Професия учител - 13

• 65 243
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Може ли да споделите как протичат при вас летните дежурства и къде мога да намеря инфо за тях. В нашето училище в правилника няма нищо описано за тях, а и не мога да открия нормативен документ
8 часов работен ден с половин час обедна почивка. Правим това, което нареди директорът- почистваме помещенията, боядисваме класните стаи, изхвърляме стари ненужни вещи, лятна занималня за бъдещите първокласници и т.н.

# 556
При нас е различно, от 8.30/9 до към 12 сме в училище, но тъй като е много горещо сме по пейките в двора, а понякога и по класните стаи. Общо взето -ако нямаш рабата, седиш и чакаш да мине времето.Това е до към 10юли, след това даваме по 1 ден дежурство до края на август по установен график -аз го ползвам за писане на летописната книга, останалите колеги пак по този начин- имаш работа-работиш, нямаш-чакаш да мине денят. Но и на това недоволстват.

# 557
  • Ямбол
От доста дълго не съм дежурила лятото. Не успявам да си изразходя натрупания отпуск. Понякога ме включват в комисията по записване на новите гимназисти , но миналата и тази година и това не правя, още имам стара отпуска.

# 558
  • Някъде по Дунава
По време на дежурство обикновено почистване и ремонтираме или се занимаваме с документация. Стоим 4-5ч.

# 559
Здравейте,

Имам завършена педагогическа специалност, но никога не съм работила по нея. От доста време се замислям, дали да не започна работа като учител, но ме спира това, че нямам опит. Знанията и дипломата ги имам, но реално освен практиката към университета, никаква предварителна подготовка за това, което ме очаква като учител.
Записвам се да следя темата.
Освен в сайта на РУО има ли някакъв регистър, в който мога да се впиша в случай на необходимост от учители по моята специалност да ме имат предвид?
Ако някой може с две думи да ми обясни какъв е редът и какво е добре да се направи или знае, ще ми бъде от огромна полза.
Благодаря предварително.

# 560
LaCumparsita, пробвай и в Бюрото по труда, когато има необходимост от заместници за по-малък период от време, би трябвало и там да подават "искане", че търсят хора и третия вариант е Познати учители да те препоръчат пак за кратко заместване. Това обаче не устройва човек, ако ще разчита изцяло само на дохода от тази работа. За по-дълъг период началото на септември обявяват по-често места.

--------
За летните дежурства, за които по-горе сте писали е явно всичко различно за всяко "царство" Wink Каквото реши шефът - това става.

# 561
Колеги, знам, че има учители от Пловдив и да помоля да споделите как стои въпросът със свободните работни места там. Беше предвидено да замествам за дълъг период от време, но днес ми съобщиха, че през септември титулярката се завръща. Замислих се дали да не се преместя в Пловдив, децата ми живеят там, аз имам къде да живея, поне за начало и вече почти нищо не ме задържа в Бургас. Смятам да търся работа паралелно и в двата града, пък където ми излезе късметът. Нямам голям опит, учител по история съм, сега завършвам втора специалност география, като през последните четири месеца преподавах и двата предмета в малко селско училище. И съм на 52 години. Но нещо не мога да се ориентирам в обявите за Пловдив, бургаският сайт е много подреден и само като напиша РУО Бургас в Гугъл, ми излиза опция да отида на обяви. Намерих и пловдивския, малко по-трудно, открих няколко обяви, от които нито една по моята специалност/и. Кога ги публикуват,  рано ли е още? В момента в Бургас има три обяви, по които мога да кандидатствам и се надявам да излязат още доста. Но миналата година тук се сблъсках с толкова много нагласени конкурси, така ли е и в Пловдив? Нямам претенции дали ще е в града или на село, имам кола.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 17:42 от Дама от морето

# 562
  • Майничка
Дама от морето, рано е. Обикновено от втората половина на август - началото на септември.

# 563
Около началото на септември публикуват масово обяви. В сайта на РУО Пловдив (отвратителен е, правилно сте забелязала), в секция "Търсите работа?" проверявайте.

# 564
Момичета, много ви благодаря! Началото на септември не е ли късно вече? Повечето учители се връщат от отпуск на 1 септември. Втората половина от август и без това планирам да съм в Пловдив, надявам се нещата да се наредят. Точно на "Търсите работа?" гледах, но не знаех дали съм на правилното място.

# 565
  • Пловдив
На мен РУО-Пловдив си ми харесва, ама съм му свикнала. Ровила съм само в благоевградското РУО, като то пък не ми харесва на мен.

Дама от морето, при се очертава да търсим човек с география, но съм в циганско училище - просто да знаеш.

# 566
И на мен ми се налага да си търся работа, аз седем години не съм търсила, но се наложи да напусна и сега сякаш за първи път ще го правя. И аз в Пловдив, но по български език и литература. Да Ви кажа май има и нагласени и ненагласени места. Аз по-скоро имам въпрос към колегите в детска градина, защото мисля да изкарам СДК, дали изобщо после ще имам шанс или НУП/ПУП са с предимство?

# 567
Здравейте ,
От доста време се чудех дали да се включа в обсъждането и най - после се престраших 😂
С магистратура съм ПУП и НУП , което ми дава право да работя в училище , в градина или като педагог в институция , която има нужда от такъв . Преди две години приех работа като педагог в детска ясла , но в момента обмислям смяна на работното място поради ред причини с които няма да ви занимавам ( само който е работил в ясла ще ме разбере ) ... Та идеята ми е следната - следя постоянно сайта на РУО подала съм навсякъде що са пуснали ..стажа го имам , опита с деца и родители го имам, образованието също .... Вече се питам защо постоянно се говори , че няма учители , а когато млад човек ( на 30 г съм все пак ) тръгне да търси работа като такъв не може да си намери ?!

# 568
На мен РУО-Пловдив си ми харесва, ама съм му свикнала. Ровила съм само в благоевградското РУО, като то пък не ми харесва на мен.

Дама от морето, при се очертава да търсим човек с география, но съм в циганско училище - просто да знаеш.
Тонита, ами аз и сега работя в циганско училище, а само допреди месец, почти през целия ми живот, съм живяла в цигански квартал. Познавам манталитета им, знам им номерата, така че изобщо не ме плашат. Добре, че и между тях се намират тук-там свестни деца.

# 569
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Може ли да ми разясните как става кандидатстването след 7 клас. Ако искам например 1,2 и 3 желание да са паралелки от три различни РУО -та, а после 4, 5 и 6 пак, как се процедира? Четох обяснение от МОН, но там пишеше, че за всяко РУО се кандидатства по отделно и само веднъж?

Общи условия

Активация на акаунт