Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 50 819
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 1 140
По принцип това е съдбата на мартениците. Дори детето си оставя една вечерта на първи март, максимум две, другите ги сваля и отиват на боклука. Не че вярва в ходжи, но явно една мартеница му стига.

# 1 141
Да поканя колеги на вечеря за моя рожден ден би било не само лошо отношение към парите, а и към емоциите ми, когато това е време да съм с близките си. Подобни опити да се завземе и времето извън работа с имитация на някакви отношения е само поредния опит за контрол. Някои хора дори не черпят за рождения си ден, за да не поставят колеги в неудобно положение да дават пари без да го искат.

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 07:56 от Tsugumi_

# 1 142
Явно не се разбираме като пишем и четем.
Всички мартеници отиват в коша!
Но! Едно е да я изхвърлиш в къщи или в кошче на улицата, друго, непосредствено след като са ти я подарили.
Дали сега се разбра.

# 1 143
Както казах - това е съдбата на мартениците. За следващата година просто се замислете дали имате реалистични очаквания от колегите си. Не е задължително да са намесени ходжи и магии, може просто да нямат нужда от повече от 1-2 мартеници.

# 1 144
Не, няма да се замисля.
Това го дадох като пример.
И не го правя за първи път.
На който му е важно от колеги, партньори, конкуренти, клиенти, запомня отношението...
И на мен те са ми важни.
Всички до един.

# 1 145
  • Пловдив
Не, няма да се замисля.
Това го дадох като пример.
И не го правя за първи път.
На който му е важно от колеги, партньори, конкуренти, клиенти, запомня отношението...
И на мен те са ми важни.
Всички до един.
А колко от тях лицемерят и изобщо не им е важно? Даваш ли си сметка?

# 1 146
Simple Smile Ясно. На мен ми се вижда доста непродуктивно това поведение - да давам, после да се разочаровам, че даденото от мен е нежелано, месеци по-късно още да преживявам разочарованието, да кича другите с подигравки за магии и ходжи и пр., - но всеки знае за себе си. Аз бих преосмислила собственото си поведение, друг - не. Ако ще давам, особено така на килограм, ще гледам да ми е все едно кой как е откликнал на моето желание да му дам каквото там е било. Хората сме различни.
Дългата тема за нежеланите подаръци.

# 1 147
Янтра, давам си.
Така сами се отсяват. И се отсяха.
Да, темата е за пари, но точно с тези пари, дето отиват в коша разголват много хора.

# 1 148
За другата седмица събираме по 40 лева за подарък. Като й е непотребен и е вещ, да го хвърли, ние сме ги събрали с желание. При нас също колеги канят на обяд, други предпочитат само с бонбони, трети редят отрупани маси в почивката. Всички уж се радват. По 3 лева ако се събират само букет не може да се купи, дори децата вече събират по 50.
Да, много са парите, но когато човек се е охарчил е хубаво да получи нещо на сходна стойност, то е като при сватбите - даваш толкова, че поне да си покриеш куверта.

# 1 149
Как 40лв на човек бе хора? Вие на сватба ли ходите Simple Smile.

# 1 150
  • Great Britain
Никакви колеги на никакви ресторанти не водя.Мен ме води на ресторант специален човек на този ден на далечно и непознато място,тоест съм на пътешествие .За тези пари които се събират-мишлен ресторант.В България няма.

# 1 151
За капак и рожденика да ви води на ресторант ... Simple Smile

# 1 152
  • София
И аз се изумих от сумата. 40-50 лв ми се вижда ужасно много. Еми ако има 5 рожденика в един  месец?
Моят празник си е мой и го празнувам само с близки. Тези софри и подаръци на работа ми се струват доста селски.
Не отминаха ли времената на банкетите или аз съм се объркала, заедно с няколко милиона хора?

# 1 153
Хайде четете и с разбиране де, стига с обвиненията. Що за преиначаване и вменяване на вина са мненията в този форум. Ако някой черпи - той го прави за подаръка, ако някой даде пари - той го прави за да го водят на ресторант. Направо м@лоумни коментари. Не се събират суми пари и някой да очаква някого да го води на ресторант. Когато някой 1 седмица по-рано ти е казал на еди коя си дата от еди колко си часа заповядай на рожден ден еди къде си, е близко до ума, че не можеш да дадеш 3 лева.
Нито държа някой да ме води на ресторант, нито да вадя по 40-50 лева всяка седмица, просто се държа уважително. Отделно с тия пари самата аз бих могла да си ида когато си реша на обяд например без да се съобразявам с дата и час. Както някой по-рано писа и за добро и за лошо хора трябват.

# 1 154
  • Great Britain
Никак не са малоумни коментарите.Четем.Е и?

Общи условия

Активация на акаунт