Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 59

• 41 212
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Днес ходихме до Малинова долина. Хора, там е станало страшно! Строи се буквално на всеки ъгъл и балконите на отсрещните сгради са на една ръка разстояние. Улиците тесни. Всичко до Околовръстното ще се застрои, но къде ще се разхождат тези хора, а децата им? Няма нито едно зелено петно за площадка. Сградите са с бутикови дворчета от по 1-2 пейки. Направо се хванах за главата.

# 556
Ако на хората на им харесва да живеят в Малинова долина няма да купуват, а тези с купени жилища, щяха да продават. Но според мен, всеки квартал си има определен кръг хора. И Малинова долина също си има своите хора и на тях им е добре там. Облика на този квартал никога е не е бил с поляни, цветни дворчета и детски градини. 

# 557
  • София
Ако на хората на им харесва да живеят в Малинова долина няма да купуват, а тези с купени жилища, щяха да продават. Но според мен, всеки квартал си има определен кръг хора. И Малинова долина също си има своите хора и на тях им е добре там. Облика на този квартал никога е не е бил с поляни, цветни дворчета и детски градини. 
То още няма квартал. Всичко е разкопано т.е. строителна площадка. Положителното, което видях, е ниското строителство. Иначе ми е ясно, че се продава там и то доста.

# 558
Все пак в България има квартал от който хората масово бягат. Малката Русия в Поморие,където руснаците на пожар си продават апартаментите. Yum По БТВ пуснаха репортаж от там. Интересно дали на пазарни цени или под тях. Надали ще се разбере...

# 559
Защо ги продават и сигурно ли е това? Защото аз както чувам на всякъде се държи .

# 560
Продават ги защото Путин доведе руснаците до просяшка тояга,казано накратко и грубо... Но те не ме интересуват,а на какви цени са ги продали. Обикновено,когато човек е на зор,ама много на зор,смъква от цената. Брокерите може би са ударили двойна печалба. Веднъж,когато преди години са им ги продали,(може би на по-висока цена),и днес когато са ги откупили на по-ниска...

# 561
  • София
Последните 3 поста не отговарят на истината. Последните 2 години цените в Поморие скочиха двойно. Ако до 202о можеше да си купиш студио за под 20к евро, сега не ти мърдат 35к.
А руснаците нека са до просешка тояга, ще ни вдигнат газта и пак ще им плащаме....

# 562
А какво ще кажете за предлагането в Малинова Долина? 2020 190 обяви, 2022 700 за2ст.

Не знам как я мислят тая работа, но това е огромно предлагане.

Това пък за Русия и Поморие е небивалици. Никой руснак не очаква война. А ако недай си боже има таква, тя ще е по малко от 5 мин, русия ще изстреля ракета към празна сграда, украйна ще развее белия флаг, а европа и сащ ще порицаят путин и това ще е.

# 563
Новини от преди няколко месеца:
https://www.24chasa.bg/novini/article/9878296

# 564
Купуват в Малинова, защото цените са доста приемливи, все още има по 1000 е кв като цена, но инфраструктората е зле, няма пътища и един автобус ходи до там

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 22:34 от queenn

# 565
Гого, наистина ли разчиташ на имот.бг като достоверен източник на информация?! Та един апартамент се предлага амнайсе пъти от една агенция, друга агенция нацвъкала безброй фалшиви обяви,  коя актуализирана, коя не...

# 566
  • София
Допреди две години:
-Имате свободни пари, вместо да ги набивате в Мерцедес МЛ на 9 години за 15к евро, купете си един студио на морето
- Хахаха, ти нормална ли си, с тези пари ще почиваме 30 години на различни места

Сега:
- Помислете, допреди 2 години тези апаратаменти се движеха по 20к евро, сега искате да дадете 50к
- Ти знаеш ли колко добри проценти ми дават в банката, никога не са били толкова евтини парите

Мда, тази работа не отива на добре....

# 567
Аз също съм против закупуване на ваканционен имот, казвам минусите
1. Набивате едни пари  дето малко ще го ползвате
2. За отдаване под наем не става, защото лятото е късо, не е като в Гърция, а конкуренцията е голяма и ако не сте наблизо ще ви лъжат брокерите.
3. Набутвате се кинти за поддръжка целогодишно
4. Ще ви молят роднини и приятели да им го дадете за почивка
Дет се казва не си заслужава за чаша мляко да купувате цяла крава.

# 568
Както и да смятаме,ваканционен имот накрая излиза по-евтино,отколкото всяка година да плащате за почивка на море. Както е по-евтино да си купите кола,отколкото да се придвижвате с такси. Говорим за перспектива от 30-40-50-60 години...

# 569
все на едно и също място, все едно и също ?

Общи условия

Активация на акаунт