НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 092
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Момичета,освен лятна количка друго превозно средство на разходка ползвате ли? На мен преди ви бяха подарили триколка за ремонт, ММ я оправи само за половин разходка и пак се счупи. Ходим само с лятна количка, но се замислям за триколка или скутер 5в1

# 496
Ние си излизаме с нормалната количка, която си му е от бебе. Но понеже у дома след като проходи Уокъра е най-любимата играчка и не я оставя и за секунда, освен като четем книжки съм решила днес да му взема тротинетка. Като види на площадката се лепва на всяка тротинетка, на площадките, в които има поставени играчки пак Уокърите са най-любимото, та ще му вземем, да си я бута, то е ясно, че в началото няма да я кара (но и по-добре, че е много бърз и на два крака). Имаме в мазето някакви триколки, една втора употреба и една бабата и дядото подариха за рождения му ден, но не ми се занимава с тях, пак се вози, а нямам багажник да нося от пазара продукти или нещо друго. Като цяло искам той да е активен, не да се вози. За возене най удобна ми е нашата количка, която си е малко бъги - минава от всякъде, винаги

# 497
  • София
На къси разстояния излизаме с баланс колело (от тези за по-малки деца с 4 колела). Иначе ако ще се пазарува или ходи по-далече - с количката, като колелото понякога го мятам отдолу в багажника и като стигнем до мястото си го кара там.

# 498
Аз вече много рядко ползвам количката. Движим се с тротинетка (такава със седалчица, която се маха) и едно камионче за избутване с крачета. Количката ползваме само за дълги растояния, когато с ММ знаем, че дребсънчето ще се измори прекалено много от тичане и в такива случаи обикновено сам си търси да си поседне в нея. Съжалявам само, че не продължихме да се носим по тодлърски, но той просто се мяташе зверски в раницата, а и беше станало накрая доста потно изживяване.

# 499
  • Варна
Ние май ще си караме с лятната количка дълго време. Дори къси разстояния не можем да минем пеша или с тротинетка, но не защото се изморява, а обратното - защото е много щур и е невъзможно да стигнем дестинацията си. Под къси разстояния имам предвид да отидем до площадката, която е на 400-500м от вкъщи. Отнема над 1 час и често посещаването на самата площадка се обезсмисля. Голям дерт ми е, имам чувството, че сме единствените с този проблем и аз правя нещо грешно.
Добре, че е лятната количка. Засега стои в нея за кратки до средни разстояния, особено ако му обещая, че ще спираме на всеки контейнер за боклук. Като се появи новия член не ми се мисли какви ще са ни разходките.

# 500
  • София
Ние сме с триколка. Супер здрава, лека и удобна ни е. Ходим с нея и по черни пътища, не се чупи (за сега, пу-пу). Малкият се кефи много. Понякога го оставям да си я бута и така. Количката не сме я ползвали от зимата.

# 501
Ние редуваме обичайната количка с триколката, която му подариха, според времето и настроението. Ако разчитам той да е активен по време на движение, а не да се вози, до никъде няма да стигнем. Simple Smile Не, че ходим кой знае къде, но поне до детската кухня и някоя площадка.
Много е привлечен от тротинетки, колелета, скейтбордове, баланс байкове и т.н., но най-важното условие е, да са чужди, а неговата тротинетка веднага му омръзна. Добре, че ни я дадоха, а не хукнах да купувам някоя скъпа.
Много е нахъсан да рита топка, без да сме го учили на това. Може да я гони и рита по 10-20 пъти и повече без да му омръзне това. Има ли други фенове - ритнитопковци?

# 502
И ние караме с лятната количка, защото като реши че му се ходи някъде, значи там трябва да отидем. Ако се затръшка, трябва да го нося на ръце, а доста тежи. Количката е много удобна и за пазаруване.

Пускате ли им вече детско да гледат?

# 503
  • Варна
Аз все още не пускам детско, нито пък тв върви за фон. Честно казано ми се иска да отпуснем края, но в същото време се сещам какво се случи при сестра ми и нейните породени - покрай голямата, малката започна да гледа от бебе. Много ми се иска да избегнем такъв проблем, но това значи Борко да почне да гледа чак на 3-4г. Grinning Дали е постижимо.. сигурно при някои деца - да. Ще видим и ние докъде ще я откараме.

Борко има сополи за първи път и е много гадно. Sob Обмисляме покупка на инхалатор, че и без това доста ще е нужна за в бъдеще. Как ще го накарам да стои - не знам. Тогава вече може и да му пусна детско.

# 504
Аз пускам детско само докато меря температура, като Термометъра е електронен. Момента, в който издаде сигнал и той сам спира телефона. А телевизора е включен постоянно, заглежда се, особено като започнат реклами.

# 505
  • Тук... някъде
Вкъщи е автопарк 🤦🏼♀ Има триколка,тротинетка(понеже се лепваше за всяка на площадката), две коли за избутване с крачета, една голяма кола тип флинстоун с дупка за крачетата, колело баланс с 4 гуми( добре че всичко, с изключение на тротинетката,ни е подарък, че иначе щяхме да фалираме 😁).Навън аз я извеждам предимно с количката или триколката, а баща ѝ с тротинетката.
Детско е гледала за по 5 минути,когато беше болна и трябваше да ѝ правя инхалации, но не ѝ беше особено интересно и напираше да става. Иначе се заглежда по реклами вечер като пуснем тв.

# 506
И ние сме болни вкъщи - сополи, кашлица, за щастие температурата мина за 2 дни.

Явно някакъв гаден бацил върлува, щом и нас нас не ни подмина.

Детето пие сироп, пръскаме му в носа и капки за ушите. Чакаме и резултатите от секрета от носа....

За година и половина никога не се беше разболявал, и, ето, за една седмица в детската - честито.

P.S. За петна преди време също бях споделила какво ползваме и само 1-2 дрешки, които да има поразени, като цяло всичко се изпира.

# 507
Аз на всяко хранене пръскам за петна, че се капе страшно много. Ползваме на Лидъл препарата.

# 508
Апричети, моят син за почти четири години само два пъти е бил със сополи, а сега от градината за два месеца - три пъти.
Ние всички сме болни - гърло, сополи, обща отпадналост.
Откакто баткото ходи на градина, малката е била около две седмици без сопол. От два месеца сме все болни.
Освен това от няколко дни от дете, което всичко хапва с желание, малката започна да хвърля храна, да не яде повече от веднъж дневно. 🤔🙄

# 509
По темата: излизаме с количка, за да го сложим вътре, когато се изморим да го гоним. Мислех да купуваме триколка, но се отказах.
Има кола и атв за бутане с крачета и мотор с педали. Всичко му задържа вниманието точно 2 минути. Най-любимото му е да бяга в обратна на нашата посока Joy
Влизам със следния въпрос. Кога мислете да сменяте леглото? Мартин спи в кошара, от тези трнсфотмиращите. Въпреки, че е с 3 нива и в момента е на най-ниското (не сме махнали преградата отпред), когато е изправен има опасност да се прекатури. Застава на пръсти, изкарва ръцете отвън и започва да се набира, като си накланя главата напред. Когато беше на по-горното ниво, баща му не ми вярваше, че може да падне и добре че беше до него, когато той реши да си покаже способностите. От довечера мисля да го слагам в сгъваемата кошара, но ще е временно.
Ако не се въртеше много щях да рискувам и да го сложа да спи на единично тип детско легло. Какво мислите вие и как смятате да действате?

Общи условия

Активация на акаунт