Козунаци 2022-ра

• 57 823
  • 778
  •   1
Отговори
# 405
Аз съм готова за Великден. Много съм доволна тази година. 🥳🤩

# 406
  • Sofia
Хубав Великден на католиците! Simple Smile

# 407
Здравейте! Вече 7-8 години правя по един козунак с различен успех всеки път, но тази година имам миксер и ми се иска да замеся по-голямо количество. Влязох тук с един въпрос, но четейки осъзнах, че и брашното явно има значение. Много ви благодаря за всички съвети и идеи, които споделяте!
Конкретно за миксер открих само рецепта на Джемма и мисля да ползвам нея  - http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_7641.html Според вас какво брашно да ползвам - София Мел Екстра ок ли ще е? Също така, миксерът ми има подгряване на купата и се чудя дали да го пускам докато меся козунака? От баба ми знам, че трябва да е топло, когато се месят козунаците и от там ми дойде идеята, но не знам дали има смисъл.

# 408
  • Sofia
Конкретно за миксер открих само рецепта ... Според вас какво брашно да ползвам - София Мел Екстра ок ли ще е? Също така, миксерът ми има подгряване на купата и се чудя дали да го пускам докато меся козунака?
Здравей! Simple Smile
 Рецептите не се деля на такива за миксер или не/ за хлебопекарнна или не;  с жива или суха мая...
Как/с какво  ще се меси - всяка рецепта е подходяща.  Съобразяваш се единствено с вместимостта на съда, съответно  дозата рецепта - с 1кг брашно или с 500г и т.н.
Брашното Екстра на СМ е идеално.
Купата дали да подгряваш не е решаващо - та както ти по-удобно/както решиш.

# 409
  • Балчик
Абсолютно съм съгласна с Морена. Аз нямам подгряване и това не ми пречи.

# 410
Здравейте, мацки!
И аз при вас!
Днес ми е генералната репетиция за Великден
Станах с идеята да замеся козунаци, че ми попадна рецепта с оранжада и ми стана любопитно ( отдавна ползвам една и съща рецепта съвкупност от всички ваши съвети Stuck Out Tongue Winking Eye ) За сега върви добре тестото, втасва. Като го изпека ще се хваля/ жалвам Grinning
Иначе и аз да ви благодаря за готината тема, следя Ви интерес. Преди близо десетина години с вас се научих да меся, сътворявам свои рецепти за теста и научавайки за за удоволствието от това! Страхотни сте!

# 411
Конкретно за миксер открих само рецепта ... Според вас какво брашно да ползвам - София Мел Екстра ок ли ще е? Също така, миксерът ми има подгряване на купата и се чудя дали да го пускам докато меся козунака?
Здравей! Simple Smile
 Рецептите не се деля на такива за миксер или не/ за хлебопекарнна или не;  с жива или суха мая...
Как/с какво  ще се меси - всяка рецепта е подходяща.  Съобразяваш се единствено с вместимостта на съда, съответно  дозата рецепта - с 1кг брашно или с 500г и т.н.
Брашното Екстра на СМ е идеално.
Купата дали да подгряваш не е решаващо - та както ти по-удобно/както решиш.
Абсолютно съм съгласна с Морена. Аз нямам подгряване и това не ми пречи.

Благодаря ви, момичета! Дано успея да се похваля с конци тази година.

# 412
  • In transit
Също така, миксерът ми има подгряване на купата и се чудя дали да го пускам докато меся козунака? От баба ми знам, че трябва да е топло, когато се месят козунаците и от там ми дойде идеята, но не знам дали има смисъл.
Даже не е желателно да го пускаш подгряването. То е много удобно, когато разбиваш яйца и захар за пандишпан или белтъци със захар.
За топлото в стаята е идеята, че по-бързо втасват...но всъщност по-бавното втасване е по-добро.

# 413
Момичета, пратих ММ за брашно от турския магазин днес, но той взел някакво от по-близкия полски тип 000 с протеин 11г. Да го пробвам ли или да не се хабя? Другото, което имам е английско extra strong с 13.9г

# 414
  • In transit
Смеси ги 50:50 според мен.

# 415
Здравейте, може би е коментирано , но ми дойде музата да направя козунак за утре по рецептата на Морена. Ако замеся сега тестото, може ли да го оставя в хладилника, веднага след като е омесено?

# 416
  • София
+1
Здравейте, може би е коментирано , но ми дойде музата да направя козунак за утре по рецептата на Морена. Ако замеся сега тестото, може ли да го оставя в хладилника, веднага след като е омесено?
Можеш, така се процедира.

# 417
+1
Можеш, така се процедира.
Благодаря Simple Smile

# 418
  • München, Deutschland
Козуначетата се получиха супер, утре ще снимам обаче. Специлно си носех брашно за баница от Бг, ама това втасване направо ме уби. Над 4 часа първото, при това на топлата печка (печах агнешко), второто за 2+ часа изобщо не мърдаше, та след 10-12 часа козунаци, вече го сложих в топла печка за около час и малко... Кво беше това втасване, не знам - и големи, и малки, и с пълнеж, и без пълнеж - все сума ти време ги чаках... У нас не е супер топло, обикновено е към 21, след всичките печки и слънце стана към 23 за малко.

# 419
Благодаря на Marcheva14 и Elsi86 за съвета. В крайна сметка смесих трите нули с Тип500 на София Мел. Открих един забутан пакет с около 250г и реших да го оползотворя. Направих доза с 500г брашно, 50:50. Релултатът е това. Наблегнах на композиция с китки и клематиси, че козунаците едва ли ще ви впечатлят. Имах 5 минути за снимане, преди котаракът ни да реши, че съм заела любимото му място 😂

Скрит текст:
img]//cdn.bg-mamma.com/4gT4/QPjP8.jpg[/img]

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 10:48 от G&B

Общи условия

Активация на акаунт