Професия учител - 13

• 65 787
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Аз също съм се отчаяла. Миналата година завърших, и като всяко младо момиче исках да си намеря работа в големия град, но кандидаствах на няколко места и не се получи. Продължавам все още, но или местата вече са уговорени за някой друг или като видят, че нямаш стаж и не те взимат. А и като цяло очаквах, че лятото ще има доста обявени места в РУО, всъщност има, но в някои градини искат по 2-3 години стаж.

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 12:10 от mimstoikova

# 661
  • оттам, откъдето започва България
Да не те отчайвам, но ситуацията е такава, че на младите казват: "Нямаш стаж.", а на тези със стаж: "Децата искат млади учители."
Успех ти желая! Продължавай да кандидатстваш, все някъде може да не са намерили свой човек. Smirk

# 662
Аз пък имам други впечатления - много директори предпочитат млади учители, защото заплатите им са по-малки. Така че - пробвайте, момичета.

# 663
Здравейте! 🌷
Записах магистратура ПНУП за неспециалисти и много ми се иска да не си губя времето до октомври, когато започва семестъра. За това, моля за лекции за първи семестър. 🌷🌷🌷

# 664
Можете, да запишете СДК учител по математика.
Не е за мен математиката. Сложна ми е била винаги.

# 665
  • Бургас
Аз пък имам други впечатления - много директори предпочитат млади учители, защото заплатите им са по-малки. Така че - пробвайте, момичета.
Точно такива са и моите наблюдения. Директорката имаше възможност да назначи за една година учител по физика с Второ ПКС и учител по биология с Първо ПКС и ми каза, че не ги иска, защото са с многостаж и много квалифицирани и, ще са им големи заплатите. Стори ми се скандално, но има бюджет.

# 666
В частния сектор се казва, че си overqualified, затова не искат да те вземат. Но тук е уж държавно учреждението...
А аз разбрах, че на есен щели да кажат, че е заради Ковид, сме действителност се цели пускане на учениците онлайн, за да се направят икономии в бюджета, защото училищата нямали пари. При вас говори ли се нещо подобно?

# 667
Отчаяна съм ...
Търся работа, но нищо. Обяви в РУО няма. Всъщност има - едно обединено училище в село на 40км от града с преобладаващо ромско население и едно училище в града на половин щат.
Искаше ми се това да са много крайни варианти, но в момента са единствените. Дано август има някакви места.

# 668
И при нас няма нищо. Само математици се търсят.

# 669
  • Майничка
Повече обяви излизат след средата на август.

# 670
Дано! Градът ми не е голям и където имам познат колега, питах дали се говори, че ще търсят човек и навсякъде чух не.

# 671
  • Добрич
Като изключим пенсионирането, както казваше една колежка " някой трябва да умре,  за да се освободи място". Особено, ако наблизо има университет.

Пътуване всеки ден и училища с малцинства са най-реалистични за хора без "препоръки".

Липса на учители има само на някои места и само по някои предмети. За едно обявено място обикновено подават доста хора документи.

Непрекъснато се тръби как ни увеличават заплатите и това привлича нови кандидати за учители, независимо от уменията...

Преди началото на учебната година ще има повече обявени (не свободни)  места.

Желая успех на всички и се въоръжете с търпение!...

# 672
  • Пловдив
В Пловдив има университет, но кандидати за студенти по физика и математика вече почти няма. За сметка на това масово се записва ПУП/НУП/ПНУП. Кандидатите с езици се ориентират в друга посока явно, защото преди две години се наложи на два пъти да пускаме една обява и се явиха по трима човека. В училище с малцинство работя и имаше доскоро по доста кандидати при обявено място.

Тези дни се зачетох в темата за неелитните училища в София и ми направи впечатление, че се коментира нивото на учителите по математика в едно от училищата. Не знам как стоят нещата в София с желаещите да учат математика, но ако е като в Пловдив, работата хич не върви добре.

# 673
Аз съм се навила много и ще запиша още 1 Сдк ако с английския не си намер работа. А и всъщност и да намеря пак ще запиша.

# 674
Здравейте, имам следния въпрос:
Ако учител е достигнал възрастта за пенсиониране и има необходимия стаж може ли да остане и да продължи да си работи или задължително го пенсионират?

Общи условия

Активация на акаунт