За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 389
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Моят е на година и три месеца и от няколко месеца вече се тръшка. Нищо не правя, премахвам го от опасната ситуация. Всички ще минем през такива периоди рано или късно.

# 436
Тръшкането почва малко по-късно. Тръшкане е ако не разрешиш да си обуе джапанките посред зима, да се метне на земята и да вика и реве на сила. Бебе под годинка не се тръшка, опознава света, още не знае какво може и не може. Единственото, което може да се направи е да съблюдаваш за безопасна среда и постоянно да повтаряш защо не се прави така. Ако има безопасен начин да върши нещо, да го показваш. Например бях научила голямото дете, че от легло не се хвърляме с главата напред, а ако ще слиза, първо се пускат крачетата.

# 437
Ами точно тръшкане си е. Тръшка се и реве, когато не стане на неговата, по какъв друг начин да го нарека?
Знам, че е характерно за периода 2-3-годишни, но явно сега е подготовката 😆

# 438
Като бебе опитахме един плюшен, дебел гащеризон да облече за ваксина,то рев,то чудо никакъв шанс да спи с чувалче 😁

Изобщо при мен не минава тръшкането,ако сме навън я прибирам,да си знае другия път сцени навън не,ако е вкъщи пак не става на нейната 😁лоша мама🤔.
Като не си прибере дадена играчка,я прибирам аз и не в давам няколко дни😁
Да си реве ще й мине, няма  от сега с рев да постига всичко и ние да се съгласяваме.

# 439
Не мъчете детето със завивки, щом иска да спи отвито. Няма смисъл да го завивате по сто пъти на нощ, няма да настине от това, нищо няма да му стане.

# 440
  • Sofia
Здравейте 😘
От кога е добре да се дават капките за колики?

# 441
Бебето има ли колики?

# 442
Здравейте 😘
Не се дават.
Спазвате коректни техники на хранене и нямате проблеми.

# 443
  • Sofia
Бебето има ли колики?
Бебето е на 6дни.На кърма и дохранване с АМ.
Вчера е идвала педиатърка и ги е предписала.Също е казала да се дава подсладена вода заради жълтеницата 🤔

# 444
  • Пловдив
Аз не бих давала подсладени води...

# 445
Здравейте 😘
Не се дават.
Спазвате коректни техники на хранене и нямате проблеми.

Бихте ли споделили кои са техниките на хранене?

# 446
Подсладена вода в никакъв случай. Капки за колики, ако има колики. А на 6 дни има ли? По-скоро по-нататък се проявяват. Като цяло при колики няма нещо кой знае колко ефективно освен да чакате да преминат, да облекчавате с масажче, затопляне на коремчето, гушкане и т.н. Труден период е, но отминава.

# 447
И аз съм ПРОТИВ даването на подсладена вода. Твърде много е за организма на бебчето...

По повод пресипналият глас на бебешора..

Покашля от време на време и има секрети в носа. Пуснахме микробиология, обаче докато стане... Ще тръгне на училище той ..

Та, личната ни изписа калциев глюконат и сега чакам барем малко да се подобри.
Аз категорично не съм против калциевият глюконат в умерени дози ( не да се налива с месеци).. Обаче ми се струва, че изобщо не би помогнало. Не се притеснявам, че ще навреди, просто си мисля, че изобщо в тази ситуация с леко пресипналият глас не би било ефективно... Как мислите?

# 448
И аз съм ПРОТИВ даването на подсладена вода. Твърде много е за организма на бебчето...

Покашля от време на време и има секрети в носа. Пуснахме микробиология, обаче докато стане... Ще тръгне на училище той ..

Аз категорично не съм против калциевият глюконат в умерени дози ( не да се налива с месеци).. Обаче ми се струва, че изобщо не би помогнало. Не се притеснявам, че ще навреди, просто си мисля, че изобщо в тази ситуация с леко пресипналият глас не би било ефективно... Как мислите?
Абсолютно забранено е даването на калциев глюконат на бебета и деца.
Опасност от ритъмни сърдечни нарушение и други "екстри" от хиперкалциемия.
Апропо, това са ампули. Ампули давате пер ос? това е "постижение".... .

Цитат
Не е забранено, Бърди. Забранено е ако е големи количества и прочее.
Забранено, и то- абсолютно.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 20:52 от Birdie

# 449

Абсолютно забранено е даването на калциев глюконат на бебета и деца.
Опасност от ритъмни сърдечни нарушение и други "екстри" от хиперкалциемия.
Апропо, това са ампули. Ампули давате пер ос? това е "постижение".... .

Не, сироп е. Не са ампули.

Не е забранено, Бърди. Забранено е ако е големи количества и прочее.

Общи условия

Активация на акаунт