Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 657
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
При мен явно състоянието на яйцеклетките не е цветущо. Следващият път ще говоря с доктора за по-ранен трансфер. Какво повече пък да загубя...
Благодаря ви!

# 406
При мен явно състоянието на яйцеклетките не е цветущо. Следващият път ще говоря с доктора за по-ранен трансфер. Какво повече пък да загубя...
Благодаря ви!
По-важно е да разберете от доктора с какво може да се подобри ситуацията, тоест как да се повлияе на качеството на яйцеклетките. Защото, ако оттам и качеството на ембриона не е добро, дори и да трансферирате на 3ти ден, шансът е малък. Не казвам, че средата няма значение, но тя може да повлияе, ако проблема е в средата, а не в качеството. Аз на тема качество на яйцеклетките чета една книга "It all starts with the egg", там има доста информация, съвети и подходящи добавки. Не че ги спазвам на 100%, но донякъде поне се старая.
Стискам ти палци следващия път да се получи, независимо кой път ще избереш!

# 407
И нашите ембриончета от първи опит спряха развитие след трети ден. Оказахме се с тежък мъжки фактор (до преди това нямаше очевиден проблем) - това беше и първото предложение на доктора и ембриолозите и веднага ни насочиха към допълнителни изследвания и консултация с андролог. Това, което ми казаха е че след трети ден влияе сперматозоида. Така пускахме изследване за ДНК фрагментация плюс Кариотип за всеки случай, защото това е другата възможност за такъв изход с ембрионите.

На следващия опит действахме заедно с андролог, 3м добавки и ТЕСА + HOLT + ICSI и успяхме да замразим три.. като едното е с лошо качество (по външни белези). Още не сме правили трансфер обаче..

Благодаря ви!

# 408
  • София
Момичета, какви са ви отзивите от книгата "It all starts with the egg"?

# 409
Penguin4e, докторът ми предложи PRP. Четох за терапията,но не се реших да експериментираме преди 2 месеца. АМХ ми падна критично след последната стимулация- 0.54 ...
Butterfly_Lilly, уж няма мъжки фактор при нас. След първия неуспех изследвахме кариотип и не излезна проблем, днк фрагментация не сме. Ще прочета It starts with the egg. Някои добавки като инозитола ги пия от година, но други от описаните не.
Благодаря ви за съветите, момичета Heart

# 410
Здравейте може ли Амх да се повлияе от стимулацията защото моя падна много Simple Smile

# 411
Съветвам те да пуснете, защото и при нас спермограмата беше окей, та дори не бяхме мислили в тази насока 😕 ММ не пуши, не пие, слаб е и се храни сравнително здравословно.. та изобщо не предполагахме, че от там ще излезе заек.

Penguin4e, докторът ми предложи PRP. Четох за терапията,но не се реших да експериментираме преди 2 месеца. АМХ ми падна критично след последната стимулация- 0.54 ...
Butterfly_Lilly, уж няма мъжки фактор при нас. След първия неуспех изследвахме кариотип и не излезна проблем, днк фрагментация не сме. Ще прочета It starts with the egg. Някои добавки като инозитола ги пия от година, но други от описаните не.
Благодаря ви за съветите, момичета Heart

# 412
  • София
Африкана, аз съм с нисък АМХ от самото начало и имах стимулация само един месец. От тогава съм на спонтанен цикъл. Дали с докторът ти да не помислите този вариант? Според моя не може да се подсилва със стимулация в моя случай, защото ще се изхабят яйчниците.
Правила съм RPR 2-3 пъти. Обикновено дава резултат след месец-два и броят на фоликулите се увеличава, но не е панацея. Обаче не пречи да се опита и този вариант. Аз съм готова да ме бодат още, ако трябва. Успех 😊

# 413
Butterfly_Lilly ще пуснем, да. Ако ни беше препоръчано още с кариотипа щяхме да го направим...
Abigail за първи път изледвах АМХ януари 2021 преди лапароскопия за отстраняване на запушени тръби. Беше 1,31- ниско, но не безкрайно трагично. Първите две процедури бяха със стимулации, като на втората имах само 2 фоликула и 1 яйцеклетка. Като видяхме, че не отговарям никак добре на стимулациите и АМХ е паднал минахме на ЕЦ- 3та и 4та процедура.
Относно PRP- самият доктор ми каза, че по негови наблюдения има повече фоликули, но за яйцеклетки не е сигурно. Все още е експериментален метод. Реших, че не искам да се хващам за всичко като удавник за сламка, но май така ще стане.
Успех на всички! Flowers Sunflower

# 414
Африкана, аз точно това щях да питам за PRP дали помага за качеството. На мен ми предлагат да го направя в Турция, но реално аз правя около 8-9 фолукула, така че не съм убедена, че това ще ми помогне. Проблемът при мен е, че на второто инвитро от 6 годни извадени яйцеклетки, само 1 ембрионче остана. Повечето още след оплождането спряха да се делят. Та, така, не знам PRP помага ли за качеството или не. Затова и паралелно започнах с добавки от тази книга, която споменах. Иначе в академичните издания има доста проучвания относно положителен ефект на ПРП върху количесвото. Както и да е, тези дни ми предстоят още консултации с други турски клиники, ще видим какво ще кажат.

# 415
Penguinche, аз с 6 годни извадени на първото и нищо не се остана за трансфер. На второто ми ин витро- 5 годни Я, едно стана бластоцит и забременях. Но този път пиех ДХЕА , Q10  и витамините. За съжаление спря развитие в 7г.с. и приключи с мисед. Сега съм на трети опит. Предстои ми пункция. Обаче този път докторът не ми каза да пия ДХЕА и коензим и сега треперя какви Я ще извадя. Четох какво ли не за подобряване на качеството. Ще съм благодарна да споделите опит

# 416
Момичета, какви са ви отзивите от книгата "It all starts with the egg"?
Не съм стигнала още до 3-я ми опит, за да кажа има ли подобрение от това, което пише в книгата, но определено е доста интересно четиво. Нещата, които са написани са на база клинични проучвания. Има и такива, които не са, но са уточнени кои. Избрала съм какво да спазвам, естествено няма как да правиш всичко посочено в книгата Simple Smile

# 417
Здравейте. Предстои ми ЗЕТ на ЕТ на 5 дневни бластоцисти в петък. От неделя приемам Утрогестан 3*2 и сутрин слагам кринон. Днес пуснах прогестерон на 15ти ден от цикъла и резултата е 58,83 nmol/l , дали не е твърде висок?

# 418
Здравейте. Предстои ми ЗЕТ на ЕТ на 5 дневни бластоцисти в петък. От неделя приемам Утрогестан 3*2 и сутрин слагам кринон. Днес пуснах прогестерон на 15ти ден от цикъла и резултата е 58,83 nmol/l , дали не е твърде висок?
Моят беше над 60 в деня на трансфера. Аз бях СЕТ, не знам дали има значение.

# 419
Моят беше над 60 в деня на трансфера. Аз бях СЕТ, не знам дали има значение.

Успешна ли беше процедурата

Общи условия

Активация на акаунт