Косопад - 22

• 64 772
  • 781
  •   1
Отговори
# 210
От всичко усещам остатъчна миризма, дори оцет и не слагам миризливи неща на главата си, изключая
маслата.

# 211
dolce miele, действам по следния начин- навлажнявам дължините на косата, на разстояние 4-5 см от скалпа, нанасям маска, слагам найлонова шапка за баня и през нея затоплям допълнително със сешоар, стоя в повечето случаи няколко часа и отмивам със шампоан.

# 212
Ама нали говорим за маски на скалпа против косопад?

# 213
Долче,
Обикновено смесвам маслата/ розмарин, авокадо,мента и черно ямайски рициново на навлажнена коса и скалп, а по влажните дължини към горната смес добавям еластисазър. Покривам със шапка и като пише в упътването Филип Кингсли колкото по дълго толкова по добре....

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 19:49 от Lorinda

# 214
  • Бургас
Аз слагам маска на мокра коса- смесвам рициново масло със жълтък или сок от лимон, ще пробвам и с лук, определено остава леко мазна косата, затова правя маската в събота и в неделя пак си мия косата, освен маската всяка седмица пия желязо и Мерц от няколко месеца, определено спря обилния косопад, сега чака дали ще се посгъсти косата

# 215
Ако сложа маска на мокра коса- ще ми стане студено.

# 216
И аз само на суха коса и скалп слагам маслата.В последно време вместо шампион ползвам билкови смеси за измиване и маслата трудно се измиват, да не кажа никак и ги разредих.Само преди дълбоко почистващия ги слагам.

# 217
Благодаря ви за мненията и идеите! 🙂💐
Аз изобщо не обичам да си мия косата често, обикновено е на 7-10 дни, но понякога се налага и през 5 дни /ако съм била някъде, където мирише силно на цигари или след градска мъгла/. Но иначе нямам проблем да стоя с маска на косата за няколко часа.
А можете ли да препоръчате удобна непромокаема шапчица за глава от дрогериите или може би от Кауфланд или друг голям магазин? Нещо по-издръжливо, за да не купувам постоянно.🤔

# 218
  • София
Иска ми се и аз да можех да мия моята по- рядко, ей така на около 5-6 дни веднъж - щеше да е чудено,  но при на 3-тия ден от миенето пак е мазна в корена.. максимум 2-3 дни издържа, на 4ти вече е мноого зле и не се търпи. А доста пада при миене... Но пък не е добре и мръсна да стои. Хем така, хем така...  Не знам.  Чела съм, че колкото повече разреждаш миенето, толкова повече и издържа без да се омазнява, но при мен нещо не става така. Уж не съм с толкова мазна коса и пак..

# 219
Това с немиенето намкосата е пълна глупост.Цял живот съм я мила често, защото е мазна.Оставя ли я мръсна- пада ужасно, скалпът ме сърби.Въпреки честото миене не съм имала проблем с нея на младини.Косопадът започна след 40г възраст.

# 220
При всеки е различно,но важи правилото чист скалп=здрав скалп. Важно е да се държи скалпа чист да няма запушвания,натрупани мазнини.
При мен също пада по вече ако е мръсна.
Медицинските шампоани са доста важна част от рутината. За момента освен всички натрупани професионални шампоани използвам антиоксидант шампоана на Медисютикъл Bioclenz, ДПШ и веднъж на 10 дни Кетоконазол 2%.

# 221
Направих си топла маска с масло от репей. Много го хвалят маслото, пробвам всичко, което ми похвалят и очаквам резултат. И колаген си поръчах да пия...

# 222
На мен пък по-честото миене на косата ми изсушава и косата, и скалпа. И това е без да използвам сешоар, преса или маша. Почти винаги суша с хавлиен тюрбан+ естествено доизсъхване после, рядко използвам четка с горещ въздух или преса. А и не мога да използвам лак за коса, други стилизиращи продукти или балсами без отмиване. Веднага започват сърбеж и раздразнения, пърхот...Лак за коса използвам примерно в деня на измиването или макс предния ден, ако сложа. Единственият продукт, който понасям на косата след измиване е съвсем малко ленено масло, нанесено на все още влажна коса и само по дължините. А да стоя с маска на косата по няколко часа нямам никакъв проблем. Не съм пушач, много рядко влизам в среда, където се пуши, не се и потя особено (което мисля, че също има някакво отношение към честотата на миене). Хубаво е всеки да се съобразява с типа и особеностите на косата и скалпа си. Да си мия косата през няколко дни в моя случай би означавало да кажа "Здрасти!" на сърбежите по скалпа и на още по-изтощена коса...😃

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 21:09 от dolce miele

# 223
Кате, към маслото от репей, добави и такова от розмарин.

# 224
Мерси, Маре, ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт