Хламидия - тема 5

• 22 433
  • 316
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! След посещение на гинеколог и резултати от МБ с липса на лактобацили и цитонамазка с коментар за възпаление, ме пратиха да се изследвам за хламидия, микоплазма и уреаплазма. Излязоха резултатите за хламидия, дали са положителни? До сега никога не съм имала хламидия. Възможно ли е да я имам например от година и да е с въпросните стойности или следва да е повече? Благодаря предварително!

Здравейте пак съм аз, след въпросните резултати ми предписаха вибрамицин и далацин. Вторите изследвания пак положителни.

След това минах лечение с Авелокс. Новите резултати са:

Тестовете са правени през 60 дни или повече. Пак ли трябва да се пие антибиотик? Да се изчака още ли трябва? Не съм сигурна какво показват новите резултати….

Здравейте пак съм аз, пратиха ме на PCR и излезе отрицателен. Чудя се дали да не направя още 1 кръвен, но в друга лаборатория или PCR-a е по-точен. Дали вече съм я преборила тази инфекция? Моля за съвет.

# 211
  • София
Скрит текст:
Здравейте! След посещение на гинеколог и резултати от МБ с липса на лактобацили и цитонамазка с коментар за възпаление, ме пратиха да се изследвам за хламидия, микоплазма и уреаплазма. Излязоха резултатите за хламидия, дали са положителни? До сега никога не съм имала хламидия. Възможно ли е да я имам например от година и да е с въпросните стойности или следва да е повече? Благодаря предварително!

Здравейте пак съм аз, след въпросните резултати ми предписаха вибрамицин и далацин. Вторите изследвания пак положителни.

След това минах лечение с Авелокс. Новите резултати са:

Тестовете са правени през 60 дни или повече. Пак ли трябва да се пие антибиотик? Да се изчака още ли трябва? Не съм сигурна какво показват новите резултати….

Здравейте пак съм аз, пратиха ме на PCR и излезе отрицателен. Чудя се дали да не направя още 1 кръвен, но в друга лаборатория или PCR-a е по-точен. Дали вече съм я преборила тази инфекция? Моля за съвет.

Здравей!
Хламидията е била стара, според мен, от няколко години .
След Вибрамицин се е получило активиране/ реинфекция... или дозата и схемата не са били подходящи, или не сте се лекували и двамата, и/или  не е било без секс, докато трае лечението?!
Лечението с Авелокс също не е успешно - нещо е компрометирано в самата терапия?!
PCR теста открива патогена или части от патогена само във влагалището и шийката на матката (докъдето се стига с тампона Simple Smile ) , а когато е стара инфекция, тя засяга горни отдели на половата с-ма - матка, тръби, други органи в коремната кухина ... ставите  и т.н.
Дори неуспешното лечение с АБ, успява да убие патогените в долните отдели на половата с-ма, защото са по лигавиците, но не и скритите такива, разположени по-дълбоко в тъканите.
Хламидията има много сложно развитие и умее да се "крие" много добре в тялото... просто затихва и при определени условия се проявява отново.
Ако искаш изчакай още месец и отново ги повтори. Правилото е да се пускат  в една и съща лаборатория - преди и след терапия, а при съмнение в резултата - се повтаря в три различни лаборатории.
Преди и след терапия - преди 15 г. след терапия бяха достатъчни и 40 дни, но след К19 нещо се случи и антителата започнаха много по-бавно да падат - увеличихме периода на поне 60 дни, но ти ако искаш изчакай и повече, ако си сигурна в терапията, дозата и продължителността на терапията. При АБ терапия е много важно да се спазват часовете на прием на АБ, ако и там има пропуски не е Ок. АБ вместо да ги убива, започва да подпомага тяхното развитие (грубо казано).

# 212
Здравейте! Какво означават тези резултати

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 22:57 от Elinceto00

# 213

Помощ, умирам. Направих си профилактично тест за хламиди, че от време на време ме понасърбява там долу където е окосмяването между корема и нещото и се будя сутринта и гледам тоя резултат. Днеска отивам да си взимам направление за доктор ама дали може да кажете нещо предварително. Висок ли е много резултата и какво може да ми стане ?

# 214
Положителен е, имате хламидия. Не умирате, не се притеснявайте. Ще пиете антибиотици, 1-2 курса, колкото трябва. Идете при венеролог по-добре, че хламидията е станала много резистентна и трябва да се направи хубава схема. Задължително и партньорът. И без секс по време на лечението. Принципно прави бели хламидията и има усложнения, но те се получават при стари инфекции, сега не го мислете. Да знаете, че в последно време много бавно падат антителата, тъй че се пригответе за дълго позитивиране. Иначе количеството на антитела е спрямо имунния отговор  - на мен ми се въртяха около 1-2 положителни, а на мъжа ми 7-8.

# 215
Мерси за отговора. Отидох при личния лекар и й разказах на бързо историята, тя погледна листа за 20-30 секунди и вика че не е страшно и при какъв лекар си избирам да отида но ако искам е могло и те да ме лекуват с асистентката. Викам айде те да ме лекуват и ми предписаха 6 таблетки Azax 500mg таблетки по 1 таблетка на 24 часа и след 6 дни да си направя пак изследване и да отида при тях да видиме резултата. Не знам правилно ли постъпих ама е това положението.

# 216
Eee как 6 дена. То ще даде фалшиво 100%. Тук по-напред денис е описала хубаво, че трябва поне 40 дни след края на приема, а венерологът, при който бях, каза 3 месеца, за да се види реално ситуацията. 6 дена Азакс може и да не  е достатъчно, дано я пребори, че аз пих друг антибиотик 14 дни първия път и не помогна, а втория го пих 3 пъти по 5 дни през седмица.

# 217
Същото си казах и аз.. Според теб да отида ли на венеролог допълнително без направление да видя какво ще каже ?
Мъж съм ако това има значение

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 17:34 от eqinox

# 218
Може просто да увеличите приема на Азакса. После да се тествате, и ако се наложи , тогава на венетолог. Но 6 дни е абсурд. Поне 10.

# 219
Аз бих отишла при венеролог, за да не пия  по няколко пъти гадни антибиотици. Не че не е възможно пак, но казват, че след всеки прием става по-резистентна и затова е хубаво да се нападне ударно. На мен ми предписаха и двата пъти дози, по-големи от листовката. И партньорката.

# 220
  • София
Аз бих отишла при венеролог, за да не пия  по няколко пъти гадни антибиотици. Не че не е възможно пак, но казват, че след всеки прием става по-резистентна и затова е хубаво да се нападне ударно. На мен ми предписаха и двата пъти дози, по-големи от листовката. И партньорката.
+ 1 мнение и от мен.
Най-важно е да се излекуват още първи път, та дори и да приемат по-силен АБ, по-продължително време.
За мен най-добрата терапия е класиката с Вибрамицин ( не Доксициклин, макар да е едно и също, генеричен доксициклин), поне 15 дни + GSE/ цитросепт + ПроБ (успоредно и след терапията)
Контрола след поне 2-3 месеца , защото антителата вече падат много бавно ( след К19), не е както преди години - 40 дни бяха напълно достатъчни.
Без секс докато трае терапията.
Задължително се лекува и партньора - защото от самата терапия патогена се активира и започва да си предавате видоизменени (мутирали...) щамове и се получава повторно заразяване ( с по-устойчиви щамове) , което много по-трудно се лекува.
Или се лекувате както трябва, или по-добре да не започвате Simple Smile
Няма проблем да се изчака известно време - напр. много момичета, които са бременни, но със стара инфекция и раждат чрез секцио (Цезари) се лекуват и то много успешно и бързо след раждането.

Приемът на АБ трябва да е много стриктен, едно забавяне с 1-2 часа може да ви провали цялата терапия... и да стане дори по-лошо.

# 221
Имам нова информация. Отивам аз на венеролог както ме посъветвахте и той ми вика да погледне изследването. попита ме какви са симптомите, казах само сърбеж и тя ми казва че съм бил нямал хламиди. Тоя тест който съм си бил направил изследвал нещо си там не разбрах какво и ми вика, че ще го докаже с друг тест.. направо се съгласих на всички видове болести да изследва и ми взе от пениса проба с 2 като клечки за уши и така. Сега ще чакам до понеделник или вторник да излязат резултатите да видим какво ще покажат

# 222
  • София
Имам нова информация. Отивам аз на венеролог както ме посъветвахте и той ми вика да погледне изследването.
Скрит текст:
попита ме какви са симптомите, казах само сърбеж и тя ми казва че съм бил нямал хламиди. Тоя тест който съм си бил направил изследвал нещо си там не разбрах какво и ми вика, че ще го докаже с друг тест.. направо се съгласих на всички видове болести да изследва и ми взе от пениса проба с 2 като клечки за уши и така. Сега ще чакам до понеделник или вторник да излязат резултатите да видим какво ще покажат
Взет ви е PCR/ДНК тест - той засича само активна в момента инфекция ( от мястото откъдето е взет) и донякъде е аналогичен с Иг. А, но само, ако се вземе по едно и също време ( в един и същ ден), защото след заразяване, първо се повишават Иг.А/М ( с малка разлика)  и след 20-30 дни Иг.Г или ако има вече повишаване на Иг.Г, Иг.А може да са започнали да се понижават, което не означава че инфекцията е преодоляна, а че патогена се е преместил по-нагоре по половата с-ма ( простатна жлеза и т.н.)

# 223
Ъпдейт. Теста който ми направиха беше негативен, значи нямам хламиди.

# 224
Ох, тези IgG антитела падат много бавно, супер досадно е. IgA и IgM вече са ми отрицателни, PCR отрицателен, минала съм две лечения, отделно тази година сумати антибиотици за други работи и за половин година са паднали от 1.49 на 1.44. Най-много са ми стигали 1.69 след лечението. Венерологът казва, че съм излекувала и можело да минат години да паднат. Четох и проучване, че на 43% от жените им седят положителни  до 6 години след излекуването. Като гледам да ми падне под 1.1 ще ми трябват 3 години. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт