За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 25 670
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Мами, от каква възраст са подходящи чувалчетата за сън с крачета? Дъщеря ми е на 8 месеца, класическият й чувал за сън й е почти малък и трябва да купувам друг, та се чудех дали мога вече да й взема с крачета или пак класически Thinking

# 571
Ние от 8-ми месец започнахме с крачета.
Мами, от каква възраст са подходящи чувалчетата за сън с крачета? Дъщеря ми е на 8 месеца, класическият й чувал за сън й е почти малък и трябва да купувам друг, та се чудех дали мога вече да й взема с крачета или пак класически Thinking

# 572
Аз ползвам чувалчета на Angel baby.Бебето е на 4+ и тези от 0-6 почти ги е израстнал .Гледах тези дни следващите и видях, че имах с крачета и за бебета на 6 месеца.
Понеже ми е първо дете изцяло се водех по форума в началото и всички казваха как в началото бебетата не шавали и спокойно можели да спят завити с одеалце.Е да ама не😀Моето от както се е прибрало от болницата такива шутове раздава с краката, че беше абсурд да спи в нещо различно от чувал .Вече пък се и върти в кошарата на всевъзможни посоки и мисията със завивките е още по-невъзможна...

# 573
Здравейте, мамчета. Вчера на детето ми 2.3 му излезе Стафилокок ауреус в носа. Днес се събуди с присипнал глас и лаеща кашлица…. Както и Т 38.1, която сега е 37.2 без да съм давала нищо за смъкване. Ходи на ясла. Според мен е ларингит, малко по късно сме на доктор. Дали ларингита може да е причинен от стафилокока в носа? Той е с трета сливица. Симптомите бяха запушен нос и силно хъркане и зарди това пуснахме секрет.
Дъщеря ми беше с такъв стафилокок в носа, беше резистентен към всичко в антибиограмата. Лекувахме 10 дни с Мупироназал. При нея симптомите бяха продължителна хрема с бистри секрети. Доколкото ми обясниха не е опасна бактерия, но предразполага към развитието на други бактерии. Сега сме влезнали в серия, първо беше Мораксела, сега стрептококи. Всички педиатри (около 4), на които съм казала, ми казват че ако няма симптоми не се лекува. Но тъй като пак се разболя в яслата, слагахме 1 седмица капки с АБ.

# 574
Като ви чета се чудя за какво са тия ясли и градини, освен, че са инкубатори на бацили и през две седмици децата са болни. Аз не бих пращала до 4г.възраст по детски заведения, каквото и да ми коства това. Според мен винаги единият родител трябва да е или безработен, или да работи от вкъщи, за да може да си позволи лукса да му връчват детето болно през две седмици или като тръгне на училище през ден да минават ту присъствено, ту онлайн. (Освен ако няма армия от баби и лели, които да ви отменят в грижите, докато вие работите).

# 575
Ами, ако детето стои до 4 години вкъщи, пак ще трябва единият родител да е безработен?
Със сигурност не е лесно, но някои хора не могат да си позволят лукса да напуснат изцяло работа и се справят както могат.
За мен, детето има нужда от компанията на други деца, не само на майка си, така че ще го пусна на ясли, когато стане на 2 най-вероятно.
Как ще се справяме, още не знам, но ще се нагласим.
Отделно аз за себе си не си представям да стоя вкъщи 4 години, ако решим за второ - още 4, за трето- още 4...
И като тръгне на градина на 4 няма да има никакъв имунитет, пак ще хване всичките вируси и пак ще трябва единият родител да е безработен.
Това за училището не го разбирам? Родителите да си спрат децата от училище и да напуснат работа, защото има пандемия ли?
Луксът в случая е да напуснеш работа, а не да излизаш в болничен да си гледаш детето, никаква логика..

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 13:08 от Pistachio

# 576
  • Пловдив
По принцип имунната система на детето се все още развива и е по- податливо на болести, като е по- малко.
Докато се среща поетапно с вируси и други ,извън яслата, то ако е на ясла или градина се среща наведнъж с много голямо разнообразие от вируси и бактерии, с които недоизградената имунна система не може да се справи наведнъж.
Имунната система ще му се развие с или без ясла, но естествено това не означава, че ако тръгне директно на градина след 4 годишно няма да боледува. Просто рискът ще е по - малък, защото имунната система ще е по- развита.
Това ми беше обяснено от двама лекари, като според мен има логика и избирам да се доверя на това обяснение.

Все пак е напълно разбираемо желанието на родителя да пусне детето на ясла. То има нужда от връстници, майката/ бащата - да се върнат на работа/ при своите връстници Simple Smile няма пълно щастие.

Нашата е на година и половина, ще видя към втората година дали ще я пусна на ясла или направо на градина ще ходи. Ще го решавам на момента, тоест есента. 😄

# 577
Мен ми стана любопитно, като не се пуска детето на градина на 2 и и двамата родители работят как се гледа .Не се заяждам наистина ми стана интересно каква е теориата на mariamp, ще се радвам да обясни😀

# 578
Единствената причина, поради която ще пусна детето на ясла е, че иначе няма да се справим финансово, ако съм си вкъщи. Надявам се да не е една седмица на работа, две вкъщи, но там вече не зависи от мен.

Относно Ойлесен, когато исках да купя, фармацевтката ме попита дали съм давала преди това и като казах не, не пожела да ми го продаде, но не знам защо. Имаше кът Вигантол и ми продаде от него, но ако нямаше сигурно нямаше и да ме пита.

# 579
Благодаря на включилите се родители с коментари за рефлукса. Моята молба беше хора с опит да се включат. Бърди, допускам, че наистина сте педиатър с много години стаж и благодаря за отделеното време. Все пак държа да обърна внимание на факта, че като повечето родители, и аз съм записала детето си на педиатър, който го познава, следи и вижда на живо. Също подобно на повечето родители, съм записала детето си там след проучване на опит, квалификации и препоръки на съответния медик. Той взема решенията си въз основа на изследвания, наблюдения и прегледи на бебето.
Разбирате колко е несериозно да се обяснява нещо с тон на последна инстанция, въз основа на 6 реда за състоянието на някое бебе, написани в БГ мама. Мисля, че темата е за съвети и обмяна на практически опит между родители, а за медикаментите на децата си слушам педиатъра им и не приемам лечение и коментари за него през форума. Смятам, че такова вмешателство е недопустимо и даже вредно. Надявам се мнението ми да е релевантно за темата, но оставям на преценка на модератор.

# 580
Моята е на две и постоянно търси деца по площадките,или е студено и никой не излиза или са на градина,вика няма деца,къде са и т.н.скучно й е повърти се,люлея я и иска да се прибираме ....😳
И ние точно поради финансова причина не можем да си позволим да тръгне на 4 на градина,изобщо нз как ще се оправяме😩едната баба работи на село и няма ш.книжка,другата е много болна,евентуално единия дядо...Абе ще мислим в движение,другите как се оправят!🌞

До месец и започва яслата.

# 581
Благодаря на включилите се родители с коментари за рефлукса. Моята молба беше хора с опит да се включат. Бърди, допускам, че наистина сте педиатър с много години стаж и благодаря за отделеното време. Все пак държа да обърна внимание на факта, че като повечето родители, и аз съм записала детето си на педиатър, който го познава, следи и вижда на живо. Също подобно на повечето родители, съм записала детето си там след проучване на опит, квалификации и препоръки на съответния медик. Той взема решенията си въз основа на изследвания, наблюдения и прегледи на бебето.
Разбирате колко е несериозно да се обяснява нещо с тон на последна инстанция, въз основа на 6 реда за състоянието на някое бебе, написани в БГ мама. Мисля, че темата е за съвети и обмяна на практически опит между родители, а за медикаментите на децата си слушам педиатъра им и не приемам лечение и коментари за него през форума. Смятам, че такова вмешателство е недопустимо и даже вредно. Надявам се мнението ми да е релевантно за темата, но оставям на преценка на модератор.
Простете, ако можехте да намерите решение, нямаше да сте тук.Това е просто и ясно.
Поискайте от този, за когото пишете, да Ви реши проблемът- по Вашата логика, родителите би трябвало да знаят "от опит" повече от Педиатърът Ви. Което е... "маркетинг".
Освен това, приемате медикаменти- те би трябвало да коригират нещата. Но не ги коригират.
Нещата са прости- съжалявате за избора си, и това се прехвърля на невинните в случая.
Искайте от лекуващият Ви да бъде по-ефективен- в други страни, родителите не биха търпяли неефективност- конкуренцията е голяма.

Цитат
Разбирате колко е несериозно да се обяснява нещо с тон на последна инстанция, въз основа на 6 реда за състоянието на някое бебе, написани в БГ мама.
Тогава, как очаквате, другите да Ви дадат адекватно мнение? ...от "шест реда"?

Цитат
Родителите могат да имат повече опит за това как се успокоява бебе, как се приспива, какво мога да направя аз у дома, за да се погрижа за малкото си. Имам две бебета на 4 седмици и не ми е лесно с тях.
Простете, те не могат да се успокоят със "съвети от майки", защото имате педиатричен проблем за решаване. А вие не можете именно това да осъзнаете.
Който не може да решите, защото изборът Ви не дава нужният резултат, и не предлага решения.
Просто е- маркетинг не е нужен.
Всичките Ви проблеми могат да се решат за? максимум 4-5 дена. Без никакви лекарства.
Моята ръка е протегната за помощ-пък вие си решавайте... . С две деца, наистина ще Ви е много трудно, ако нямате опитен и знаещ Педиатър. Факт.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 14:40 от Birdie

# 582
Родителите могат да имат повече опит за това как се успокоява бебе, как се приспива, какво мога да направя аз у дома, за да се погрижа за малкото си. Имам две бебета на 4 седмици и не ми е лесно с тях. За медицински съвети, медикаменти и дозировка ще продължа да се обръщам към професионалисти, и то такива, които не раздават съвети с тон на последна инстанция по форуми.

# 583
  • Пловдив
Не разбирам защо част от майките така се напрягат от постовете на Birdie.
За мен са доста адекватни и приложими съветите му и съм му благодарна за частната консултация , когато детето ми имаше Корона вирус.
И със сигурност беше по- адекватен от двамата педиатри, които го прегледаха на живо и ми казаха да давам Авиронче за имунитета. Да не говорим за една педиатърка, която каза, че темпратуеата на детето е от зъби. Потрес….

# 584
Защото не дава съвети, а наставления. Изключително неприятен тон на писане има, все заповеди раздава, все възклицания, все удивителни и главни букви.
И си мисли, че винаги е прав, а както знаем - колкото педиатри, толкова различни мнения.
Уж отговаря, ама не съвсем- казва "не трябва така", ама не казва как трябва, не дава реални съвети, както на съответната форумка. Не й отговори на въпроса изобщо.
Отделно по въпроса с храненето споделя мнения, които абсолютно противоречат на официалните препоръки.
А и любимото ми е, че вместо да напише нов пост, си редактира старите и като водиш дискусия с него, трябва да се връщаш назад в темата да видиш дали случайно ти е отговорил, защото не ти излиза известие за нов отговор, което е напълно безсмислено.

И моят скоро изкара Ковид с лека температура и само на витамини. Не бих се доверила на човек, който не знам кой е и дали изобщо е педиатър, онлайн, без да прегледа детето, да го лекува.

Общи условия

Активация на акаунт