За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 387
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
Аз това отдавна го разбрах . От чисто любопитство ми е въпроса .
Извинявайте за глупавият въпрос  , не знам дали нещо не съм наред . Разбрах вече , че трябва да коригирам техниката и първото да слагам вода и после АМ , НО нали като добавиш водата към АМ и после следиш чертата на готовото количество мляко до къде ще стигне ?
Първо мериш водата да е точно количество. След това към нея слагаш точния брой изравнени лъжици мляко. Примерно 30 мл вода + 1 лъжица мляко; 60 мл вода + 2 лъжици мляко и т.н. После няма нужда да се следи черта.

# 286
  • Пловдив
Написаното количество МЛ не е на готова течност, а на вода.

Как ще иЗчислите обема на млякото в шишето, за да добавите коректното количество вода след него?

# 287
  • София
Lore.lay, на някои кутии пише и готово количество, така че не е трудно да се прецени. Поне аз на прима виста се сещам за 2-3 марки, на които съм се зачитала. Например на Хип пише колко вода да се сложи за определени лъжички и до това е дадено количеството ГОТОВА храна (+10мл отгоре). Например на 120мл с добавеното мляко става 130мл. (140->150 и т.н.)
Обаче си е обяснено, че първо си се слага водата, а после лъжичките. Даже и картинки си имаше по спомен (включително да се разбърква, не тръска, но аз не винаги съм спазвала това).

# 288
Здравейте! Не знам дали ще ме огрее тук, но все пак да попитам. Ако има майки в това положение.
Имам бебе на 9 месеца и половина и съм бременна с второ(термин 21.07.2022). За първото дете не съм взимала майчинство тъй като нямах нужния стаж. За второто се предполага да взимам,защото скоро ще ме водят на работа,за да си допълня 12те месеца.
Въпросът ми е, дали ще мога да си взимам майчинство за втората година на първото,докато взимам майчинството за второто. И как се формира сумата за двете деца?

Добре дошла в клуба Grinning моето скоро става на 11 месеца, а терминът ми е 24.07 Blush
На въпроса - за първото мисля, че няма да получаваш. Сега би трябвало да получаваш някакво социално майчинство? За втората не знам как стоят нещата.
Иначе доколкото знам при породени деца, за първото получаваш 50%, а за второто пълния размер, който си се изчислява индивидуално.

Здравей,здравей! Първите почти наборчета,а вторите съвсем,току виж и в една болница родом по едно и също време. 😄🤭🤭🤭
Първото ми се роди 2 седмици по-рано(за което с таткото бяхме виновни,но това е друг въпрос хаха), та не се и съмнявам и второто да не уцели термина.
 Тръгнах да пиша, за първата година взимам социално в размер на 200лв 🤒😭. Понеже четох из нета,че има нещо такова като 50% за първото и целия размер за второто. Силно се надявам да се получи при мен. Едни 1000лв няма да ми дойдат зле. Дай Боже!

# 289
О, мами!

Почистване ли очетата и нослетата на бебешорите с физиологичен разтвор профилактична?

Аз след баня с марлички го правя, та се зачудих дали е ОК толкова често?

И още нещо дя се оплача...

Това дете от известно време иска само на ръце, да гледа, да го държим изправен...Ака го сложа да легне или в люлката, се започва един рев...едни чудеса... Ега*и привързаността 😂😃

Все е крив, все е недоволен.. Иска внимание 24х7..а аз имам нужди, все пак. Не мога да му вися над главата непрестанно.... На 5 месеца е. Кога отминава това? Мерси 😃😃😃😃

# 290
Отминава като стане тинейджър и почне да има по- важни неща от мама и тате. Joy

Сега сериозно, нормално е, расте бебето и иска да гледа, не иска вече да лежи. Слагай го по коремче, правете гимнастика, за да стимулираш физическото развитие. Не е до привързаност в момента, по- късно идва този етап Sweat Smile

Не почиствам с физ. разтвор. Смятам, че няма абсолютно никаква нужда, освен ако няма някакъв проблем.

# 291
  • Пловдив
Аз почиствам с физ. р-р

# 292
  • Пловдив
Слагах физиологичен разтвор в носа само при хрема, иначе не.

# 293
С какво мога да кажа дупчето превантивно?
След боледуване и много тегаво разтройство му се беше разказала играта,нефроложката беше предписала Гентамицин+Зелаин+Тридерм за 10 дни,оправи се,после предписа пак някакво антибиотично кремче Банеоцин,но аз на своя глава не го взех,защото не виждам реална нужда от него.
Та иска ми се да я мажа с нещо,превантивно,имам Мустела 123, Джинджира спрей,Бепантен,Судокрем,Павловича мас и Здраве бебе,бях ги накупила в опит да разбера кое ѝ понася.
Или пък да я мажа с олио или лосион за тяло?
Също така беше казала да взема Триклобактер,за да правим вани,но все още не сме започнали.

# 294
Отминава като стане тинейджър и почне да има по- важни неща от мама и тате. Joy

Сега сериозно, нормално е, расте бебето и иска да гледа, не иска вече да лежи. Слагай го по коремче, правете гимнастика, за да стимулираш физическото развитие. Не е до привързаност в момента, по- късно идва този етап Sweat Smile

Не почиствам с физ. разтвор. Смятам, че няма абсолютно никаква нужда, освен ако няма някакъв проблем.

Много обнадеждаващо 😂

Правим гимнастика, танцуваме, пеем, но както обичам да му казвам - държавата не ми плаща достатъчно, че да пея нон стоп 😐😐😃😃😃

# 295
Luellis, вече иска да открива света, като се раздвижи на собствен ход ще почне другото - не там!, не, не пипай това! Пусни чехъла! Не яж обувката!

# 296
Тръгнах да пиша, за първата година взимам социално в размер на 200лв 🤒😭. Понеже четох из нета,че има нещо такова като 50% за първото и целия размер за второто. Силно се надявам да се получи при мен. Едни 1000лв няма да ми дойдат зле. Дай Боже!
Когато направите необходимия осигурителен стаж от 12 м., ще започнете да взимате майчинство и за двете деца - за първото дете ще вземате половината от 650 лв., а за второто - в зависимост на каква сума сте осигурявана през последните 24 м., като за месеците, които Ви липсват, ще се вземе минималната заплата за периода - това е доколкото аз знам. За по-достоверна информация пишете в темата "Майчинството счетоводно" - момичетата там са много готини счетоводители и ще Ви помогнат, просто напишете всички данни.

# 297
  • София
Физиологичен разтвор в носа само при хрема слагам. Очите с марличка и разтвор само първите 2-3м почистване заради секрет. Иначе единствено сутрин му мия лицето като мие зъби и след разходка (+ при къпане разбира се).

Нормално е да не иска да лежи. Иска да гледа и изучава света. От 4м е на земята, я по корем, я настрани, в активна гимнастика, дрънкащи играчки и т.н.
Време за мама някой ден ще има.

# 298
И аз почиствах с физиологичен разтвор или преварена вода очите, заради секрет от едното око, отвън навътре мисля че беше. 2-3 месеца да е било. ☺️ А в носа слагах като имаше сополчета, които да изкарам по-лесно.

# 299
HappyElly моето бебе също имаше ужасни проблеми с кожата на дупето в следствие на непрекъснато изхождане.Мазах го тогава с какво ли не тридерм, клотримазол, цикатридина маз -всичко по лекарско предписание.Беше станало на отворени кърящи рани...Оправи се когато нормализира изхожданията и от тогава го мажа само с павловича маз и няма проблеми.Според мен щом се нормализират нещата с перисталтика няма нужда от допълнително мазане с какво ли не .И обратното докато не се нормализират с каквото и да го мажех нищо не помагаше....

Общи условия

Активация на акаунт