Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 704
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Ирен, може ли да споделиш, може и на лични, за протокла за хранени за по-добри яйцеклетки?

Ние сме с тежък мъжки фактор, но ще опитаме за второ детенце скоро, но искам и аз да се подготвя.

# 556
Има цяла тема за това Simple Smile Няма значение дали става въпрос за естествено забременяване или ин витро, храната е все за подобряване на яйцеклтките и сперматозоидите: https://www.bg-mamma.com/?topic=1390662.new#new

Най-общо - повече протеини, по-малко мазнини, никаква захар. Яйцеклетките мноооого мразят захар. От въглехидратите са позволени бавните като ориз и умерено картофи (но не пържени). Силно препоръчвам една добавка за яйцеклетките, която е напълно безвредна и може да се пие от всички - мио-инозитол. Най-вече помага на жени с поликистоза и ИР, но и за всички останали е само в полза за качеството на яйцеклетките.

Аз лично не консумирам месо и млечни, заради хормоните на животните в тях, но това си е мой избор, заради ендометриоза. Те са възпалителни храни, а аз следвам противовъзпалителна диета. Мъжа ми също покрай мен.

И двамата с мъжа ми си правим мноооого фрешове с моркови, защото морковите съдържат бета каротен, който е силен антиоксидант. Ядем пресни броколи в салата, броколите са силно противовъзпалителна храна. Мъжа ми си прави и фреш с джинджифил, но аз не го понасям и пия чай от джинджифил и мента. Той си прави и фрешове от целина. И двамата наблягаме на зеленчуци, а през зимата - на туршии и кисело зеле за микробиома. Ядем и доста повече грозде, семките му са много силен антиоксидант и са честа съставка във витамините за фертилитет. Цитруси също. Пием и разтворими фибри (от аптека).

При него има удивителен резултат в спермограмата след това (от 1% морфология, на 17% и положителна промяна в бързоподвижните). А на мен ми се отразява много положително на ендометриозата (болките, подуването на корема и обилността на цикъла, значително намаляха).

# 557
Момичета, на 16ти ми е пункцията. Идните 3 дни трябва у дома да си слагам инжекции  Bemfola 300 iu и Orgalutran 0,25mg. Вече над 10 дни си го слагал този Bemfola не знам какво се обърка днес, но доста голяма част от количевтвото изтече.
Много се притесних да не отиде опита ни подяволите на финалната права. Случвало ли ви се е подобно нещо?

# 558
Момичета, на 16ти ми е пункцията. Идните 3 дни трябва у дома да си слагам инжекции  Bemfola 300 iu и Orgalutran 0,25mg. Вече над 10 дни си го слагал този Bemfola не знам какво се обърка днес, но доста голяма част от количевтвото изтече.
Много се притесних да не отиде опита ни подяволите на финалната права. Случвало ли ви се е подобно нещо?
Lina Ivanova , не се притеснявай. От  Bemfolata изтича, и в моята клиника ми казаха че изтича по малко, защото игличките превъртят. Така че не мисля, че е проблем. И при мен на някоя от бемфолите, изтичаше по една две капки, казах им в клиниката и казаха, че няма проблем. Не го мисли, на мен в понеделник ми е пункцията. Успех и ти стискам палци, миличка Simple Smile

# 559
Lina Ivanova , не се притеснявай. От  Bemfolata изтича, и в моята клиника ми казаха че изтича по малко, защото игличките превъртят. Така че не мисля, че е проблем. И при мен на някоя от бемфолите, изтичаше по една две капки, казах им в клиниката и казаха, че няма проблем. Не го мисли, на мен в понеделник ми е пункцията. Успех и ти стискам палци, миличка Simple Smile

Много благодаря!

# 560
Здравейте, колко време след пункция или след цялата процедура усещахте болка?

# 561
Според мен е доста индивидуално, зависи колко Я са извадени, има или не хиперстимулация и т.н. На мен извадиха 12 и ме боля най-вече в деня на пункцията, на следващия ден имах лек дискомфорт и след това вече нямах оплаквания. 
Здравейте, колко време след пункция или след цялата процедура усещахте болка?

# 562
Пак ще започна, че не съм критерии - Англия. 3 фоликула ми извадиха в 14:00 ч
В 19 часа вечерта, когато ме пусна това което ми бяха сложили, Без да преувеличавам аз държа на болка и хапчета не пия за нищо - щях да умра... Задушавах се от болка, потях се, мъжа ми изпадна в паника, не можех въздух да си поема, болката беше от пъпа на долу и в гърдите. Звъняхме на бърза помощ - Парацетол, любимото им на тез тука. Направо тръгнахме към болницата, но се сетихме и за друг номер... Решението беше кодеин.
Отпусна болката, след 5 мин пак същото, отидох до тоалетна и с извинение само вода излезна от мен, но и цялата болка... Явно всичко беше заради упойката.
Няма да забравя никога тази вечер... Чудех се как ги боли и как се чувстват жените с по над 10 фоликула Disappointed

# 563
Не знам какво е това нещо... предният път не помня да ме е боляло. Утре става седмица от пункцията, на 10ти беше трансфера. Още усещам болки и дискомфорт... казах днес на докторката, а тя каза че няма нужда да ме преглежда само ако се подуе корема.. А аз вдигнах температура.

# 564
Наистина е индивидуално. Аз имах над 20 извадени Я и не чувствах нищо по-различно от тежестта, която изпитвах преди това. Мислех, че ще е кофти и че ще боли, но общо взето не я усетих. Според мен има мн значение и лекаря, който извършва пункцията.

# 565
За болката след пункцията, би трябвало от значение да е най-вече лекаря. Аз имах 17 Я и никаква болка.

# 566
И аз умрях от болки с 4 фоликула, но болеше повече от бъбречна криза, от онези, при които се крещи, повръща и припада (след това имах такава). Само че при мен имаше страшно подуване на корема, бях като бременна, със задух, повръщах и бях с много висок естрадиол 10 000, та силно се съмнявам да са били реално 4 яйцеклетки. Мина ми след няколко дни. Надявам се сега да е различно с нов лекар и леко ме е страх от предстоящата процедура.

# 567
Относно болката, не само до човек е индивидуално и различно, но и до пункция.
След първата пункция имах извадени 10 Я, боля ме само при пишкане за няколко дни. Втората пункция - 20Я, вливки след пункцията, боля ме целият корем от бюста надолу и то много. Едвам се движех, само лежах и на втория ден вече се притесних, беше неделя, но отидох на преглед в клиниката, всичко беше добре. Отмина за около 5 дни. Ядях само кисело мляко, домашни бульони и месо.
За мен всяко едно притеснение е повод за посещение при лекар за преглед.

# 568
5 яйцеклетки изкарани и никаква болка. Ама никаква. Все едно ме бяха упоили и са пили кафе в това време. Нито придърпване, нито подуване, нито болка. Пункцията все още си остава най-приятното изживяване от целия процес за мен. Както и другите момичета казаха - тук си е до майсторлъкът на доктора, но и фактори като хиперстимулация и хормони също играят. Твърде индивидуално е.

# 569
Мен ме боля след ваденето на 3 фоликула, може би ден-два след пункцията

Събудих се през нощта от остра болка, направо не можех нито да лежа, нито да отида да си взема обезболяващи

станах от леглото и полузаспала полу зашеметена от болката се строполих на земята

остра болка, направо загубих ума и дума

мъжа ми се събуди, даде ми нурофен експрес и ме сложи обратно в леглото, и след 30 мин ми мина

на следващия ден звънях в болницата и ми казаха да дойда, ако се повтори

слава богу не се повтори
но се радвам, че трансфера ми беше на 5 ден, а не на 3 ти, имах някакво време все пак да се възстановя от пункцията

след пункция в България дават 5 дни болничен и с право ги дават

и аз се чудя как на някои хора им вадят повече от 2-3 яйцеклетки и не ги боли...

мислех си може би лекарите се стараят повече като бройката е по-голяма

Общи условия

Активация на акаунт