За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 155
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Ами точно, тя кърмата вече отдавна не е за нахранване, тя има друга функция вече. Отделно, че сукането и гушкането в мама успокоява. Щом и на двамата още ви е приятно, продължавайте си.
Ето, синът ми е на 1г8м, суче за заспиване и нощно време, както и след като си го прибера от яслата. На обща храна е от 1 година почти, но сученето си е сучене, търси си го, иска си го.
Аз съм на същото мнение като вас.

# 76
Добър ден момичета!
Малката е на 10 месеца , но нямаме въведено никакво мляко все още. Иска ми се да и правя кремчета за десерт. Знаете ли някакви без мляко? Какво давате Вие за десерт?

# 77
Момичета, един много бърз въпрос - как давате водичка на бебетата, ако давате? Аз имам една спринцовка от Нурофен, с която й давам и я стерилизирам, но е само една и купих от аптеката обикновени спринцовки. Според вас ок ли е да се ползват многократно и стерилизират? Давам й малко вода, защото е на смесено хранене и за 5, 10 мл от време на време не ми се дава цяло шише. Как процедирате вие?

Защо и давате толкова малко водичка??
Тя на колко е?

# 78
eminkkka, защото е на смесено хранене, тоест поне половината е кърма. На 3+ месеца е.

# 79
Ами детето си набавя водата от АМ и от кърмата, защо му давате вода допълнително? Аз започнах към 6тия месец да предлагам. Всеки си знае де.. 😊 не съм давала от спринцовки аз.

# 80
Знам, че бебетата на кърма нямат нужда от вода, а на бебетата на АМ може да се дава. Затова реших да й предлагам понякога по малко между храненията и тя я харесва. Мненията доста варират иначе кое е правилно и кое не, но тук въпросът ми е не дали, а как точно да й я давам Simple Smile

# 81
Знам, че бебетата на кърма нямат нужда от вода, а на бебетата на АМ може да се дава. Затова реших да й предлагам понякога по малко между храненията и тя я харесва. Мненията доста варират иначе кое е правилно и кое не, но тук въпросът ми е не дали, а как точно да й я давам Simple Smile
Какъв е проблема да даваш с шише? Просто го пълниш с малко вода, а не до горе и толкова. Аз не бих си играла със спринцовки и постоянна стерилизация. Не виждам смисъл. Иначе дали спринцовка или шише, за бебето няма значение, само внимавай да не нараниш език, венец с издадената част на спринцовката.

# 82
eminkkka, защото е на смесено хранене, тоест поне половината е кърма. На 3+ месеца е.

Със кърмата не съм запозната понеже аз го кърмих само 1м и то не постоянно така, че тук някоя опитна мама трябва да каже.
Иначе ще ви разкажа един случей.
Имам една позната която храни детето си с АМ и са и казали понеже е на АМ няма нужда да дава вода и тя не давала, но известно време след това детето получило автички в устата и плачело от болка. Моя също е на АМ, но от както се е родил винаги след храна му давам водичка да си изплакне устата и между храненията също му давам водичка колкото иска да пие, така че немога да ви кажа точно колко мл пие, аз си пълня шишенцето до половината с водичка ( когато е повече се задавя) и ми отива около 3/4 дни.

# 83
  • София
Вода му давах през шише, малко и с малко вода (с 1 р-р по-малка дупка гледах да е, че иначе се е задавял). С никакви спринцовки не съм помисляла дори да предлагам.

# 84
Добре де, ама ако му давам с шише, изпива 5 или 10 мл и трябва ли за следващото даване (например след 5,6 часа ако е) да давам с друго шише и друга вода или може същото? Аз затова давам със спринцовка, за да е прясна вода и шишето да не е стояло.

# 85

Със кърмата не съм запозната понеже аз го кърмих само 1м и то не постоянно така, че тук някоя опитна мама трябва да каже.
Иначе ще ви разкажа един случей.
Имам една позната която храни детето си с АМ и са и казали понеже е на АМ няма нужда да дава вода и тя не давала, но известно време след това детето получило автички в устата и плачело от болка. Моя също е на АМ, но от както се е родил винаги след храна му давам водичка да си изплакне устата и между храненията също му давам водичка колкото иска да пие, така че немога да ви кажа точно колко мл пие, аз си пълня шишенцето до половината с водичка ( когато е повече се задавя) и ми отива около 3/4 дни.

Не дръжте едно шише 3/4 дни, а давайте всеки ден прясна вода (преварена).

# 86
Jerry19
Отначало беше на преварена вода за кармачета с розов етикет, но вече 3м му давам вода на келто, но не я преварявам защото пише, че е за кармачета и досега не съм имала проблем иначе колкото до това да давам прясна вода благодаря за савета ще го направя. Преди 2м пробвах да му дам вода от чешмата, но преварена ама започна да повръща и спрях.

# 87
На мен като ми се е налагало да давам вода ( да разтворя нещо), е било винаги с шише.

Иначе и аз съм си мислела, че адаптираното мляко е хубаво да се отмива с мъничко вода... Ние сме изцяло на кърма, де - не съм го правила..

# 88
  • Пловдив
Сложно е, по-нагоре описах как протече постковида.

Винаги съм давала вода от шише.

# 89
Здравейте, можете ли да ми дадете рецепти за детенце на 1,8 г. със зеленчуци. Идеята ми е за кекс, руло или нещо което може да се яде с ръце. Категорично отказва супи, манджи, пюрета. Иска само суха храна, не знам вече какво да правя. Искам някак да яде поне зеленчуци. Месо хапва от време на време, ябълки, банани и круши яде. Писала съм и преди, получих съвет да не и давам кисело мляко, но и това не помага. Всякакви съвети ще са ми от полза.( може и на лично)

Общи условия

Активация на акаунт