Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 31 551
  • 597
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, съжалявам, че отново минавате през това. Когато видя жени повторно минаващи през този ужас, ми става мъчно. Надявам се да мине възможно най-леко този път! Стискам палци!
Това, че е в рога поне значи, че няма да се премахва тръбата  и имате шанс за второ детенце! Горе главата.
Но се замислих, защо толкова често като се случи веднъж, се случва и втори път...
Вие имате ли някакви здравословни проблеми? Инсулинова резистентност, ЩЖ? Нещо, което да е причината?

Здравейте. И аз да се оплача ☹ . Преди две години имах извънматочна бременност и ми махнаха лявата тръба. Сега отново е извънматочна, но не е в тръбата, а в левия рог на матката. Утре ще ме оперират и се надявам да успеят да погледнат дясната тръба (док каза, че ако има кръв в корема няма да могат).

За момичетата, които се чудят за какви симпоми да следят, ами при мен няма(ше) нищо притеснително като болки или кървене, просто при чхг 4500 не се видя нищо в матката и мисля, че лекаря се притесни повече от мен 😁 та операция (чхг си расте в норма, на 12 дена закъснение вече е  над 10 000, но уви не е там, където трябва.

Радвам се, че имам поне едно момченце, просто ни се искаше второ.

Успех на всички и горе главите

# 256
  • София
Здравейте, предстои ми ЦС и смятам да я направя без упойка. С една премахната тръба съм. Тези от вас, които са си правили ЦС, бихте ли споделили как протече изследването, използвали ли сте някакви обезболяващи?

# 257
  • София
tremble87, аз пих две но=шпа преди изследването - една премахната и една, която е силно нагъната и пропусна под налягане - не бих казала, че усетих болка, по-скоро лек натиск при вкарване на веществото. Всичко приключи за 1 минута.

# 258
Аз я правих съвсем скоро без упойка. И двете пропуснаха, но мен си ме заболя доста. Но наистина трае за много кратко по-силната болка. Бях уплашена преди ЦС, че е без упойка, но сега след като мина и знам какво е,  не бих се подложила на упойка за такова нещо.

# 259
Здравейте отново, момичета. Мина операцията. Лекарите казаха, че наистина ембионът е бил в левия рог на матката. Тръбата ми е наред, според лекарите малшанс е било. Минало е през дясната тръба (лявата ми е премахната преди 2г заради извънматочна),  в матката и от контракциите матката го е изхъврлила в левия рог 😔. Някой беше попитал за изледвания, правила съм си, хормони, щитовидна жлеза, всичко е наред.

Искрено се надявам момичетата, искащи бебе, да не преминат през това, на мен ми е за втори път, много е гадно.

# 260
Здравейте. И аз се записвам с една извънматочна от февруари.. Нещото, което не ми дава мира е защо? Причина не се открива, разбира се, а най-нелепо то е, че 6 месеца преди това бях бременна вътрематочно. Какво се обърка за 6 месеца още не мога да си обясня.. Инфекции нямам, видимо тръбите са добре. Някакви идеи?

# 261
За съжаление няма кой да отговори защо, при мен беше след инвитро, при въпросът защо, доктора отговори мал шанс, контракциите на матката са го изтласкали в тръбата.
Здравейте. И аз се записвам с една извънматочна от февруари.. Нещото, което не ми дава мира е защо? Причина не се открива, разбира се, а най-нелепо то е, че 6 месеца преди това бях бременна вътрематочно. Какво се обърка за 6 месеца още не мога да си обясня.. Инфекции нямам, видимо тръбите са добре. Някакви идеи?

# 262
Благодаря за отговора. А чисто информативно, колко време трябваше да се пазите след това? Аз съм със запазена тръба, ако има значение.

# 263
  • София
НямаСмисъл, хубаво е да се направи цветна снимка, за да се види състоянието на тръбите, ако не е правено. На нас ни казаха един цикъл, но ние се пазихме повече

# 264
От това, което съм чела, една от причините е непроходимост на тръбите, което пък може да е следствие на прекарани инфекции да речем. Може да проверите за уреаплазма - тя също може да бъде причина за ИБ. Предполагам, че при лапарото са ви проверили тръбите дали са проходими? На мен ми казаха да се пазим поне 6 месеца...Успех следващият път!

# 265
При лапароскопията тръбите са били огледани и според доктора са ок, може би затова не ме е съветвал за ЦС. Изследвани са пълен пакет от инфекции - нищо. Просто ми прави впечатление, че при малко жени се открива причината за извънматочната. Явно и аз ще съм част от статистиката.

# 266
  • София
При мен също бяха огледали тръбата и казаха,че е ок. Но репрото ми обясни, че могат да я огледат отвън, но не и отвърте, заради операцията. Може би при мен заради премахването на тръбата.

# 267
При мен направихме следващия опит след 2 месеца и половина някъде. Нямаше опция да се запази тръбата при мен, тъй като се беше закрепило в най широката и част и беше порастнало доста. Почти я беше разкъсало. Аз също нямам инфекции правила съм всички уреа мико плазми хламидии всичко е перфектно. Нямам полипи нямам никакви усложнения

# 268
Момичета, а има ли някоя от вас с доказана ендометриоза ? 😟

# 269
Здравейте момичетата. Има ли някоя от вас, която да е била с ниски, неправилно нарастващи стойности на ЧХГ и да се е оказала с извънматочна бременност?
Аз имах трансфер на две петдневни ембриончета на 15.03. Първия ми кръвен тест беше на 27.03 Това са стойностите от тогава до сега, всички са правени в една и съща лаборатория:
27.03 - 29.120 UI/L
29.03 - 31.510
02.04 - 41.850 (след този резултат спрях всички лекарства, които приемах за лутеална подръжка)
05.04 - 73.720
Много се притеснявам да не е извънматочна бременност, но при тези ниски стойности така или иначе не мисля, че може да се установи... Ако някоя от вас е била в подобна ситуация ще съм благодарна да сподели опит!

Общи условия

Активация на акаунт