 1 боя не стига и добавят. Мисля, че трябва да си купя 2 бои, но не знам какъв оксидант. от тук разбрах, че има 6 и 6.0 не знам кое точно слагат. Правилно ли съм разбрала, че в корените трябва да сложа 6 , а в останалата част от косата 6.1
Направи ми впечатление трайна боя за коса с масло от Макадамия и жен-шен Altissima Permanent Hair Color 100ml в Арлен и е на добра цена обаче съм боса какво точно да поръчам

6 и 6.0 е едно и също. Това е натурален цвят, без оттенъци. 6.1 е с пепелен оттенък по принцип. Смесват не означава ли, че слагат от двете бои заедно и мажат цялата коса? Винаги ли мажете цялата коса? Лакме е малка, като грамаж боя, може друга профи боя да се вземе. Повечето са по 100 мл и още толкова оксидант, даже някои са със 150 мл. оксидант. Лично аз ползвам бои от Златна рибка. Не съм поръчвала от Арлен и нямам поглед върху сайта.
От профи боите в рибата съм ползвала Permesse, Compagnia del colore, Lakme, Olisseta, а последно JOC. Последната в момента е най-евтина и е 100 мл+оксиданта се купува отделно. Мисля е към 5-6 лева една доза. Смятам да остана за момента на тази боя. Бях взела две на промоция и тъй като мажа само корен ми стигнаха за 4 боядисвания.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 09:57 от Lady Brinne

# 571
И аз това щях да питам-защо всеки път мажете цялата коса, а не само корени?

# 572
Аз мажа само корени. Боядисвам се с половин боя от 100 мл. и това, което остане от корените го разреждам с шампоан и мажа дължините. Обаче аз съм червенокоса/рижа/ джинджър  и цветът се отмива до следващото боядисване, за това обливам дължините, иначе не бих.

В този ред на мисли ми е време за боя, а магазинът от който я купувам не работеше. Та фризьорът ми ми даде моя номер на Кюн и оранжев пигмент за дължините. Нов му бил и да го пробваме. Казах му, че ако стана като светофар ще го обеся Grinning

# 573
Защото ходя на няколко месеца и дотогава цветът е много избледнял и не изглежда добре затова и реших да пробвам сама да се боядисам, за да мога да е всеки месец, ако се справя Simple Smile

# 574
Защото ходя на няколко месеца и дотогава цветът е много избледнял и не изглежда добре затова и реших да пробвам сама да се боядисам, за да мога да е всеки месец, ако се справя Simple Smile
Ще се справите.Не е сложно.Сложно е да се избере боята, цветовете.Другото е лесно.

# 575

Нищо сложно няма, всъщност. Може и този път да се сложи на цяла коса, щом предното боядисване е било отдавна. И аз 3-4 пъти в годината мажа цялата коса, ако нещо не ми допадат дължините, като цвят. 6.0 и 6.1 по 1/2 от двете бои + 1 оксидант и готово. Само си избери боя. Simple Smile

# 576
Момичета, като сме подхванали темата, колко от вас се боядисват сами в къщи?
Дълги или къси са ви косите?
Как се справяте, какво ползвате като материали?

# 577
Сама.Ползвам Пермес два цвята, правя корени и на няколко месеца обливка, защото съм тъмен цвят.Дълга коса до средата на гърба.Бели косина 25%.Правя препигментация.

# 578
Благодаря ви за подкрепата. Боядисах се сама и съм доволна като цяло. Взех си боя на Бюти, че нямах търпение да чакам доставката, но ще търся и професионална.
Тази боя, която бях постнала за 20 и кусур лева я намерих в италиански сайт за 5 евро редовна цена намалена на 2.50 евро....

# 579
Смесват ми на Лакме 6 и 6.1 като 1 боя не стига и добавят. Мисля, че трябва да си купя 2 бои, но не знам какъв оксидант. от тук разбрах, че има 6 и 6.0 не знам кое точно слагат. Правилно ли съм разбрала, че в корените трябва да сложа 6 , а в останалата част от косата 6.1
В корените сложи смес на 6 , 6.1 и оксидант 6%. Количеството на оксиданта да е колкото двете бои заедно.
в непобелелите коси, само 6.1 и 6% оксидант. Количествата на оксиданта е колкото боята 6.1.
 Следващото боядисване няма нужда цялата коса -  прави само в корените, би следвало да се получи добре без да се вижда границата докъдето е боядисвано.
====
Ама още сме в Зимна тема , в тая жега!

# 580
Аз св боядисвам винаги сама. Ползвам Лумия, сега по изключение ще е Кюн и ще видим какво ще стане. Коса под раменете, гъста, в червено рижата гама. Правя само корени, с обливка на дължините. Мажа си с кокосово масло лицето, ушите и врата, за да не изглеждам като заклана като се омажа 😆

# 581
казват, че не е хубаво да сменяш боя

# 582
Еми може, но нямам особен избор. Магазинът, от който я купувам е отпуска, а аз вече съм с много дълбок корен. И да стане разлика другия месец ще я оправя.

# 583
Няма никакъв проблем да се смени боята, стига да си нацелиш цвета и тона. Аз ползвам няколко различни, които ми дават подобни резултати.

# 584
Няма никакъв проблем да се смени боята, стига да си нацелиш цвета и тона. Аз ползвам няколко различни, които ми дават подобни резултати.

И аз така. И нямам проблвми никога.
Движа се в есна гама-от шоколадово кестеняво, през натурално тъмно кестеняво почти черно.
Редувам различни боо, два-три вида които си харесвам.
И профи и масови и никога не съм имала проблеми.
Но аз сменям само нюанса, ако правя големи промени в цвета ходя в салон.

Общи условия

Активация на акаунт