Професия учител - 13

• 65 208
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,има ли детски учители от Бургас? Интересувам се от новата програма за лятото "заедно в образованието". Освен студенти,пише че могат да работят по програмата и завършили учители. Знаете ли има ли някакво условие за възраст,стаж или др. за завършилите вече?

# 541
Здравейте,
Завършила съм специалност "Математика и информатика", и съм преподавала ИТ. За да преподавам Компютърно моделиране и ИТ на 5-ти клас, необходим ли е допълнителен курс?

# 542
Здравейте!
Има ли сред вас учители по математика и информатика завършили курса за квалификация в БСУ ?
Искам да попитам нещо на лично Simple Smile
Благодаря .

# 543
  • София
Здравейте,
как озаглавявате темата на последния за годината учебен час? Предпоследния час правихме изходно и така го описах в дневника, но се зачудих, какво е удачно да се впише като тема на урока за последния час. Simple Smile

# 544
Каквато е темата в разпределението. Аз съм си качила всички теми. Обикновено е някаква обобщителна в зависимостта от предмета.

# 545
  • София
Ами, аз не следвам разпределението, предмета е Изобразително изкуство.

# 546
Здравейте,
как озаглавявате темата на последния за годината учебен час? Предпоследния час правихме изходно и така го описах в дневника, но се зачудих, какво е удачно да се впише като тема на урока за последния час. Simple Smile
Годишен преговор. Книги за летен прочит. Но това е конкретно за български език и литература.

# 547
  • Бургас
"Оформяне на срочни и годишни оценки" или "Обобщителни упражнения"

# 548
  • Майничка
Преговор. Обобщение.

# 549
  • Добрич
А на нас  още преди години от РУО ни обърнаха внимание, че "обобщение", "преговор", "упражнение" и пр. не са теми,  а вид на урока и съответно е погрешно да бъдат написани, като такива. Нищо, че издателствата го правят... И всъщност, като се замисли човек, то си е така.

Трябва да пише темата, върху която е  преговорът, упражнението, обобщението и т.н.

Изискването за разпределяне на часовете по учебна програма е такова, че включва малко преговори и обобщения. Най-много са упражненията, затова залагам тези часове, като вид "упражнение", а, като тема пиша " Какво научих в.... клас".

# 550
  • Майничка
Вела, аз го пиша на ЧЕ, досега никой не се е заглеждал.😉

# 551
  • София
Все си мисля, че теми като ,,Преговор" и ,,Обобщение" са по-подходящи преди изпитния тест за изходно. Да се опресни материала и след това да проверяваме знанията на учениците.
Може би нещо от сорта на ,,Конферанс върху резултатите от положения тест".

# 552
Може ли да споделите как протичат при вас летните дежурства и къде мога да намеря инфо за тях. В нашето училище в правилника няма нищо описано за тях, а и не мога да открия нормативен документ

# 553
Здравейте,има ли детски учители от Бургас? Интересувам се от новата програма за лятото "заедно в образованието". Освен студенти,пише че могат да работят по програмата и завършили учители. Знаете ли има ли някакво условие за възраст,стаж или др. за завършилите вече?
По принцип няма никакво ограничение, но май предпочитат студенти,  поне аз останах с такова впечатление.

# 554
  • Добрич
Може ли да споделите как протичат при вас летните дежурства и къде мога да намеря инфо за тях. В нашето училище в правилника няма нищо описано за тях, а и не мога да открия нормативен документ

Както училищното ръководство прецени. Зная за 4, 6 или 8 часов работен ден, изпълнен с най-разнообразни дейности, които не е задължително да са педагогически:  дейности по проекти, лятно училище, посещения по домовете, допълнителна подкрепа при поправителни изпити, почистване на помещенията, плевене на двора, боядисване на оградата и спортната площадка и пр. Колегите мъже боядисваха стени, правиха частичен ремонт на покрива...

А има и случаи, когато учителят сам решава какво ще прави.  

Универсално "правило" няма.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 16:57 от Вела

Общи условия

Активация на акаунт