За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 25 713
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Детето на кърма ли е?
Нормално е толкова малки бебета да не акат всеки ден, не го тормозете излишно с процедури с мушкато и термометри.
Да забравих да спомена, на кърма е.
Ние не искаме да я тормозим, но днес примерно е неспокойна и постоянно. Не мога да го опиша, хем са колики, хем допълнително, че не ака. След процедурата става супер спокойна и блага, все едно са две различни деца.

# 61
Здравейте майчета.
Не съм сигурна дали в тази тема, но някъде бях писала за бебето ми което е на 5м и има крусти на главичката и някой майки казаха, че няма как да ми кажат дали са крусти тъй като е само по мои обяснения и затова качвам снимки. И ако може някой мама ако е имала такъв проблем да ми каже какво и е помогнало да се отърве от тях.

И вище как му отпада косичката

# 62
Синът ми тръгна на 13 месеца на ясла. В яслата може от 10м да стане приемът. Много е възприемчив там. Заспива си, нямали са оплакване. Имайте предвид, че вкъщи повече важнаст си предават по принцип. Синът ми се оказа, че е карал ковид - не сме разбрали, но в момента е с постковид, ей сърцето ми спираше на няколко пъти, косата не знам как не ми побеля за от 18 насам. Отделението е пълно, масово малки деца са с постковид.

Как се разбра, че е боледувал и какво представлява постковид? Запозната съм как протича постковид при възрастни, но при децата?

# 63
  • Пловдив
Трудно се разбра, единственият симптом при него беше температурата и подути лимфи на слабините. Масово при децата се наблюдават леки промени в сърцето, при други в устната кухина избиват афти, лимфни възли покрай гърлото се подуват. Симптомите са разнородни. При нас пътят беше дълъг: антигенен тест, нефролог /няколко пъти, сменихме две болнични заведения/, множество проби кръв и урина, кардиолог, доцент от стоматологичния факултет също го прегледа. Изследваха включително и костен мозък за да се провери да не е нещо онкологично. Ние не сме карали ковид, не сме имали контакт с ковид болни. Той, когато декември е преболедувал най-вероятно /друго разболяване не е имал във близките месец-два/ беше червено гърло и температура, мина за седмица. А сега започна по същия начин на 10.01 и температурата е и до днес. На 18 влязохме в болница.
Хубавото в ситуацията е, че мина през всякакви лекари и изследвания, лично за мен стресът беше, когато в първата болница ни препратиха насам с думите, че там няма какво повече да направят за него, аз като родител си представих най-черната прогноза. Докато му взимаха проба костен мозък и чаках резултата бях в ступор.

# 64
Трудно се разбра, единственият симптом при него беше температурата и подути лимфи на слабините. Масово при децата се наблюдават леки промени в сърцето, при други в устната кухина избиват афти, лимфни възли покрай гърлото се подуват. Симптомите са разнородни. При нас пътят беше дълъг: антигенен тест, нефролог /няколко пъти, сменихме две болнични заведения/, множество проби кръв и урина, кардиолог, доцент от стоматологичния факултет също го прегледа. Изследваха включително и костен мозък за да се провери да не е нещо онкологично. Ние не сме карали ковид, не сме имали контакт с ковид болни. Той, когато декември е преболедувал най-вероятно /друго разболяване не е имал във близките месец-два/ беше червено гърло и температура, мина за седмица. А сега започна по същия начин на 10.01 и температурата е и до днес. На 18 влязохме в болница.
Хубавото в ситуацията е, че мина през всякакви лекари и изследвания, лично за мен стресът беше, когато в първата болница ни препратиха насам с думите, че там няма какво повече да направят за него, аз като родител си представих най-черната прогноза. Докато му взимаха проба костен мозък и чаках резултата бях в ступор.

Ами аз само докато чета и настръхвам… наистина си е голям стрес Disappointed в крайна сметка тази упорита температура е от постковида ли? За съжаление този Омикрон е доста заразен и за децата, въпреки че при повечето протича леко, даже нашият педиатър каза че масово при децата минава за 3-4 дни дори без лечение.
Но, ето минало е леко и безсимптомно, вие дори не сте разбрали, а сега….
Да са ни живи и здрави децата, няма нищо по-важно Hands Pray

# 65
Здравейте, нашето бебе е на 48 дни. От поне 3 седмици не ака редовно - на два дни един път. През последната седмица и това не иска да прави, и правим процедурата с мушкато и действа безотказно, но ни притеснява, че тя ще привикне и ще спре да се опитва сама. Искам да попитам какви съвети бихте дали, наистина ли може да привикне към клизми или мушкато?
Консултирахме се с педиатъра и той каза, че най-вероятно е недохранена, ноооо когато ака, ака като шампион 3 поредни пъти и бая количество. Аз(бащата) нямам доверие на педитъра, че е от недохранване.

Та отново, въпросът ми е, дали може да привикне към процедурите, да потърсим ли друг доктор и какъв или някакъв друг съвет би бил полезен!

Поздрави!
Да, привиква се, не го правете. Клизма на бебе се прави в изключително краен случай, затова спрете. Колко е качило детето за тези 48 дни, колко е изписано и колко тежи сега? Колко хранения има за 24 часа и през какъв интервал? Нормално е за възрастта да има неспокийство, газове, ще отминат до 3ти месец. Но ако продължавате с клизми, бебето няма да се научи да ака и ще правите клизми докато стане на осъзната възраст да се изхожда. Наши познати караха на клизми докато детето навърши 3 години.

# 66
Как се изрази постковидът при вас?
Синът ми тръгна на 13 месеца на ясла. В яслата може от 10м да стане приемът. Много е възприемчив там. Заспива си, нямали са оплакване. Имайте предвид, че вкъщи повече важнаст си предават по принцип. Синът ми се оказа, че е карал ковид - не сме разбрали, но в момента е с постковид, ей сърцето ми спираше на няколко пъти, косата не знам как не ми побеля за от 18 насам. Отделението е пълно, масово малки деца са с постковид.

# 67
Ама пълни глупости.Като чуя това за нехранителната кърма и откачам😀Изследвали са и химичния състав с ехографа сигурно 😵
Добре де, аз признавам не съм неща и не се заяждам..търсеща информация и помощ млада мама съм, но как се нарича тогава кърма, която бебето суче колко иска (30-40 минути) и после е нервно , спящо 30 минути и търсещо още храна?
Интересно при нас е че вечер има 3 хранения които са на кърма, но денем е нервен , плачещ , ядящ се ръцете и дохранваме. Изяжда допълнително между 50 и 70 грама на ядене. Не обича да спи и режима е мираж.
Последните два дни има по едно изхождане на ден и многото мъчи корема.
Роден е 2950.  Сега на 25 дни е около 3,700.

# 68
Ама пълни глупости.Като чуя това за нехранителната кърма и откачам😀Изследвали са и химичния състав с ехографа сигурно 😵
Добре де, аз признавам не съм неща и не се заяждам..търсеща информация и помощ млада мама съм, но как се нарича тогава кърма, която бебето суче колко иска (30-40 минути) и после е нервно , спящо 30 минути и търсещо още храна?
Интересно при нас е че вечер има 3 хранения които са на кърма, но денем е нервен , плачещ , ядящ се ръцете и дохранваме. Изяжда допълнително между 50 и 70 грама на ядене. Не обича да спи и режима е мираж.
Последните два дни има по едно изхождане на ден и многото мъчи корема.
Роден е 2950.  Сега на 25 дни е около 3,700.
Трябва да се види от консултант. Как суче бебето, дали засуква правилно и суче ефективно. Ако засуква грешно, то няма да изсуче оптимално количество мляко. Колко хранения има за 24 часа и през интервал. Вече има намесено шише, тоест всяко хранене с шишето е липса на стимулация, която пък води до производство на по-малко кърма. Всъщност проблема въобще не е в хранителността, а вероятно в изсуканото количество. Консултантите са безплатни и има в почти всеки град. Трудно е да се гадае къде е пропуска и как може да се реагира. https://www.podkrepazakarmene.com/consulting
Това е списък с консултанти, звънете, отоговорете на въпросите, които ще зададат и ще получите адекватни насоки.

# 69
    Малкия е на почти 1 год.3 мес.
    Ими се искаше поне още известно време да го кърмя.
    До сега ми е настивал само 2 пъти .
    Ще се свържа със консултант.
    Неговия педиатър  ми каза щом бил но 1 год.3 мес.Мога да спирам вече да кърмя.
    Но аз искам още малко да кърмя

# 70
    • Германия

Добре де, тогава си кърми! Щом до тук сте стигнали защо сега започваш да се съмняваш в себе си?!

# 71

Добре де, тогава си кърми! Щом до тук сте стигнали защо сега започваш да се съмняваш в себе си?!
        Не аз не се съмнявам във себе си.
        Ама да не ти се налага да ходиш на лекар.
        Всеки си казва различно.
        Аз знам че кърмата няма как да го нахрани.
        Но не разчитаме на кърмата вече се храни от детска кухня.
        Във вкъщи му приготвяме да хапва.

# 72
        Аз мислех, че говорим за малко бебе само на кърма. В случая с вече захранено дете, след годинка, кърмата е допълнение, не основна храна. Нормално да има по-малко количество (но достатъчно) , защото предполагам имате вече и малко кърмения, освен това процеса е добре регулиран от тялото. На тази възраст детето вече може да се отбие само, може и майката да вземе това решение, може и да продължите. Ако кърмиш по веднъж вечер, ще има за веднъж вечер, ако почнете повече, ще има повече. Всичко е до лично решение. Аз например на тази възраст вече бях отбила. Не ми е спирало млякото, не се е отказало само детето, мое решение беше.

# 73
        • Германия
        Ами точно, тя кърмата вече отдавна не е за нахранване, тя има друга функция вече. Отделно, че сукането и гушкането в мама успокоява. Щом и на двамата още ви е приятно, продължавайте си.
        Ето, синът ми е на 1г8м, суче за заспиване и нощно време, както и след като си го прибера от яслата. На обща храна е от 1 година почти, но сученето си е сучене, търси си го, иска си го.

# 74
        Момичета, един много бърз въпрос - как давате водичка на бебетата, ако давате? Аз имам една спринцовка от Нурофен, с която й давам и я стерилизирам, но е само една и купих от аптеката обикновени спринцовки. Според вас ок ли е да се ползват многократно и стерилизират? Давам й малко вода, защото е на смесено хранене и за 5, 10 мл от време на време не ми се дава цяло шише. Как процедирате вие?

Общи условия

Активация на акаунт