За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 386
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Днес детето ми за пръв път яде риба - на 11 месеца е. Около половин час след храненето имаше две доста обилни изхождания с по-рядка консистенция, но не бих казала диарични. На цвят беше между жълто и зелено, но миришеше силно… (съжалявам за подробностите)
Това би ли могло да се дължи на захранването с риба?

# 421
Според мен може.
Мами, един глупав въпрос, ама ми е много странно. На мен вечер ми става по-хладно като лягаме (19-21градуса е нощем), а уж съм топлокръвна.. Но спя с 2 одеяла и завита на пашкул. Съответно и малкия го завивах със средно дебело одеялце, спи по боди и ромпър само. Ама като го пипна е потен, главата му е мокра. Пие мляко преди сън, сигурно му става жега...сам се отвива нощем и не търпи завивки. Да го мъча ли да го завивам, защото ставам по 100 пъти и все мисля, че ще му стане студено... Или да го оставя да си спи отвит? Има ли шанс да настине на 19гр?толкова пада най-много Т в стаята ни.

# 422
  • София
Чула съм от старите хора че когато човек заспи отвит кокалите му се отпускат много лесно може са настигне... Може да е само един чаршаф отгоре но да има нещо

# 423
Според мен може.
Мами, един глупав въпрос, ама ми е много странно. На мен вечер ми става по-хладно като лягаме (19-21градуса е нощем), а уж съм топлокръвна.. Но спя с 2 одеяла и завита на пашкул. Съответно и малкия го завивах със средно дебело одеялце, спи по боди и ромпър само. Ама като го пипна е потен, главата му е мокра. Пие мляко преди сън, сигурно му става жега...сам се отвива нощем и не търпи завивки. Да го мъча ли да го завивам, защото ставам по 100 пъти и все мисля, че ще му стане студено... Или да го оставя да си спи отвит? Има ли шанс да настине на 19гр?толкова пада най-много Т в стаята ни.

Слагайте го в чувалче най-добре. Дъщеря ми спи само с ромпър и чувалче, при нас също пада до около 19 градуса нощем.
Ако е със завивка то още на 5та минута е изритана и на топка Grinning

# 424
  • Пловдив
Моят основно спи отвит, откакто се върти. Облечен е в памучна пижама, слагам и чорапи, които по някое време маха.

# 425
Абе, хора!

Моето същество когато реве, реве както си трЕбе! Едно дране, едни драматизми и днес след поредното представление в колата ( седнал в така любимото столче) , забелязах, че е прегракнал малко .. Случвало ли ви се е?

# 426
Според мен може.
Вземете си едно спално чувалче, за да си решите проблема със ставането по 100 пъти на нощ да го проверявате дали не е отвит. И гледайте инструкциите на производителя и tog-a според температурата в стаята как трябва да бъде облечен.

# 427
Според мен ако детето не е свикнало да спи със чувалче от бебе няма да стане. Моите дъщери и двете спят отвити, а аз спя опакована до ушите и с чорапи и пак винаги ми е студено. Ако се събудя през нощта ги завивам, но след 10 минути пак са легнали върху одеялата. Пробвах с чувалчета с крачета, само дето реваха цяла вечер и накрая ги махнах. Дори когато някоя спи при нас на спалнята пак е отвита. До сега не се е случвало да настинат.

Иначе от много рев са преграквали и двете.

# 428
Става, то чувала с крачета си е като пижама.
На моя сложих за първи път около 11-12 месеца чувал, никакъв проблем не сме имали, вече няколко месеца си спи с него.
Иначе той страшно много се върти и няма начин да е завит с одеало.
Ако не става с одеало или чувал, то по-плътна пижама бих сложила.

# 429
  • София
Да,преди месец от пънене да реве беше загубил високите тонове напълно 🤣 Правих инхалации с физиологичен разтвор няколко дни сутрин и вечер/по препоръка/,за успокоение май повече. За седмица отмина.

Абе, хора!

Моето същество когато реве, реве както си трЕбе! Едно дране, едни драматизми и днес след поредното представление в колата ( седнал в така любимото столче) , забелязах, че е прегракнал малко .. Случвало ли ви се е?

# 430
  • София
Никога не свикна с чувал. А съм го пробвала няколко пъти и с крачета, и без. Все едно го оковавах, голям рев и мъки.
Спи с боди потник и пижама с дълъг ръкав и дълги крачоли. Понякога е с чорапи, но в някакви изключения. Вечно е отвит, засега не е имало проблем. В стаята е някъде около 20 градуса вечер.

# 431
Дечицата са различни. Със сина ми в началото изобщо не ми беше удобен спален чувал. После започнах да го слагам като започна да се завърта, оже би от 6 м. нататък. Ползва ги до 1 г. 8 м., когато започна сам да си дърпа ципа и да иска да излиза. След това съм пробвала още 1-2 пъти да му сложа, но не го искаше, така че зависи от детето. Сега ще видим с бебка как ще е, но пак по-нататък ще започна, в началото не са ми удобни.

# 432
Не ще с чувал. Имам с и без крачета. Просто не понася нещо по себе си, иска си по ромпър и това е... Той е на 13м,вече едва ли и ще свикне. Просто се ядосва, дърпа, мрънка.. Ами явно ми остава да се моля да не настине и след 2 3 седмици ще се затопли и няма да е проблем.
Явно е много топлокръвен. Като се случи да дойде при нас на спалнята се мята докато не се отвие и пак спи отвит.......

# 433
Действайте спрямо детето, ако толкова се притеснявате слагайте по плътен ромпър. Дъщеря ми е в чувал с крачета и няма никаква драма. Докато спи обикаля кошарата по корем.
Относно прегракването. Тя много реве, тръшка се и ръмжи. До сега за 8 месеца не съм забелязала да преграква, но миналата седмица през нощта направи ларингит с едно лаещо реване. Инхалации правихме и сега е добре. Може да пробвате за облекчение на гърлото за няколко дни.
Да попитам вашите деца тръшкат ли се и какво бихте ме посъветвали да предприема? Ако не иска да направи нещо или взема опасен за нея предмет, с който си играе се хвърля назад с рев и почва въртене по гръб и тръшкане на задника.

# 434
Ами моя е на 13м, но никога не се е тръшкал или плакал, ако му забраним или вземем нещо. Има сърдене, навежда си главата в земята и се прави, че я удря, после се изправя и се хили. Баба ми го научи като не може нещо, да му клати пръст, но да се смее закачливо, без тон, без рязко "не", също веднага му бута нещо, което да го разсейва или почва да се захласва тя по нещо и той почва да я гледа с интерес... и мисля, че е нейна заслуга да приема така спокойно забраните.

Общи условия

Активация на акаунт