Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 723
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
За антибиотика не знам, но ми звучи доста тежичко да е част от процедура, в смисъл всяка една процедура, без индикация за това. Разбира се, ако има нужда се предписва и пие, но за пръв път чувам, че е част от протокол. Аз самата се пазя като дявол от тамян да не пия никакви антибиотици освен ако не опре ножа до кокал, антибиотик не съм пила от 2018, когато лекувах уреаплазма, преди това не бях пила от дете. След като пих 2018 и оправих уреаплазмата си докарах такава бактериоза и анаеробна фауна, че само като чуя думичката с А и косата ми настръхва. От друга страна имаше една дама тук, мисля че беше Miloto, която беше пила и беше успешно забременяла и казват, че ако имаш свръх имунитет той помага да се укроти и организмът едва ли не насочвайки силите си към това да се оправи от щетата с антибиотика дава кьораво на новодошлия ембрион и така имплантацията се случва по-лесно. Но като цяло това си е преценка на лекаря.

# 526
Преди стимулацията, която правих по къс протокол, през януари пих антибиотик, предписан от УНГ, заради проблеми с едното ухо. Тогава звънях на д-р Станулов, защото също мислех, че опита отпада. Според него приема на антибиотик не пречел, а моя си беше силничък. Последното хапче ми беше в деня, преди стимулацията. След пункцията имах 6 годни яйцеклетки, от които 3 балостоцита. Свежият трансфер, обаче бе неуспешен с биохимична. Останалото го знаете от постовете. Иначе с такива стакифокева инфекция се бях сдобила, преди хистероскопията през 2019 г., но и тя не беше отменена. Приемах някакви вагинални глобули с йод и при следващата МБ инфекцията беше изчезнала.  Репрудуктивният ще прецени как да процедира. Иначе от антибиотика, все още се мъча да се отърва от придружаващите "екстри" - кандиди. Докато го приемах ми изписаха пробиотик "лактажин" вагинални глобули.

# 527
За антибиотика не знам, но ми звучи доста тежичко да е част от процедура, в смисъл всяка една процедура, без индикация за това. Разбира се, ако има нужда се предписва и пие, но за пръв път чувам, че е част от протокол. Аз самата се пазя като дявол от тамян да не пия никакви антибиотици освен ако не опре ножа до кокал, антибиотик не съм пила от 2018, когато лекувах уреаплазма, преди това не бях пила от дете. След като пих 2018 и оправих уреаплазмата си докарах такава бактериоза и анаеробна фауна, че само като чуя думичката с А и косата ми настръхва. От друга страна имаше една дама тук, мисля че беше Miloto, която беше пила и беше успешно забременяла и казват, че ако имаш свръх имунитет той помага да се укроти и организмът едва ли не насочвайки силите си към това да се оправи от щетата с антибиотика дава кьораво на новодошлия ембрион и така имплантацията се случва по-лесно. Но като цяло това си е преценка на лекаря.
В Турция, в клиниката където бяхме наистина антибиотиците са си част от процедурата….. преди стимулация удърно по едно хапче за мен и съпруга ми. Преди пункция 4 дни аз пих антибиотици, подготвяха ме за свеж трансфер…. Отложихме го в крайна сметка, защото останаха 2 годни за ПИД ембриончета и решихме да се направи ЗЕТ. Преди замръзения трансфер отново същата процедура с антибиотиците. После вече бременна ми откриха бактерия …. Айде пак 7 дневен курс. От май до октомври миналата година съм приемала 4 пъти антибиотици….. повече отколкото през целия ми съзнателен живот! Понеже имам гестационен диабет и по време на раждането превантивно ще ми вливат венозно през 4 часа, защото тази бактерия била много упорита и се връща отново и отново ….. чудно ще е просто!

# 528
Момичета, минах при док, каза ако зъболекаря ми изпише антибиотик няма да спираме започването на процедурата, но ако ще вадим мъдреца, да продължа с регулон за да се забави цикъла. Минах през зъболекарката ми с направена панорамна снимка и й обясних цялата ситуация и предстоящата процедура, тя каза, че в момента не е за вадене, а да пия антибиотик в момента не е необходимо. В момента болката във венеца и лимфния възел идва от това, че той пробива и е леко накриво, но може да се изчака с ваденето и ако по някаква причина започне да боли самия зъб ще му сложи антибиотик външно, а не да го приемам. Та значи утре последно си пия регулон, чакам си след това цикъл и на 2ри ден при него и си жабуря смрадлика за да се затваря венеца. Ами това е, пиша всичко ако мога да съм полезна.

# 529
  • София
Здравейте,
Аз в понеделник съм на пункция Blush
Това ще е 17ти ден от МЦ, а днес 14ти ден пуснаха хормони. Утре през нощта,  трябва да си  бия Хориомона.
Гледам си резултатите...как са според Вас? Аз съм по дълъг протокол, дали да очаквам някоя читава Я.?

# 530
Момичета, объркана съм. АМХ миналата година декември ми беше 1.86 при реф стойности 0.3 - 7.2. Една година по късно след две стимулации и една меуспешна бременност АМХ ми е 2.45 ???? В Същата лаборатория в същата репродуктивна клиника. Като този път реф стойност е 0.3- 3.50. Моля ви какъв е този абсурд да се повиши? Моля за мнение

# 531
Много неща повлияват на АМХто, като витамин Д и други подобни витамини и вещества, а и винаги се гледа в комбинация с други показатели… Не знам защо ви се струва толкова абсурдно, че се е повишило 🤷🏼♀

Момичета, объркана съм. АМХ миналата година декември ми беше 1.86 при реф стойности 0.3 - 7.2. Една година по късно след две стимулации и една меуспешна бременност АМХ ми е 2.45 ???? В Същата лаборатория в същата репродуктивна клиника. Като този път реф стойност е 0.3- 3.50. Моля ви какъв е този абсурд да се повиши? Моля за мнение

# 532
Butterfly, защото последното ми ин витро беше толкова неуспешно, че нямах нищо за трансфер и днес направо със свито сърце отидох да си взема изследването и не знам да се радвам ли. Но сега след твоя коментар- вярвам, че е възможно да има у хубави новини. Благодаря ти😁❤

# 533
Според мен трябва да издирвате проблема другаде, не знам дали си споделяла какво се е случило за да е неуспешно инвитрото (понякога не успявам да прочета всички коментари 🥺).

За едно успешно инвитро има много показатели и най-вече правилна стимулация с лекарства, на които твоя организъм откликва, правилни дози, следене, таймиране и пункция… после ембриология (метод за оплождане, селекция на сперматозоиди). Много са нещата, със сигурност не опира до стойността на АМХ.

Отделно има много дискусии на тема качество на яйцеклетките и какво може да се направи за да се подобри, добавки, витамини и подобни.

Ние имаме две стимулации, като ще вметна че съм с много ниско АМХ.. около 0.7 ако не и по-малко, с един яйчник съм - извадили сме общо 14 яйцеклетки като имаме 4 замразени 5 и 6 дневни бластоцистчета, причината за което е че след първата стимулация остана само едничко, защото тогава открихме мъжки фактор при нас (след трети ден 7 спряха развитие.. оказахме се с висока ДНК фрагментация, а допреди това бяхме с неизяснен стерилитет, на втори опит добавихме извличане на материал от тестисите и HOLT селекция и успяхме да замразим 3). Правихме хистероскопия за да се огледа хубаво матката предварително и сега чакам цикъл за да стигнем най-накрая до ЗЕТ, но и там нещата са.. 🤞🏼

Butterfly, защото последното ми ин витро беше толкова неуспешно, че нямах нищо за трансфер и днес направо със свито сърце отидох да си взема изследването и не знам да се радвам ли. Но сега след твоя коментар- вярвам, че е възможно да има у хубави новини. Благодаря ти😁❤

# 534
Здравейте,
Аз в понеделник съм на пункция Blush
Това ще е 17ти ден от МЦ, а днес 14ти ден пуснаха хормони. Утре през нощта,  трябва да си  бия Хориомона.
Гледам си резултатите...как са според Вас? Аз съм по дълъг протокол, дали да очаквам някоя читава Я.?
Според мен всичко изглежда наред и естрадилчето ти е за поне 8 яйцеклетки. Колко ще са качествени-това никой не може да каже според мен сега.
Желая ти всички да са хубави и да станат здрави ембриончета 🍀Късмет🍀

# 535
  • София
Благодаря, и лекаря каза, че очаква около 8 бр. Blush

# 536
Butterfly Lily, ами карат си ме по протокол вече три пъти. Стигнахме само веднъж до трансфер с едно бластоцистче, което се хвана, но се случи мисед. Никой не е коментирал с мен как да подбрим качеството. А вече три опита и все мъки. Всякакви генетични изследвания, витамините в горна граница, но нещо изпускам. Докторут е по инжекциите. Витамините въобще не ми ги е гледал. Сама се оправям.  В една и съша клиника. Сега тръгвам на имунолог да търсим разковничето за подобряване на качеството и едва тогава в ДРУГА клиника ще опитам отново. Толкова се бях отчаяла, мислех за донорски Я. Никой ен даваше обяснение защо така се случва. Всеки месец били различни Я, късмет било. А протокола един и същ. Като смъртник ходех след последния път с тоталния неуспех отново от 6 я, до пети ден нишо. Но вече изправих глава и имам записан час при Известна имуноложка и да видим. Обнадеждена съм. Дай Боже. Ще споделя впоследсвтие. Дано е скоро 🌺❤
Стискам палци от все сърце да е успешен твоя ЗЕТ!! От все сърце!!!🙏🏻❤

# 537
  • София
Кая, успех!
Аз те разбирам, защото бях/съм в подобна патова ситуация. От 3 стимулации, 2 оплодени и 1 трансфер (който бе абсолютно излишен).
И трите пъти, едно и също...катастрофа!
Смених клиниката. Резултата, ще кажа във вторник.

Допълвам : Моят АМХ :
Преди стимулациите беше 2.307
След две стимулации стана 1.05, а последният беше 2.030

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 21:45 от Axenia

# 538
Axenia, 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Стискам палци и Господ да е с теб! Успех от все сърце желая. Дай Боже да се похвалиш. ❤❤❤🙏🏻

# 539
Kaia а на кой ден спират развитие ? Ако вадите много, но има голяма част незрели, то има вероятност да е проблем със стимулацията, или неравномерно нарастване на фоликулите или лошо таймиране… или пък метода на оплождане не е правилния 🤔 всички тези неща трябва да ги мисли вашия репродоктивен лекар.. а не вие сами да се лутате.

След трети ден, нашите ембриолози казаха, че по-водеща роля има сперматозоида. При нас например до трети ден всичко беше топ и изведнъж всичко погина. Веднага назначиха на ММ тест за ДНК фрагментация и консултация с андролог.. въпреки добрата спермограма се оказахме с 49% и нулев шанс за естествено.

На ваше място бих сменила клиниката, ние това направихме след като видяхме, че не се търси причината за неуспехите, а само се дава зор за процедури, т.е. да ни точат като дойна кравичка, лудост е да очакваш различен резултат при еднакви действия 😳

Общи условия

Активация на акаунт