Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 59

• 41 286
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Да де, всеки да купува това, което харесва и за което има пари.
Но да не ми обясняват, без да знаят, че тези или онези сгради били пред падане и какви са глупаци тези, които купуват такива. Защото има и нови или относително нови сгради, които само живущите наоколо може и да са забелязали какво слагат и как ги строят и замазват, че да не си личи.

# 181
Не бе, гледам колко от вас живеят в панелки и се пенят да ги защитават, трудно ще ги продадете след време, шматки няма, колкото и да се мъчите да покажете положителните им страни Blush

# 182
Факт е, че има масирана дезинформационна медийна кампания срещу панелите и то от поне 20 години. И тя очевидно дава резултати.  Може би им е трудно на строителното лоби  да си пласират продукцията, щом им се налага да прибягват до такива похвати. А панелните си нямат лоби.да противодейства и това е резултатът.
Хайде пак на лична основа...  Куин, нито аз, нито Мандаринка сме в панелни жилища. Въпросът е принципен. И не разбирам теб какво те засяга кой ще може или няма да може да продаде нещо. Ти нали ще можеш. Или целта ти е да се откажат наивниците от панелни, за да купуват ателиета кутийки НС в новите гета?

# 183
Не бе, гледам колко от вас живеят в панелки и се пенят да ги защитават, трудно ще ги продадете след време, шматки няма, колкото и да се мъчите да покажете положителните им страни Blush

Между другото, в момента панелите в България се продават на добри цени, може би това е пикът на тези жилища като цена. Предпогалам, че след десетина и повече години собствениците им вече ще искат да се отърват от тях и ще започне масово предлагане, което, разбира се, ще свали цените на тези имоти. Но към момента цените им са доста добри.

# 184
aniqa, това се тиражира от поне 20 години, все са на пик и скоро ще се сринат. Още се чака... А това, което се случва до момента е, че цените им вървят анблок с всички останали имоти.
Така или иначе, масови разпродажби на панели трудно могат да се случат, защото хората все някъде трябва да живеят. Виж, масови разпродажби на нефелно НС се случват постоянно. Нефелно имам предвид сграда без акт 16 или с друг сериозен проблем.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 17:28 от Анонимен

# 185
aniqa, това се тиражира от поне 20 години, все са на пик и скоро ще се сринат. Още се чака... А това, което се случва до момента е, че цените им вървят анблок с всички останали имоти.
Така или иначе, масови разпродажби на панели трудно могат да се случат, защото хората все някъде трябва да живеят. Виж, масови разпродажби на нефелно НС се случват постояпнн

цените им вървят анблок с всички останали имоти - това е вярно, аз това и казвам, че в момента цените им са много добри от гледна точка на продажба (доколкото цените на всички имоти растат към момента). Но като гледам  прекрасните стари къщи, на които в горната част е написано "Построена 1885" или "1912" и пр., нещо ми подсказва, че панелите няма да достигнат до такава възраст в такова добро състояние.

# 186
Мен не ме интересува дали ще продаде някой панела, но не се опитвайте по форумите да изкарате панелите едва ли не класи на новата тухла и то с австрийските шумо и топлоизолационни, че ставате смешни

# 187
Мен не ме интересува дали ще продаде някой панела, но не се опитвайте по форумите да изкарате панелите едва ли не класи на новата тухла и то с австрийските шумо и топлоизолационни, че ставате смешни
Никой не се опитва това. Панелите си имат предимства и недостатъци, и те многократно са обсъждани. Вие се опитвате да изкарате, че ей сега ще паднат, което не е вярно и което обсъждаме. А кой става смешен и за кого, е много субективно. На мен например  ми е смешен ентусиазма на някой с ателие кутийка в Студентски град в сграда едно село хора Grinning И да обяснява колко му се е качила цената, като тя цената и на панелките в Люлин се качи с толкова. И на всички други имоти. Ама не.му се смея.на човека, толкова си може....Joy

aniqa, не знам колко ще доживеят панелките, ама на последното земетресение в Перник точно този тип къщи бяха пострадали, стар гредоред с носещи тухлени стени, а на панелките нищо им нямаше. Не е предположение на някого, а наблюдавано на практика. Толкова за издръжливостта.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 17:41 от Анонимен

# 188
Че и злопаметна бре, аз ателието го забравих отдавна, просто споделих че се качи за година с над 30-40000 евро и съм доволен от покупката и инвестицията, а в Люлин незнам какво става, ама личи че се заяждаш, давай аз съм широкоскроен Sunglasses

# 189
В спора "тухлата" или "панела" има победител: назад към глината!  Simple Smile

https://1kam1.com/tecla-parvata-3d-printirana-kashta-ot-glina-e- … 00-biorazgradima/

# 190
aniqa, не знам колко ще доживеят панелките, ама на последното земетресение в Перник точно този тип къщи бяха пострадали, стар гредоред с носещи тухлени стени, а на панелките нищо им нямаше

И аз не знам със сигурност, защото не съм "инженер и експерт по стоманенобетонни конструкции ". Но слушам и чета какво казват въпросните експерти. Отговорът се колебае между 50-60 и 100 години живот на панелките. Средно вероятно около 80 години. Т.е. панел, построен през 1970 г вероятно ще изкара до 2050 г, след което ще бъде опасен за живеене (и ходене край него). Затова разсъждаваме, че в близките двадесетина години трябва да започне да се мисли за сериозни мерки, но вероятно това няма да стане.

Що се отнася до земетресенията - да не дава Господ, но падналите блокове в Свищов при земетресението през 1977 са именно панелни.

# 191
Аз си спомням това земетресение, преживяла съм го. По спомен 2 големи блока в София имаха по-сериозни поражения - един от високите блокове в Младост-1 (около бл. 42), който не е панел и един от експерименталните.
Нека обаче не се правим на експерти, които разбират от футбол и политика до строително инженерство. Дори не всеки, завършил строително инженерство, е компетентен да се изказва за конструкции и устойчивост.

# 192
  • София

Цитат
❗ Това е местността "Ботаническа градина" в полите на Витоша, а в червено са зоните, които са предвидени за застрояване.
😡 Днес на комисията по архитектура в Общинския съвет се обсъждаше доклад във връзка с това бъдещо застрояване, като главният архитект завърши изказването си със следните думи: "Докладът предвижда урегулиране на един възстановен имот. Как е възстановен в обхвата на тази част на парка“ Това е отделен коментар."
📢Чувайки това, взех незабаво думата и поисках докладът да бъде отложен и да бъде извършена проверка, как е възстановен този и другите имоти в местността. Управляващите от ГЕРБ-ВМРО отказаха! Явно презастрояването за тях е по-висша ценност от законността и защитата на обществения интерес.
❎ Безбройни са случаите, когато имоти са "възстановявани" с фалшиви документи и мними свидетели. Хиляди декари от земята на София попадна през последните 30 години в ръцете на неслучайни хора с много пари и съмнителна репутация. А те се възползваха да застроят де що има свободно място.
✅ За да защитим все по-малко оставащите незастроени междублокови пространства и паркове, смятам че е редно да бъде извършена ревизия на процеса по възстановяване на имотите, попадащи все на най-апетитните места в София. Това за мен е отговорното и необходимо поведение. Само така ще предотвратим още новинарски заглавия като: "Как общински имоти за милиони стават частни, а общината не знае".

Ставаме живи свидетели на поредната далавера на върнати земи в реални граници със свидетели че това са били бараките на дядо му. Важно е че демокрацията тържествува, защитавана от най-големите далавераджии!

# 193

Цитат
❗ Това е местността "Ботаническа градина" в полите на Витоша, а в червено са зоните, които са предвидени за застрояване.
😡 Днес на комисията по архитектура в Общинския съвет се обсъждаше доклад във връзка с това бъдещо застрояване, като главният архитект завърши изказването си със следните думи: "Докладът предвижда урегулиране на един възстановен имот. Как е възстановен в обхвата на тази част на парка“ Това е отделен коментар."
📢Чувайки това, взех незабаво думата и поисках докладът да бъде отложен и да бъде извършена проверка, как е възстановен този и другите имоти в местността. Управляващите от ГЕРБ-ВМРО отказаха! Явно презастрояването за тях е по-висша ценност от законността и защитата на обществения интерес.
❎ Безбройни са случаите, когато имоти са "възстановявани" с фалшиви документи и мними свидетели. Хиляди декари от земята на София попадна през последните 30 години в ръцете на неслучайни хора с много пари и съмнителна репутация. А те се възползваха да застроят де що има свободно място.
✅ За да защитим все по-малко оставащите незастроени междублокови пространства и паркове, смятам че е редно да бъде извършена ревизия на процеса по възстановяване на имотите, попадащи все на най-апетитните места в София. Това за мен е отговорното и необходимо поведение. Само така ще предотвратим още новинарски заглавия като: "Как общински имоти за милиони стават частни, а общината не знае".

Ставаме живи свидетели на поредната далавера на върнати земи в реални граници със свидетели че това са били бараките на дядо му. Важно е че демокрацията тържествува, защитавана от най-големите далавераджии!

Чакайте сега, нали от 10 месеца вече други управляват, защо сега пак Вемерео-пемерео и не знам кой им бил виновен? А това, което цитирате, е автопиар на столичния общинар г-н Борис Бонев. Лошо няма, но защо ни занимавате с чужди пиари?

# 194
  • София
Няма как да влизам в полемика с някой, който не знае кой управлява в общините и в частност София и кога са местните избори

Общи условия

Активация на акаунт