Професия учител - 13

• 65 224
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! За първи път ще кандидатствам за работа за учител. Изискват копие от трудова книжка. Извинявам се за глупавия въпрос, но понеже съм работила на много места. Абсолютно ли всичко трябва да снимам? Или просто изискват копие от първата и последната страница от трудовата книжка? Понеже знаете, че трудовата книжка е с някакви малки размери, дали трябва да снимам всичките страници, където пише къде и какви заплати съм получавала? Като цяло не ми е ясно защо изискват копие от този документ. Благодаря предварително!

# 511
По принцип мисля, че трудовата книжка се изисква, за да се удостовери предишен опит. В CV-то човек може да напише всичко, но с трудовата книжка всичко си идва на мястото. Не знам дали има друга причина.

Днес не можах да се зарадвам на петъка и че приключихме с всички учебници и реално ни остана един понеделник да изтикаме и тържеството... Тъкмо си тръгвах от работа и директорката ми сервира, че учениците с много отсъствия трябвало да остават за допълнителна работа 20 часа по Равен достъп.

# 512
  • Добрич
Трудовата книжка се копира цялата. На страница А4 се събират две копия на трудовата книжка. Както вече са писали, тя доказва стажа.

При нас по "Равен достъп" имаше групи по ИТ за някои ученици по 5 часа и за учителите по 6 часа. Това беше още есента.

# 513
При нас по "Равен достъп" имаше групи по ИТ за някои ученици по 5 часа и за учителите по 6 часа. Това беше още есента.
Да, и ние имахме такива групи. Това не знам откъде дойде и то в последния момент. Тя беше ходила до РУО и явно оттам са спуснали нещо, но не разпитвах повече. То така или иначе ще се разбере следващата седмица...

# 514
Здравейте, колеги!
Днес подписах допълнение към договора с увеличение на заплатата, но има една разлика. Там съм написана като Аналитичен специалист, а не като педагогически.
Това може ли да ми навреди по някакъв начин в бъдеще? Напр. да решат, че вече не им трябвам и въз основа на този код да ме освободят.

# 515
  • Ямбол
Искаш да кажеш, че основният договор и допълнението се различават ли?

# 516
Искаш да кажеш, че основният договор и допълнението се различават ли?
Да, различават се кодовете в двата договора.
Притесни ме това, че досега винаги пишеше, че съм педагогически специалисти, а сега пише другото.

# 517
  • Бургас
Може да е неволна грешка, питайте в училище, много често работят върху готови/стари шаблони. Аз се водя аналитичен специалист, като училищен психолог, но съм от педагогическия персонал.

# 518
Може да е неволна грешка, питайте в училище, много често работят върху готови/стари шаблони. Аз се водя аналитичен специалист, като училищен психолог, но съм от педагогическия персонал.

Питах. Казах как съм се водила досега. Не било проблем, затова няма да го поправи.

# 519
  • Ямбол
Би трябвало да важи основният договор, допълнението е само за заплащането.

# 520
Добър вечер. Извинявам се за нахлуването. Надявам се да може да ми отговорите на въпроса.

На преразказа в 7 клас, трябва ли да се пише заглавието.
Благодаря предварително за отговора.

# 521
Добър вечер. Извинявам се за нахлуването. Надявам се да може да ми отговорите на въпроса.

На преразказа в 7 клас, трябва ли да се пише заглавието.
Благодаря предварително за отговора.
[/quote
Не, нито дидактическата задача.

# 522
  • Бургас
Би трябвало да важи основният договор, допълнението е само за заплащането.
Много отдавна поискаха от мен да преподавам маематиката на английски и тогава инспекторката ми каза, че не е добре да се съгласявам, защото ако решат да ме освободят по някаква причина, тогава " не се справя добре с преподаването на английски" може да е достатъчен повод да ме освободят от работа. Разбира се, в настоящия случай става въпрос само за допълнение за заплащане, както пише Лиляна. Ама защо пък те да не си свършат работата както трябва?

# 523
Здравейте, за първи път ще подавам документи за работа като учител, освен диплома какво друго да представя? Нямам предишен опит отразен в труднова книжка и СВ, съответно смятам, че няма нужда да ги прилагам, но знам ли..Благодаря.

# 524
  • Добрич
СV е задължително.

Ако притежавате документи за владеене на език или компютърни умения, е добре да добавите копия.
При постъпване на работа се представя
 медицинско, но някъде го изисват и при кандидатстване. Можете да попитате за конкретната обява.

Общи условия

Активация на акаунт