Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 726
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Честит празник момичета. Имам въпрос. През февруари имах ЗЕТ,който завърши неуспешно. Дойде ми след спирането на лекарствата и решихме докато чакаме заповедта да опитваме. Закупих си лентички за ОВ,но днес ми е 14 ден и все още лентичките отчитат мнооого бледа черта. Цикъла ми  е 30 дневен обикновенно. Та възможно ли е да нямам овулация след неуспешен опит. Благодаря и извинявайте

# 511
От хормонална гледна точка е напълно възможно или може да е по-късна...
Честит празник момичета. Имам въпрос. През февруари имах ЗЕТ,който завърши неуспешно. Дойде ми след спирането на лекарствата и решихме докато чакаме заповедта да опитваме. Закупих си лентички за ОВ,но днес ми е 14 ден и все още лентичките отчитат мнооого бледа черта. Цикъла ми  е 30 дневен обикновенно. Та възможно ли е да нямам овулация след неуспешен опит. Благодаря и извинявайте

# 512

Може да е заради разбутаните хормони, а може и да е по-късна овулация, както ти е писала дамата преди мен. Аз бях с 30-32 дневен цикъл и съм имала овулация на 19-ти ден.

# 513
Здравейте, момичета. Утре ми е пункцията, това ни е първи опит по къс протокол. Трансфера ще бъде замразен при следващ цикъл. И въпроса ми е тъй като трябва да решим след този трансфер дали да замразяваме ембриони за по-нататък, има ли някъде подробна информация колко се заплаща, при този инвитро цикъл ли могат да се ползват или трябва ново кандидатстване по фонда? В Селена Пловдив сме.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 12:49 от Lilly_7

# 514
Могат да се използват следващия път, в който решите да връщате ембриони. Първия зет ти е от фонда и след това плащаш да стоят другите, дай Боже за следващо дете. 600лв е за 1 год замразяване, има и за месеци но не знам цената. При следващ трансфер се заплаща 1500лв. Дано съм била полезна
Редактирам се: стискам палци за много и качествени яйцеклетки

# 515
Лили ако имате качествени Е ви съветвам да замразите. Финансовата част също е от значение, но нова стимулация е стрес за организма много сериозен, а и не се знае при следващ опит какво ще излезе. Ние бяхме замразили, след това ги използваме за второ бебе.

# 516
Благодаря за отговорите, момичета! А при замразени ембриони в бъдеще може ли да се кандисатства за финансиране от фонда?

# 517
Благодаря за отговорите, момичета! А при замразени ембриони в бъдеще може ли да се кандисатства за финансиране от фонда?
За съжаление не може. Единствено ако е имало неуспешен СЕТ ви се полага и ЗЕТ. Но доколкото разбирам вие няма да правите, а директно ЗЕТ.
Но според мен 2000лв които ще спестите са здравето ви, разбира се ако имате финансова възможност и добри Е. А и все още не знаете резултата от ЗЕТ, пожелавам ви да не стигате до замръзените Heart

# 518
Здравейте момичета,
В края на месеца ми предстои инвитро, притеснена съм от факта , че при взета микробиологията ми излязоха Streptococcus agalactiae, от януари месец ги лекувам първо с антибиотик, после с глобули и лекарката ми каза да опитаме този месец. Дали не избързам с процедурата преди да ги излекувам. Благодаря предварително! Успех на всички Simple Smile

# 519
казват, че пиенето на антибиотици в месеца на процедурата може да провали опита

принципно лекарите най-добре знаят и могат да дадат съвет, дали да се проведе опита

на мен ми прави впечатление, че лекарите третират първи опит инвитро като пробен... реално много от тях казват дай да го направим, а за вторият опит ще процедираме по друг начин и дори имат план за второто и третото инвитро Tired Face

а нас ни третират като опитни зайци/мишки Unamused

преди първо инвитро не правят никакви тестове само ниво на антимюлеров хормон се гледа, и ако случайно проявиш инициатива да ти вземат влагалищен секрет, сама виждаш - няма значение за тях Unamused

първото инвитро е нещо като тест и евентуално въз основа на него предприемат действия -изследвания, лекарства, смяна на протокол...

аз не познавам човек който е забременял от първи опит инвитро, ако има такива мога само да се радвам на късмета им Dart

успех ти желая, дано лекарката ти знае какво говори, би трябвало да се доверяваме на лекарите и експертното им мнение, ако не си пила антибиотик този месец може и да има шансове за успех...

# 520
Това за антибиотика не го знаех и в момента ми е доста полезна информация. Проблема ми е следния-избива ми мъдрец и заради него леко ми се е подъл лимфния възел, не ме боли толкова много за да пия обезболяващи, но се притеснявам ако отида на зъболекар, че сега не може да го извади защото не е избил хубаво, а антибиотик ще подейства на предстоящата ни процедура. Какво да правя не знам

# 521
Здравейте mimslove, преди замразеният ми трансфер микробиологията ми излезе точно като твоята( аз нямах никакви оплаквания), на 19 започнах антибиотик и глобули, а на 25 ми беше трансфера и съм бременна в момента. Успех ви желая, каквото и да решите.

# 522
Ако отидете на хирург може и да ви го извади без да е избил целия, хубаво е да се направи снимка и да се видят нещата, аз знам че тръгне ли да боли мъдрец значи е за вадене, а при бременност удряло в зъбите,таа може би бих го извадила преди процедурите...
Това за антибиотика не го знаех и в момента ми е доста полезна информация. Проблема ми е следния-избива ми мъдрец и заради него леко ми се е подъл лимфния възел, не ме боли толкова много за да пия обезболяващи, но се притеснявам ако отида на зъболекар, че сега не може да го извади защото не е избил хубаво, а антибиотик ще подейства на предстоящата ни процедура. Какво да правя не знам

# 523
Mrvv, твоят доктор не изписва ли антибиотик при процедурата? Защото аз пиех. Консултирай се със зъболекар и с доктора ти. Мъдрецът, който ми извадиха последен, близо 20г пробиваше и всеки път , като тръгне , си беше с болка, подуване и температура. От четирите мъдреци първи се показа, но последен излезе и последен го извадиха, при това със зор.
Кукличка, не знам кой го казва това, ама антибиотикът си е част от протокола на доктора, при когото правих ин витро. Аз забременях от първи опит при него . Имам още един опит в друга клиника - неуспешен, но пък там имам няколко познати  , забременели от първо изобщо ин витро , както и няколко от първа инсеминация.

# 524
Ирен, аз съм в момента на регулон и утре ми е 9 ден от него и съм при док. Предния път пих антибиотик след пункцията. Ти кога точно го пиеш? Утре ще го питам как да процедирам. Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт