НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 096
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Да, и аз знам, че за момченца е добре да е високо между краката, за да не изскача инструмента. Също така мисля, че най-простия вариант на гърне е най-добрия, за да не се възприема като играчка. Ние взехме едно пеещо и едно не*пеещо, просто защото нямаше 2 еднакви пеещи в магазина. Е, пеенето отдавна умря, нз някой дали му се впечатли особено.
Иначе от опит казвам, че е добре да са гумирани отдолу, нашите не са и биват разхождани из цялата стая както си седят на тях, съответно вече са яко изпочупени, ама нямам намерение да купувам втори Grinning като умрат съвсем, мятам ги със седалка на тоалетната.
Иначе докато свикант да седят и давах играчки, всъщност все още играят. Майка ми ми обясняваше, че така се разсейвали и щели да забравят защо са там. Е, доказах й точно противното. Заседяваха се (тъй като още не можеха да станат от гърнето) и започнаха да си вършат работата

# 481
Моята госпожица също вече казва "Акууу" и три пъти подред проверих, че наистина имаше ако. Даже беше започнала да сваля гащите. Единият път я сложих на гърнето, но тя постоя една минута и скочи. Реших, че просто го казва, защото тя досто често повтаря думата и просто ей така.
За вид гърне - нашето е най-обикновено, възможно най-евтиното. Не мисла, че вида, формата и цената са от решаващо значение.

# 482
  • София
Аз какво да ви кажа - моите си показват, казват, ама само у баба си и дядо си се случва чудото да се изпикаят на гърнето или в тоалетната.
По-миналата седмица спаха там за една вечер и двата дни Диана пикала само на тоалетната.
В нас - нъцки.
Става и се изпльока на плочките.

Не знам, не ми се занимава нещо.
Хем ми писна с тия памперси..

# 483
Здравейте, среднощен казус, че до сега се разправях тука с госпожицата, а може и драмата да не е свършила още даже.
За децата, които пиян нещо през нощта - какво използвате различно от шише с биберон?
Стефания пие мляко и вода. Съответно и двете до сега бяха от шише с биберон. Снощи й сложих неразривна чаша за водата, пи, нямаше проблем, млякото беше с биберон.
Днес реших да махна и него и млякото го сложих в неразривната чаша а водата в шише със сламка. На първото буденв за вода, смука, смука, сърди се, вдига го това шише нагоре като с биберона, възмутена беше, но ги преодоля. Сега обаче дойде време за млякото и категорично отказа да пие от чашата. Ред сълзи, ред сополи, от чашата - НЕ. На 2 пъти уж заспива без да е пила и след малко се буди пак с рев. Но категорично отказва да пие от чашата. Аз пък се закучих, че няма да й дам биберон и на края й го сипах в чаша с твърд накрайник. Да, ама тя пуска доста смело, а девойката е решила, че няма да седне и да го изпие и държи да е легнала докато пие. Е, изпи го в крайна сметка, докато аз тръпнех дали няма да се задави, ама се чудя от тук нататък какво да правя?
Дали ще е както с всичко останало за няколко дни протест и ще свикне?
Всъщност основната ми цел е да спре да се буди за подобни неща, и сякаш някъде бях чела, че колкото повече усилия се влагат да се пие от чашата, шанса да се откажат уж е по-голям. Просто защото биберона се цока много интуитивно, без да се полагат усилия.

# 484
Kisela_Krastavi4ka не спа поради напредналата бременност и неудобство Joy
Аз мисля, че така най-вероятно ще откаже млякото, но имай търпение няколко дена.
Но за вода най-вероятно ще се буди, защото мисля, че по различен начин ги възприемат и двете неща. По важно е да спре млякото, водата може да изтърпиш, може и нея да откаже.
Стискай зъби няколко дена Blush

# 485
И при нас имаше период, в който се будеше за вода през нощта. В един момент сам се отказа да пие през нощта. Ако можеш да го изтърпиш този период, ще се откаже сама. Но не и връщай шишето с биберон.

# 486
Моята мома тежи 9.200 и е 81см-абе солетка си е. Записах я на ясла и ще я пускам догодина февруари-март. Още се приспива с биберон ама щото вади кучешките зъбки-остана долен десен само от тях и 4те кътници. За говоренето-бърбори си нейните, разбира и изпълнява команди,но дотам. Иначе за бели и излизане на разходка е първа наредена. Като не стане на нейната сяда на земята, после ляга и почва да се тръпка или реве сът сълзи и сополи-пример днес и слагам любимото розово преходно яке в пералнята 20минути инаше рев със сълзи и сополи. Сложих я в количката и млъкна. 
Храна не яде всичко-избира, обичаше попара сета не иска,проявява вкус към определена храна.  За мен е по лесно. Мисля юни месец да почна да я оставям без памперси по гащички и да се учим на гърнето-преди свикна да стои, но сега искам и да се усеща, че там се пишка и ака.Дано имам успех

# 487
При нас почна да става доста трудно с храната - постоянно иска да яде хляб, отказва почти всички плодове и се налага да ги крия в кекс или овесени ядки. И без това сме ограничени откъм храните заради алергии, сега като има все повече претенции съвсем се чудя какво да му правя.
С думичките добре се справя, макар че трудно му се разбира - все още не може да казва доста от съгласните и скалъпва думите от тези, които може да произнесе.
През нощта като се буди предлагам вода в неразливна чаша, но рядко пие, в повечето време иска да го кърмя само.

# 488
Дарлина, моят почти четиригодишен син не иска да яде изобщо никакви плодове и зеленчуци. Понякога хапва банан само. С удоволствие хапва всякакви тестени произведения.
И аз се опитвах да слагам плодовете в десерти, грис и подобни, но той усещаше и пак не ядеше.
Разбирам те напълно.
Малката за момента се храни добре.
След две годишна възраст особено се засилват претенциите.

# 489
Не съм му сменила биберона. Пие си мляко в шише с биберон. Буди се по-рядко к на по-големи интервали. Имам надежда, че съвсем скоро ще приключи всичко.

# 490
  • Варна
И Борко е в период на претенции към храната. Той обаче е с предпочитания към плодовете и цял ден може да кара на ябълки и банани (ягоди също, ама ми идва скъпо, изяжда 300гр без проблем). Манджи започна активно да отказва, дори любими неща като леща и пилешка супа. Паста и ориз също си хапва. Нямам търпение с настъпване на лятото да разнообразим с диня, пъпеш, праскови, череши и домашни домати.
Притеснявам се, че май съвсем отпуснах края със солта и отдавна не обезсолявам нищо. Яде си макарони със сирене като нас и други подобни неща.

Приемам съвети за почистване на петна от ябълки. Вече почти всички дрешки са му изпоцапани. Успявам да ги спася, ако запера веднага, докато е още влажно от ябълковия сок (+ лиги), обаче не винаги имам възможност.  Супер много дрешки съсипах с тези ябълки Sob

Драмата ни тези дни е слънцезащитния крем. Държа да го мажа като излизаме, ама той горкия просто откача. Вкарвам някакви похвати да му давам да се маже сам или пък да маже мен и положението се подобрява, ама не бих казала, че значително. Пробвах и трика да го мажа с четка за грим - още по-зле.

Миналата седмица му бихме ваксина за варицела, като остава още една доза и приключваме с ваксините засега. Надявам се като тръгне на ясла поне този проблем да избегнем.

Това е засега покрай нас. Simple Smile

# 491
Моята госпожица вчера и онзи ден активно отказваше да яде каквото и да е. Вместо това ме гледа дяволито и сипе манджа по пода или бърка в чинията и си размазва между пръстите.
Днес си хапна, но ще видим после как ще е.
Очаквам и аз масовите череши, че да си хапне. Дано и харесат колкото на мен. 🤩😛
Тя пак е със сополи. Откакто брат й започна да посещава градина, тя е абонирана за тях.
Той вчера беше с разстройство и повръщане, но днес е добре.
Градините са тотален розвъдник на бацили. И мен даже ме наболява гърлото...
Джинк, може да пробваш със сапун Криспа. Той е за петна.
От ябълки и аз съсипах едно боди.
Иначе, аз за храна ползвам само стари дрехи, т.е. или от племеницата или някои останали от брат й.
Тези, които са за навън не ги ползвам вкъщи, а и не яде нищо навън....
Иначе, захабяват се.
То, синът ми е на почти четири години и още се цапа. Всеки ден като го прибирам от градина, е омазан с петна от манжа...

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 15:42 от Helinor17

# 492
  • Варна
Там е работата, че Борко обича да си хапва в движение. Така и не се напънах да го отуча от този навик. За основите хранения е в столчето (3-4 пъти на ден), но междинно често яде плодове на крак вкъщи или навън. В колата също му давам ябълки, защото иначе е ужас и не може да се пътува спокойно с него. Слагам бандана или лигавник, но пак намира как да се изцапа. Sad
Ще пробвам с този сапун. Мерси!

Иначе днес аз съм със сополи. Не съм се разболявала от 2 години сигурно, но ето че ме хвана. Дано не прехвърля на Борко или ММ. Правих тест за ковид и грип - отрицателни. Дано само със сопол да се размина.

# 493
Днес бяхме на педиатър.
Поставихме тази ваксина дето се бие на 1г. и 6м.
Примериха го 88 см висок и 14 кг тежи.
Чувства се прекрасно няма температура.
Здравичък е .
Бяхме и на ортопед всичко е наред.
Когато навърши 4 г отново ще трябва да посетим ортопед.
Бъдете живи и здрави

# 494
  • София
И аз съм спряла да следя солта и от време на време се присещам и притеснявам. Тони пък хапва по-добре напоследък, но покрай боледуванията в края на зимата беше отслабнал доста и има да наваксва сега. Ягоди и банани много харесва, надявам се и череши да обича по-нататък, че на мен са ми любим плод.
Започнал е да скъсява дневния сън и ми намалява времето за почивка на обяд, пък са безценни минути. Гледам да излизаме повече навън и капвам докато го преследвам по площадките Grinning

Общи условия

Активация на акаунт