Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 711
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Butterfly, колкото повече го обсъждаме, толкова повече се убеждавам, че най- накрая съм прозряла да се махам от тая болница. Ами от 6 Я, другия ден да кажем има оплодени 5, и на трети вече са 3 или 2 и казват че са със средно качество, хайде ще изчакаме до 5-ти .. и на пети се обаждат с новината. Това е два от три пъти. На единствения трансфер държаха 4 до 4 ден, на 5-ти бяха 2 ембриона и тъкмо се успокоих, се оказа, че звъннаха на 6- тия ден да ми кажат, че ще замразим 1 само. Само че аз оше като почнах с ин витрото абсолютно всеки ден си записвах какво правя и горе долу знам и инжекциите какви са били. Ами едно и също. Няма лошо. Може би такъв е протокола. Въптосът е защо не се предприе нещо различно, или например да ми изпишат добавки, или не знам какво. Една имуноложка след първия ми неуспех ми каза да си направя ПСР за уреаплазма. Не бях чувала подбнп нещо и от скептицизъм си казах та нали съм в клиника за репродукция, нали правят микробиология, серология. Е да, ама сега ще наоравя и това. И най- вече ще се махам от тая болница. Но точно както казваш- след всеки неуспех- подавай нови документи, не е бил твоя месец… , а така ми се е забило в главата, че ин витрото е и лечение, а аз лечение не виждам.
Всъшност извинявам се за поста си. Малко съм гневна, но понеже скоро ми беше опита без трансфер. И аз съм гневна на себе си. Защото какво стоя някъде след два неуспешни опита, че и чак и трети направих. Обвинявам се много. Ама имало да пати. Не че е гаранция, че другаде ще се получи, но поне да опитам. Желая на всички успех, извинявам се, че съм толкова подробна и отегчителна може би, зная, че на всички мили момичета пътят е труден и мъчителен.. просто понякога ми се иска да ида и така хубаво да се скарам и да питам и да ми отговорят без да ми вдигат рамене…
❤🙏🏻пожелавам бебенца на всички и нека продължим да споделяме опит, защото например аз благодарение на тези теми, успях да изплувам и горе долу да направя стратегия

# 541
Kaia за съжаление много дами са в подобно на твоето положение 😢 Не разбирам, защо по този начин се работи в някои клиники и как ни карат да ставаме “доктори” и сами да се лекуваме 😔 докато те ни източват. Горе главата, няма за какво да се обвиняваш, ти правиш каквото можеш.. 🥺

Понеже ние сме в Турция, можеш да погледнеш темата за пациенти на клиники в Истанбул, наскоро се споделяха добри идеи за добавки, режим и подобни. Ако имаш въпроси, може да пишеш и на лично Simple Smile Успех 🤞🏼🙏

# 542
Kaia коя е вашата клиника ? Аз след девет загубени месеца във Щерев без никой да ми каже че Амх за мойте години е ниско и без да видят че имам полип от незнам колко време ги смених.

# 543
Кая, на колко си години и изследвала ли си се за ИР? Ние сменихме клиниката още след първия неуспешен опит, точно защото докторът не желаеше да търси причини и решение, а ние нямахме време за губене. За съжаление няма лекар, който да обхване цялостната картинка или , ако има, са единици. Благодарение на форума открих , че съм с ИР , изследвах си витамините и ги вкарах в оптимални нива,смених клиниката още след първия неуспех и знаех за протокола, който ми приложи за предподготовка новият лекар за по-качествени Я, въпреки че сме с тежък мъжки фактор . И пак благодарени на форума разбрах за различните допълнителни методи на оплождане , които се доплащат и избрахме такъв.

# 544
Кая, на колко си години и изследвала ли си се за ИР? Ние сменихме клиниката още след първия неуспешен опит, точно защото докторът не желаеше да търси причини и решение, а ние нямахме време за губене. За съжаление няма лекар, който да обхване цялостната картинка или , ако има, са единици. Благодарение на форума открих , че съм с ИР , изследвах си витамините и ги вкарах в оптимални нива,смених клиниката още след първия неуспех и знаех за протокола, който ми приложи за предподготовка новият лекар за по-качествени Я, въпреки че сме с тежък мъжки фактор . И пак благодарени на форума разбрах за различните допълнителни методи на оплождане , които се доплащат и избрахме такъв.
Ирен, на 41 години съм. Знам че от годините качеството е трагично почти. Ами очаквах, че след три опита при един и същи човек ще се опитаме да открием някакъв проблем или решение, или предложение както казваш с доплащане. ИР не съм правила. Предстои. Просто си чакам часът за доц Конова и доколкото знам тя търси разковничето.

# 545
  • София
Кая, смени клиниката.
На мен в Щерев след 3 опита, две инсета, 2 операции и 8 загубени години, ми предложиха донорска Я . Защото нямало да стане с моя, предвид, че Я. Имам и съм на 33г. Дори не се промениха протокола...едни и същи лекарства, един и същ протокол едни и същи незрели Я.....
Най-често след неуспех, отговора беше, пускай нова заповед, дай нов опит. Когато питах за изследвания и добавки....нямало какви...

# 546
Кая, аз миналата година бях точно на 41г, като забременях. Всъщност точно на днешния ден ми беше трансферът, от който имаме един бебок. Аз лично от Конова не съм особено доволна , но пък ходих при нея вече бременна .

# 547
Кая, смени клиниката.
На мен в Щерев след 3 опита, две инсета, 2 операции и 8 загубени години, ми предложиха донорска Я . Защото нямало да стане с моя, предвид, че Я. Имам и съм на 33г. Дори не се промениха протокола...едни и същи лекарства, един и същ протокол едни и същи незрели Я.....
Най-често след неуспех, отговора беше, пускай нова заповед, дай нов опит. Когато питах за изследвания и добавки....нямало какви...
Axenia, благодаря ти за мнението за Щерев. За там се бях насочила един от вариантите ми. При тези бурни реклами на как забременели на по 46 години.
Ирен, твоят успех е точно където е моето ходене по мъките. Всеки различно. Може би това което прилагат на мен, не е подходящо за мен. Хареса ми една мама как беше написала- нов лекар, нов подход- може пък да се уцели и твоят шанс. Така че ще видим. Ако проблемът е в качеството на Я, което мисля е, ако не могат да ми помогнат за някво подобрение, ще си мина на донорски Я и въобще няма да се замисля. Но поне да опитат

# 548
Много я обичат тази донорска програма, понеже струва много пари.. хич не им се връзвайте без поне да опитате да подобрите положението.

Има безброй много добавки, които подобряват положението! Kremkaramel78 беше споделила в друга група, потърсете го. Аз приемам Витамин Д, желязо (заради анемия), Б12, Фолиева, л-тироксин, Глюкофри, Витамин С и наскоро си взех Omepa и съм много доволна. Отделно хранителен режим.. без захар и бяло брашно и разни други такива.

Има и една доста полезна книжка - It all starts with the egg, която също дава добри насоки.

Не казвам, че това всичкото е панацея и че 100% има ефект, но според мен си заслужава поне да се пробва 🙃

Успех на всички 🙏

# 549
  • София
Кая, отиди на преглед, виж какво ще предложат. Всеки сам си усеща "неговия" лекар.

# 550

Ирен, бихте ли споделили коя беше вашата клиника? Може и на лично. Интересуват ме методите за мъжки фактор, защото в сегашната ми почти няма такива, но и малкото, които имаше нищо не предложиха. Засега им вярвам, че не са счели за нужно, защото в деня на даването на материал мъжът ми изкара егати качеството ( ставащо и за инсеминация),но ако и зет-ът пропадне, доста се замислям да сменям.

# 551
Kaia Trifonova, преди да мислите за донорска, направете консултация в Турция, ако имате възможност. Не са магьосници, но мисля, че са много по-напред от нашите. Аз съм силно впечатлена от прегледа там. Ходих на 2 места - в Мемориал и при д-р Тургут. И на двете места са супер подробни и видях, че наистина се опитват да разберат причина за неуспехите.

# 552
Здравейте,
Аз в понеделник съм на пункция Blush
Това ще е 17ти ден от МЦ, а днес 14ти ден пуснаха хормони. Утре през нощта,  трябва да си  бия Хориомона.
Гледам си резултатите...как са според Вас? Аз съм по дълъг протокол, дали да очаквам някоя читава Я.?

Аxeniq, стискам палци. И аз в понеделник съм на пункция в 9.00ч. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Малко ме е страх от упойката, ама ще минеее.. Simple Smile

# 553
Здравейте:) Да се включа и аз, днес минах пункция на 13ти ден от МЦ. За съжаление извадиха 5 яйцеклетки, от които само 3 са годни и сега ще чакаме утрешния ден, за да разберем колко са се оплодили. Тъй като последните почти 3 месец приемах допълнително добавки и витамини(витаминд Д, Ц, coenzyme Q10, фолиева + pregnacare комбинация), стараех се да се храня добре и да владея стреса, а партньора пък последните 6 месеца също активно приемаше добавки, очаквах доста по добри резултати от предния път, а реално стана обратното.. Сега се надявам все пак поне 1 емрбионче да се развие и да имаме успех. Има ли момичета в подобна ситуация, които все пак са имали успех?

# 554
Ирен, бихте ли споделили коя беше вашата клиника? Може и на лично. Интересуват ме методите за мъжки фактор, защото в сегашната ми почти няма такива, но и малкото, които имаше нищо не предложиха. Засега им вярвам, че не са счели за нужно, защото в деня на даването на материал мъжът ми изкара егати качеството ( ставащо и за инсеминация),но ако и зет-ът пропадне, доста се замислям да сменям.
В Селена, Пловдив бяхме при д-р Матев. В клиниката правят ИМСИ и МАКС. Исках и двете, но ембриолозите избраха да приложат само ИМСИ  в нашия случай

Общи условия

Активация на акаунт