Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 694
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
При мен извадиха 22 Я и след пункцията усещах болки в яйчниците. На втория ден от процедурата бях на профилактичен преглед и в него беше включен ехограф на вътрешните органи. Лекарят каза, че в коремът ми има събрала се течност, но до този момент не изпитвах никакъв дискомфорт с изключение на вече понамаляващите болки в яйчниците. На третия ден вече едвам ходех, ставах и сядах, коремът ми беше подут, но за щастие това продължи само 2 дни. Гледах да ям много протеини и да пия много вода, защото четох, че това помага. Хапвах протеинови барчета, извара, яйца, месо и мисля че помогнаха.

# 571
Според мен е до организъм. На първата ми пункция извадиха 15 броя яйцеклетки, а на втората 20 мисля и проблем не съм имала. Буквално бях като нова и след двете, беше ми леко и вече нищо не ми тежеше.
Мен ме боля след ваденето на 3 фоликула, може би ден-два след пункцията

Събудих се през нощта от остра болка, направо не можех нито да лежа, нито да отида да си взема обезболяващи

станах от леглото и полузаспала полу зашеметена от болката се строполих на земята

остра болка, направо загубих ума и дума

мъжа ми се събуди, даде ми нурофен експрес и ме сложи обратно в леглото, и след 30 мин ми мина

на следващия ден звънях в болницата и ми казаха да дойда, ако се повтори

слава богу не се повтори
но се радвам, че трансфера ми беше на 5 ден, а не на 3 ти, имах някакво време все пак да се възстановя от пункцията

след пункция в България дават 5 дни болничен и с право ги дават

и аз се чудя как на някои хора им вадят повече от 2-3 яйцеклетки и не ги боли...

мислех си може би лекарите се стараят повече като бройката е по-голяма

# 572
Някоя от Вас била ли е с риск от хиперстимулация (хиперстимулационен синдром). Как процедираха при Вас? Какво следяха? Кога Ви беше трансфера?
Аз съм 4 дена след пункция и първия ми трансфер ще бъде замразен. Чакам прегледа при доктора, за да каже дали ще е на този цикъл или трябва да изчакаме.

# 573
  • София
Здравейте,
Мина и моята пункция днес. Извадили да 7 Я., утре ми казаха, че ще се обадят.
Дано да се оплоди някоя Innocent

# 574
Лили при хиперстимулация се следи за остри болки, подуване на корема, качване на килограми може да се случи. Пускат се кръвни изследвания и ако се налага се настанява в болница. Момичето, с което бях премина през това сега има здрави близнаци. Аз се подух и помня, че ми пускаха много кръвни изследвания, чернодробни ензими и не помня какво още.

# 575
При хиперстимулация по-добре изчакате за ЗЕТ. Шансът да се получат нещата при свеж е малък.

# 576
  • София
по-лошо е понякога ако се получат нещата.
хиперстимулацията се усложнява още повече.

# 577
И при мен днес мина пункцията. 11 извадени яйцеклетки, утре ще ми звъннат. Simple Smile

# 578
Здравейте, искам да попитам за започване на инвитро процедура колко пъти се ходи на преглед? След като ида на 2-3 ден от цикъла после на кой ден се ходи,на кой ден горе-долу е пункцията и трансфера?Благодаря ви предварително знам, че при всеки си е индивидуално, но аз нямам проблеми всичко си е в норми и бих искала от вас приблизителна информация.

# 579
При хиперстимулация по-добре изчакате за ЗЕТ. Шансът да се получат нещата при свеж е малък.

Свеж трансфер няма да има. Ще се следи, за да се види на кой цикъл да е трансфера. Като цяло нямам търпение вече да има трансфер, но няма как ще чакам, за да няма усложнения.

# 580
Стискам палци на момичетата с пункции да ви се оплодят всички яйчица и да имате ембриончета за замразяване Flowers Four Leaf Clover

Ако сте подути и с болки откажете свеж трансфер и не разчитайте, че лекаря задължително го има предвид. Аз бях със свръхстимулация и ми трансферираха 2 от 3-те ни ембриончета. Всички лекари след това ми казват какъв късмет съм имала, че резултатът беше отрицателен. При замразен трансфер има по-висока успеваемост (по данни на турската Бахчеджи с 5-10% повече успешни бременности, отколкото при свеж трансфер).
Успех, момичета Flowers Hibiscus

# 581
  • София
Благодаря Ви!
Аз към момента се чувствам добре, надявам се и другите момичета да са ОК след пункцията.
Дано да имаме късмет Heartbeat

# 582
Здравейте, борбени момичета!
Пожелавам успех на всички.

На нас ни предстои започване на инвитро около юни.
С тромбофилии съм и една от точките в заключението от генетика е:
“При нужда от яйчникова стимулация може да е свързан с индивидуален атипичен отговор, тъй като има модулиращ ефект върху фоликулогенезата.”

Исках да ви попитам, има ли сред вас някое момиче с подобно заключение. Ако да, как ви мина стимулацията, какъв беше отговорът - нормален, хиперстимулация или стимулацията не подейства?
И въпросът ми е към всички: как разбирате това заключение?

Аз досега съм била само на “лека стимулация” с летрозол. Единия път нямаше отговор, не беше подействала - имах само един фоликул, както си имам всеки месец и без стимулация. Та предполагам и истинската стимулация, която е за инвитро няма да ми подейства и ще е безсмислена при мен.

# 583
Здравейте, искам да попитам за започване на инвитро процедура колко пъти се ходи на преглед? След като ида на 2-3 ден от цикъла после на кой ден се ходи,на кой ден горе-долу е пункцията и трансфера?Благодаря ви предварително знам, че при всеки си е индивидуално, но аз нямам проблеми всичко си е в норми и бих искала от вас приблизителна информация.

Понеже аз се чудех същото си водих записки ( надявам се да не ми се случва пак )
 Копирам ти целия ми текст направо :

На първият ден от цикъла ми - петък (4ти март) още преди съвсем да ми е дошло ( имах безкрайно незабележимо течение когато старателно потърся) отидох на лекар. Още в този ден започнах стимулацията. Дадоха ми спринцовки за 3 дни ( 300млг първия.  ден и слее това по 225г). В понеделник (7март) отидох пак - дадоха ми за още 2 дни по 300млг. и ми казаха да отида в понеделник и в петък. Лекарката каза, че най-вероятно пункцията ще е на 14ти или 15ти март.
В сряда ми дадоха отново инжекции за 2 дни + една инжекция др вид за четвъртък. Сега каза, че нарастват малко по-бавно и най-вероятно пункцията ще е на 16ти. В петък ми даде инжекции за следвщите дни и ми потвърди, че пункцията е ще е на 16ти. В понеделник ми даде една от жълтите инжекции и таймираща инжекция която да си сложа на 14ти е 21:45 часа.
След това отиваме в сряда на 16ти в 8.45 за пункцията.

Пак да кажа това си е моя мини дневник, целящ да знам какво ми предстои, ако пак се наложи. При всеки предполагам в различно.
Успех🍀

# 584
При всеки е различно, при мен беше така:

2-3 ден от цикъла - 1 преглед, кръвни изследвания и ми дадоха инжекции, които сама си слагах
6 ден - изследвания/кръв сутринта, преглед след това и още инжекции за вкъщи
8 ден - кръв хормони и вирусулогия и бърз антигенен и таймираща инжекция
10 ден пункция
15 ден - трансфер

Общи условия

Активация на акаунт