За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 284
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Аз като Internet explorer..две страници мнения по-късно, ама нещо ме гложди.

Танче ( 29)...Аз, че съм хипохондрик - хипохондрик съм, ама и твоето не е работа..

Че ти до преди няколко седмици се оплакваше, че детето е с висока температура и сега пак. Тоя педиатър твоят нещо не ме кефи. Поискай второ мнение. Направи изследване на СВОЯ глава! Върви при друг специалист. Питай - ще ти препоръчаме. Казваш, дали имаш бюджет за прегледи или да е по-здравна каса. Супердок платформата чудеса върши, ама не оставяй нещата така.

Че и малко захапваш някой като ти даде мнение .. Хем се оплакваш, хем и не приемаш съвети.

Извини ме, но на колко години си?
Здравейте.
Вече написах днес че сина ми е много добре.
Играе си със играчките .
Има апетит.От вчера не е вдигал температура.
Има настроение.
Изявява желание да ходи като го държиш за ръчички.
Какво още да кажа..
Утре сутринта за всеки случай ще го заведем на лекар.
Но за сега всичко е наред..

# 166

Танче ( 29)...Аз, че съм хипохондрик - хипохондрик съм, ама и твоето не е работа..

Че ти до преди няколко седмици се оплакваше, че детето е с висока температура и сега пак. Тоя педиатър твоят нещо не ме кефи. Поискай второ мнение. Направи изследване на СВОЯ глава! Върви при друг специалист. Питай - ще ти препоръчаме. Казваш, дали имаш бюджет за прегледи или да е по-здравна каса. Супердок платформата чудеса върши, ама не оставяй нещата така.

Че и малко захапваш някой като ти даде мнение .. Хем се оплакваш, хем и не приемаш съвети.

Здравейте.
Играе си със играчките .
Има настроение.
Какво още да кажа..

Много се радвам, че малчо е наред. Въпросът е , дали се лекуват симптоми само или източника... Какво казва педиатъра? От какво е?
Утре сте на контролен преглед при вашият педиатър предполагам.. Питайте, какви изследвания да правите - а не ДАЛИ да правите. Натискайте, защото ако не се лекува източника на проблема - тази температура ще рецидивира сигурно ( дано не!) и само ще се тревожите и тревожите...

Не сте ме питали, но ще ви кажа - заведете детето при друг педиатър, просто за успокоение ваше и още един преглед. Има в Надежда добри, в Токуда, в поликлиника България... Отново рекламирам Супердок...

Сигурно съм досадна, но това е рискът при публикуване в публичен форум:)

# 167
Аз се включвам с един съвет за приучване към пиене от сламка, понеже при нас доскоро не се получаваше и използвахме чаша с мек накрайник ама ми омръзна да ги изгризва и постоянно да купуваме нова.
Тъй като много обича паучове, а сега като беше болна само това ядеше, друго не искаше, реших днес да опитам отново да предложа чашата със сламка и вече е схванала какво да прави Grinning понеже пауча е на същия принцип, така че ако някой има желание може да пробва.
На 10 месеца е Blush

# 168
При нас също нещата не вървят добре, бях писала, че са ни предписали антибиотик за ангина. Шести ден и бебето (на 8 месеца е) получи разстройство, има и някакъв обрив между крачетата. Утре ще се обаждам на педиатърката... Изглежда някаква непоносимост към антибиотиците, а трябва да ги пие десет дена. Какво се прави принципно в такива случаи, сменят ли ги или...? Иначе е активна, има апетит, но съм притеснена, първо боледуване й е и не знам какво се прави. Не са й предписвали нищо за стомаха (пробиотици и т.н.).

# 169
  • Пловдив
За обрив дават фенистил капки, може тях да предпишат, а може и да сменят антибиотика. Защо не се чуеш още днес с педиатърката?

# 170
При нас също нещата не вървят добре, бях писала, че са ни предписали антибиотик за ангина. Шести ден и бебето (на 8 месеца е) получи разстройство, има и някакъв обрив между крачетата. Утре ще се обаждам на педиатърката... Изглежда някаква непоносимост към антибиотиците, а трябва да ги пие десет дена. Какво се прави принципно в такива случаи, сменят ли ги или...? Иначе е активна, има апетит, но съм притеснена, първо боледуване й е и не знам какво се прави. Не са й предписвали нищо за стомаха (пробиотици и т.н.).

Може да е реакция към АБ. А За пробиотика - аз давам на моето дете като е пило АБ. Някои не дават, не знам различно.

# 171
Десиссслава, в чужбина съм и тук не дават личен номер педиатрите, само на кабинета с работно време. Вариант е само спешно отделение, но не ми изглежда като за там...

# 172

Здравейте.
Играе си със играчките .
Има настроение.
Какво още да кажа..

Много се радвам, че малчо е наред. Въпросът е , дали се лекуват симптоми само или източника... Какво казва педиатъра? От какво е?
Утре сте на контролен преглед при вашият педиатър предполагам.. Питайте, какви изследвания да правите - а не ДАЛИ да правите. Натискайте, защото ако не се лекува източника на проблема - тази температура ще рецидивира сигурно ( дано не!) и само ще се тревожите и тревожите...

Не сте ме питали, но ще ви кажа - заведете детето при друг педиатър, просто за успокоение ваше и още един преглед. Има в Надежда добри, в Токуда, в поликлиника България... Отново рекламирам Супердок...

Сигурно съм досадна, но това е рискът при публикуване в публичен форум:)
Няма проблем.
Утре ще питам всичко.
Какво трябва  тоест какви изследвания.
И евентуално ще отидем при др педиатър.

# 173
Здравейте Мами искам да ви попитам, днеска главата на малкия забелязах,че има някои петна дето няма косми на някои места според вас трябвали да посетим на Дерматолог?Благодаря предварително

# 174
Здравейте мами.
Днес малкия е много добре.
Сутринта бяхме на педиатър.
Видя ушичките.
Преслуша го.
Видя гърлото .
Единствено му е червено гърлото .
Няма висока температура от 29.01
Изписани лечение.

# 175
Да попитам,по колко време е удачно да държа малката навън?
Аз като цяло закъснях първия месец беше студено,втория го хвана болна и мен ме тресеше да не се разболее пак,обаче не искам да я изнежвам.
Към момента е на 2.5 месеца и сега изкарахме около час с количката,доволна ми се видя,до колкото бебе може да изрази задоволство Simple Smile))

# 176
  • София
По колко АН давате на бебетата , моето е на 2+++м, давам по 120 вода +4м.л.като преди месец тежеше 6,070 изписан е 3,860кг

# 177
Да попитам,по колко време е удачно да държа малката навън?
Аз като цяло закъснях първия месец беше студено,втория го хвана болна и мен ме тресеше да не се разболее пак,обаче не искам да я изнежвам.
Към момента е на 2.5 месеца и сега изкарахме около час с количката,доволна ми се видя,до колкото бебе може да изрази задоволство Simple Smile))

Още една две разходки по час и можете да увеличавате ..Час и половина, два и нагоре!:))

# 178
Здравейте, Витамин Д-Вигантол, колко време може да се ползва след като вече е отворен? (не пазя листовката за съжаление) И на стайна температура ли го съхранявате?

# 179
Мами здравейте.
Личната ми беше дала направление за PCR тест.
Направих го тази сутрин.
Резултата излезе към 18.00 часа.
Положителен е.

Общи условия

Активация на акаунт