Косопад - 22

• 67 157
  • 781
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте това са резултатите от изследванията на 16г ми син
Може ли някой да каже има ли яснота от къде идва това опадане на косата

# 331
Витамин Д и феритинът са ниски...По някои от другите не мога да дам мнение.

# 332
Коя е клиниката? Миноксидила е само за андрогенен косопад.

В чужбина е клиниката. Живея в чужбина. Имам здравна застраховка и затова ми изследваха всичко, което исках (благодарение на вашата информация тук) плюс още куп неща по преценка на лекарите.

Да, така е, само за андрогенен косопад е миноксидила и  за това не ми помага.

# 333
Търся мнение за тези витамини за коса и нокти НОВОФАН капсули -  60 против косопад  https://www.pharmalife.bg/novofan-60-kapsuli-?fbclid=IwAR1opbjgN … vUeEMK4OfeTezBV1o
Състав:

Състав   2 капсули   ПДД*
Цистин   200 мг   
Метионин   200 мг   
Витамин С   60 мг   100 %
Витамин Е   10 мг   100 %
Витамин В5   6 мг   100 %
Витамин В6   2 мг   100 %
Витамин В2   1.6 мг   100 %
Витамин Н   150 мг   100 %
Желязо   14 мг   100 %
Цинк

Магнезий

14 мг

45 мг

193 %

15 %

# 334
Здравейте. Мина и моя контролен преглед при трихолога. Той е доволен, аз- не съвсем. Следваща контрола след 6 месеца.

# 335
Защо не си доволна, Маре?
Аз съм силно притеснена. Излязоха ми изследванията, със сериозна желязодефицитна анемия съм. Хемоглобин 98, желязо 4,5, а феритин 8 при мин 15. Ще търся читав хематолог в Бургас.

# 336
Здравейте. Мина и моя контролен преглед при трихолога. Той е доволен, аз- не съвсем. Следваща контрола след 6 месеца.

mariat,
Дай подробности,какво предписа, продължаваш ли същото лечение, нещо ново добави ли? Витамини, продукти?
Препоръча ли нещо?
Да ти кажа,че ние се виждаме всеки ден и не забелязваме промяната, сравни със стари снимки . И аз в по вечери време не съм доволна и искам още...

Ека,
При толкова ниски нива на желязо и феритин тук практикуват няколко вливания и в последствие се приема желязо и витамин С.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 10:44 от Lorinda

# 337
Кате, ти ще набавиш липсите и нещата ще се наместят. Споко. Важното е, че си открила причината.
Аз не съм доволна от прегледа, защото виждам промяна- челно и централно, а според него няма оредяване и това е най- важното. Нищо допълнително не ми е предписвал. Това го обсъдихме на предния преглед- миноксидил 2% + пролет и есен- витамини за коса. Шампоани за косопад по мой избор. Лоринда, точно по снимки направени преди и сега сравнявахме. Той не вижда промяна, а аз виджам всеки ден, как определени косми вече ги няма.

# 338
  • Бургас
Защо не си доволна, Маре?
Аз съм силно притеснена. Излязоха ми изследванията, със сериозна желязодефицитна анемия съм. Хемоглобин 98, желязо 4,5, а феритин 8 при мин 15. Ще търся читав хематолог в Бургас.
в коя лаборатория, аз бях с хемоглобин 105 желязо 3 и феритин 3, ходих първо при личната, а после при Лалева, за Костов имах час, ама не дойде, не знам кой колко е читав, ама всички изписват желязо да се приема, аз взимам Сорбифер и съм доволна, покачиха се малко стойностите, като минат 2-3 месеца пак ще изследвам

# 339
Ето едно четиво за железния дефицит без анемия (но то е почти същото и след като е имало анемия+ продължаващ ЖД):
https://www.oatext.com/iron-deficiency-without-anemia-common-imp … s%20of%20ferritin.
Лоринда, къде си? Аз сама, четейки онлайн на много места, си назначих изследване на феритин...Може би вливане на желязо щеше да ми вдигне стойностите по-бързо, но и такова не ми беше предложено навремето...Иначе и след като повиших хемоглобина до долната част на ннормата (над или малко над 120) феритинът си остана нисък с години, а желязото- около долната част на нормата.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 13:25 от dolce miele

# 340
Аз нямам проблем със желязото и хемоглобина, само с феритина.

# 341
ДХЗ, значи ще ти е полезна горната статия. 🙂 И аз се водя от няколко години с желязо и хемоглобин "в норма", но истината е във феритина...🙂 Ужасно пренебрегван е по принцип /на мен само единият ми ендокринолог ми обърна внимание, че феритин 11-13- колкото ми беше тогава- не е ок/.

# 342
Долче,
Във Англия съм,ето какво ми е написал лекарят, който ми разчета изследванията:

Вашият феритин, който е добра мярка за запасите от желязо, е нормален, но към долния край на нормалния диапазон.  Има възможност да го подобрите, като увеличите приема на желязо (боб, леща, тофу, тъмнозелени зеленчуци и пиле и постно говеждо месо, ако ядете месо).  Портокаловият сок ще ви помогне да усвоите по-добре желязото от храната.  Добавките с лизин без рецепта също могат да помогнат за това.

Ако се чувствате много уморени, може да искате да проверите пълната си кръвна картина, за да видите дали сте анемични.

# 343
В началото на март се разболях от вирусна инфекция, не знам дали беше форма на Ковид, личната не ми препоръча тест.За две-три седмици всичко, което бях постигнала със стабилизирането на косопада се върна в изходна позиция - падат и дълги и къси косъмчета, отново започнаха да се накъсват дължините - моята си пълна програма.И то на фона на всичките добавки...В сряда ще си направя нови изследвания /последните бяха в средата на февруари, когато установих стабилност на косата/ и ще знам поне кое точно е причината за косопада ми.
Mariat, а тестове за косопад /издишването на снопчета косми от различни части на скалпа/, преглед на скалпа и косъма под микроскоп направихте ли? Защото ако лекаря е установил подобрение и в тези посоки, може би и това му е дало повод за удовлетворение.

# 344
Някой да е използвал капсули за косопад Pantenol? Приятелка беше споделила, че при нея имало ефект върху косата и ноктите.

Общи условия

Активация на акаунт