Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 691
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ви за отговора момичета 💐💐💐 Lina Ivanova, Kukli4ka

# 586
Момичета, тези от вас на които са им правили имунологична биопсия, по кое време я направихте? Преди стимулацията, след стимулацията, ако сте със ЗЕТ? Идеята ми е максимално да се уплатни времето и да няма празни цикъли. Ще бъда по дълъг протокол и зет и се чудя дали ще може да се направи след пункцията, защото със сигурност ще се пропусне следващият цикъл и чак тогава зет.

# 587
Здравейте, искам да попитам за започване на инвитро процедура колко пъти се ходи на преглед? След като ида на 2-3 ден от цикъла после на кой ден се ходи,на кой ден горе-долу е пункцията и трансфера?Благодаря ви предварително знам, че при всеки си е индивидуално, но аз нямам проблеми всичко си е в норми и бих искала от вас приблизителна информация.
При първи опит:
2-ри; 6-ти; 9-ти; 10-ти - прегледи и хормони;
13-ти ден пункция
При втори опит:
2-ри; 5-ти; 9-ти; 11-ти - прегледи и хормони;
13-ти или 14-ти ден пункция (все още не е решено)

# 588
  • София
Здравейте Sunglasses
Днес ми се обади ембриолога, от тези 7 Я. 5 са се оплодили. 2 от тях имат проблеми, а 3 се развиват към днешна дата както се очаква.
Не знам какво да кажа...това е голям напредък, предвид предните ми опити... Каквото и да стане имам надежда, че има шанс с моя Я.
Стискайте ми палци, да се развият. В петък съм на трансфер (ако остане нещо). Hug

# 589
Axenia, стискам много палци!!! Хайде да почнат хубави новини! 🙏🏻

# 590
Butterfly, колкото повече го обсъждаме, толкова повече се убеждавам, че най- накрая съм прозряла да се махам от тая болница. Ами от 6 Я, другия ден да кажем има оплодени 5, и на трети вече са 3 или 2 и казват че са със средно качество, хайде ще изчакаме до 5-ти .. и на пети се обаждат с новината. Това е два от три пъти. На единствения трансфер държаха 4 до 4 ден, на 5-ти бяха 2 ембриона и тъкмо се успокоих, се оказа, че звъннаха на 6- тия ден да ми кажат, че ще замразим 1 само. Само че аз оше като почнах с ин витрото абсолютно всеки ден си записвах какво правя и горе долу знам и инжекциите какви са били. Ами едно и също. Няма лошо. Може би такъв е протокола. Въптосът е защо не се предприе нещо различно, или например да ми изпишат добавки, или не знам какво. Една имуноложка след първия ми неуспех ми каза да си направя ПСР за уреаплазма. Не бях чувала подбнп нещо и от скептицизъм си казах та нали съм в клиника за репродукция, нали правят микробиология, серология. Е да, ама сега ще наоравя и това. И най- вече ще се махам от тая болница. Но точно както казваш- след всеки неуспех- подавай нови документи, не е бил твоя месец… , а така ми се е забило в главата, че ин витрото е и лечение, а аз лечение не виждам.
Всъшност извинявам се за поста си. Малко съм гневна, но понеже скоро ми беше опита без трансфер. И аз съм гневна на себе си. Защото какво стоя някъде след два неуспешни опита, че и чак и трети направих. Обвинявам се много. Ама имало да пати. Не че е гаранция, че другаде ще се получи, но поне да опитам. Желая на всички успех, извинявам се, че съм толкова подробна и отегчителна може би, зная, че на всички мили момичета пътят е труден и мъчителен.. просто понякога ми се иска да ида и така хубаво да се скарам и да питам и да ми отговорят без да ми вдигат рамене…
❤🙏🏻пожелавам бебенца на всички и нека продължим да споделяме опит, защото например аз благодарение на тези теми, успях да изплувам и горе долу да направя стратегия
А в коя клиника си била и при кой лекар, за да си направим изводи?

# 591
Axenia и аз стискам много палци за теб. При мен нещата днес като ми се обадиха не са цветущи и шанса е малък. От всичките 10, имам 1 оплодена, утре съм на разговор да ми кажат как се развива и ще има ли трансфер. Малък шанс е, но надеждата умира последна . Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 592
А казаха ли защо от 10 само 1 се е оплодила?С какъв фактор сте?
Axenia и аз стискам много палци за теб. При мен нещата днес като ми се обадиха не са цветущи и шанса е малък. От всичките 10, имам 1 оплодена, утре съм на разговор да ми кажат как се развива и ще има ли трансфер. Малък шанс е, но надеждата умира последна . Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 593
  • София
BGT,  колко са били годни от тях и как ги оплождат? При първият ми опит бяха извадили 14 Я., от които само 7 зрели/годни, вследствие нито една оплодена.
Така е, вярваме до последно! И една ми е достатъчна, стига да се превърне в бебе Heart

# 594
Здравейте, предстои ми ин-витро на спонтанен цикъл. При последния преглед Док. ме уведоми, че всеки месец ще замразяваме яйцеклетка а не ембрион. Това меко казано ме обезпокои т.к. информацията, която намирам за преживяемостта на ембриона е по-голяма след замразяване/размразяване от тази на яйцеклетката, наистина страшно много съм объркана и притеснена. Може ли тези, които са минали по този път споделят при вас как са минали процедурите? Замислям се да настоявам за оплождане и след това замразяване или да направя това, което док ми е предложил.  Anguished

# 595
Момичета какви трябва да са нивата след трансфер на прогестерона? Над каква стойност?

# 596
  • София
Здравейте, предстои ми ин-витро на спонтанен цикъл. При последния преглед Док. ме уведоми, че всеки месец ще замразяваме яйцеклетка а не ембрион. Това меко казано ме обезпокои т.к. информацията, която намирам за преживяемостта на ембриона е по-голяма след замразяване/размразяване от тази на яйцеклетката, наистина страшно много съм объркана и притеснена. Може ли тези, които са минали по този път споделят при вас как са минали процедурите? Замислям се да настоявам за оплождане и след това замразяване или да направя това, което док ми е предложил.  Anguished
аз замразявах яйцеклетки.
аргумента ми беше че е скъпо всеки път да обработват и селектират сперматозоидите.
всичките ми яйцеклетки се размразиха и станаха прилични ембриони.
ако пък те притеснява просто си искай да замразявате ембриони, решението е ваше, лекарите могат само да предложат варианти.

# 597
Момичета, бихте ли споделили колко ембриона ви сложиха при трансфера и защо толкова? Предполагам, че то си е индивидуално за всяка жена според цялостното й състояние, но ме интересува какво са ви посъветвали вашите доктори.

# 598
2 . Само толкова си имах 🤗

# 599
Аз имах 5. Всеки път ме питаха 1 или 2 искам. Върнахме 2 пъти по 2. Първия път нищо не стана. Втория път се захвана ха и двата

Общи условия

Активация на акаунт