Професия учител - 13

• 65 200
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Във всяка обявява от Руо-тата би трябвало да са описани изискваните документи. Тук в нашата община искат да прилагаме копия от: диплома за висше образование и квалификации, ако има такива, копия от трудова книжка, СВ и други документи доказващи компетенции- компютърна грамотност, ниво на език и т.н.т

# 526
Здравейте, знаете ли каква е заплатата на учител в занималня (начален етап)? Благодаря предварително за отговора. 💐

# 527
Здравейте, знаете ли каква е заплатата на учител в занималня (начален етап)? Благодаря предварително за отговора. 💐
Каквато на останалите учители-1415лв.

# 528
Здравейте,
Някой запознат с придобиване на V ПКС, но с освобождаване от изпит, може ли да сподели дали постиженията на учениците от национални състезания например са от всеки кръг или само от финалния. Както и има ли някакъв минимален брой такива, които трябва да бъдат представени?

# 529
Здравейте,
Някой запознат с придобиване на V ПКС, но с освобождаване от изпит, може ли да сподели дали постиженията на учениците от национални състезания например са от всеки кръг или само от финалния. Както и има ли някакъв минимален брой такива, които трябва да бъдат представени?
Здравейте,
В Наредба за статута и професионалната квалификация на учителите е описано - https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=140012, чл. 58, Ал. 2 са упоменати състезанията и местата
————
(2) Пета професионално-квалификационна степен без полагане на изпит могат да придобият:
1. педагогически специалисти, които отговарят на изискванията на ал. 1, т. 1 и 2 и представят грамоти, награди и протоколи от участие на свои ученици в национални, балкански и международни олимпиади, състезания и конкурси, организирани от Министерството на образованието и науката и проведени в период до пет години преди датата на кандидатстване за придобиване на пета професионално-квалификационна степен, с реализирано участие или класирания:
а) от I до VIII място включително от международни олимпиади и състезания;
б) от I до VI място включително от балкански олимпиади и състезания;
в) от I до III място включително от национални кръгове на ученически олимпиади и национални състезания;
2. учители по специализирана подготовка в спортните училища, които отговарят на изискванията на ал. 1, т. 1 и 2 и представят протоколи от участие на свои ученици в състезания от държавния и международния спортен календар на българските спортни федерации, проведени в период до пет години преди датата на кандидатстване за придобиване на пета професионално-квалификационна степен, с реализирано участие в олимпийски игри или класирания:
а) от I до XII място включително от световни първенства;
б) от I до VIII място включително от европейски първенства;
в) от I до IV място включително от балкански първенства;
г) от I до III място включително от държавни първенства;
3. учители по професионална подготовка, които отговарят на изискванията на ал. 1, т. 1 и 2 и представят протоколи от участие на свои ученици в национални и международни състезания по професии, проведени в период до пет години преди датата на кандидатстване за придобиване на пета професионално-квалификационна степен, с класиране от I до III място включително;
4. учители, които преподават чужд език, учебен предмет на чужд език или чужд език по професията, отговарят на изискванията на ал. 1, т. 1 и 2 и представят безсрочен сертификат за международно призната квалификация за преподаване на чужд език;
————-

# 530
merilen, много благодаря!

# 531
Здравейте! Имам въпрос към началните учители в темата.
Задължителен ли е опреснителния курс БДП през четири години и Вие явявате ли се периодично на такъв?

# 532
  • Sofia
Здраввейте! Има ли колега, който е минал обучение за водене на часовете по Компютърно моделиране в 3. и 4. клас? Можете ли да ми препоръчате такова обучение?
Аз се спрях на едно от РААБЕ, водено от гл. ас. д-р Иван Николаев Душков или на предоставяното от kursove123. Някой, който е минал тези обучеия, ако може да сподели впечатления. Благодаря! Simple Smile

# 533
  • Добрич
Здравейте! Имам въпрос към началните учители в темата.
Задължителен ли е опреснителния курс БДП през четири години и Вие явявате ли се периодично на такъв?

Няма значение за кой клас става въпрос. По БДП курсът/документите се подновяват на 4 години. За член на комисията по БДП също....

Според мен " обучителните институции" по темата чрез "подходящите хора", приели наредбата, са успели да си осигурят периодични захранвания на сметките...

# 534
Как мислите? Свирен ли е вече мачът? Днес на обяд ме канят на интервю утре рано сутринта, а учебната година още не е свършила. Simple Smile

# 535
  • София
Мисля, че учители се търсят за новата учебна година, не за тази.
И аз си търся, въпреки че съм без опит и учудващо за мен се скъсаха да ми се обаждат за събеседвания.

# 536
orchid, в коя община сте?

# 537
  • София
София

# 538
Явно недостига за който говорят навсякъде е именно в София.

# 539
Колеги, кога ви изплащат пътните? Знам, че има закъснение от около месец, но аз не съм получила още за април.

Общи условия

Активация на акаунт