Косопад - 22

• 64 640
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
В началото беше 20- на или под граница. Последно преди година беше 65- в средата на реф. стойности.

# 586
Изглежда са добри нивата и дефицита им не е проблема за косопада при теб, или поне не е водеща причина.

# 587
  • Бургас
Момичета предложете един шампоан против косопад и как се справяте със стреса?

# 588
В поста от първа страница можеш да видиш продукти, които са ползвани при косопад и дават добри резултати.
За стреса, мисля, че на мен ми помогна споделянето тук и търсенето на причината и опитите да се справя с това.Много момичета споделят и за постиженията си и това дава надежда и път напред.

# 589
  • Бургас
В поста от първа страница можеш да видиш продукти, които са ползвани при косопад и дават добри резултати.
За стреса, мисля, че на мен ми помогна споделянето тук и търсенето на причината и опитите да се справя с това.Много момичета споделят и за постиженията си и това дава надежда и път напред.
Благодаря за отзива!:relaxed:

# 590
Като казвате, че пиете по 10 или 30 капки Вигантол, уточнявайте все пак и дали е всеки ден, през седмица или по друга схема...🙂
Аз пия Вигантол, може би от 2 години. Преди това, от началото на 2019 г, пиех капки на Natural factors, след тях и 1 опаковка от същата марка с гел-капсули (течно съдържание вътре) вит. Д+ К2; около юни 2019 г вит. Д ми е бил около 30...Оттогава май не съм го мерила, а си пиех по повече капки, защото след половин година суплементиране все още бях с нива тъкмо над дефицитните...Сега е 97,8 nmol/, оптимално 75-125. Като се има предвид, ще 125 nmol/l e 50 ng/ml, значи целя 125 nmol/l. И продължавам с пиенето...

# 591
Аз в момента не пия(от около 14 дни), но моята доза беше 3 дни по 10 капки вигантол седмично.

# 592
При мен пък като е високо ТСХ, желязото е ниско и обратно. Нормализирам ли ТСХ-то, желязото се качва над долна граница Grinning, което все пак е нещо...
Витамин Д и аз пия, също ми беше в дефицит - около 27. Следя го през няколко месеца, сега пак предстои.
Б12 не съм изследвала от поне година, беше към долна граница, пих Б12, падна желязото и го спрях. Скоро мисля пак да пусна да го изследвам.

# 593
При мен пък като е високо ТСХ, желязото е ниско и обратно. Нормализирам ли ТСХ-то, желязото се качва над долна граница Grinning, което все пак е нещо...
Б12 не съм изследвала от поне година, беше към долна граница, пих Б12, падна желязото и го спрях. Скоро мисля пак да пусна да го изследвам.
Ха ха, и при мен е така за ТСХ и желязо. 😃
За Б 12 и желязото- с подезичните таблетки на Natural factors доста ми бяха паднали желязо и феритин...то поне Б 12 да ми се беше покачил тогава по-съществено, но не...Та доста време не приемах Б 12, до тази година, значи...към 2 години. След 2 месеца прием по 1000 мкг подезичен Б 12 дневно (на Хая лабс) съм с 263,5...пък трябва да е примерно двойно на това /подозирам, че преди е бил доста зле, трептяха ми клепачите, склонна бях към изтръпвания, нямах енергия и др.). Със Сорбифер, като гледам, явно не си взаимодействат зле, защото феритинът доста добре се покачва. Б 12 е труден за дозиране, защото хем помага за образуване на повече хемоглобин, хем за целта се "възползва" от наличното желязо...Аз го включих пак малко на риск...затова само по 1000 мкг на ден (преди 2 г приемах по повече, когато ми падна феритинът до поднормен).
За вит. Д аз карам по различни схеми- чела съм, че някои хора усвояват по-добре големи дози 1-2 пъти седмично, други пък- по-малки и ежедневни дози, трети- ежедневно по повече капки...Та аз си редувам 3-4 капки (1500-2000 единици) с други дози, примерно 10 000 единици....Както ми дойде отвътре в съответния ден, по толкова капки приемам. Като гледам да не пада по 3-4 капки Вигантол.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 20:51 от dolce miele

# 594
GrinningGrinningGrinning казах ти аз, че сме еднакви
Доки ми изписа Тотема, купих цяла кутия и сега нея пия, но свърша ли ги, обезателно ще питам за Сорбифер. Постоянно чувам добри отзиви за него. Simple Smile

# 595
Явно при мен има нещо сбъркано и затова желязото и ТСХ-то се движат по различен начин от на нормалните хора хахха!!
А пробвали ли сте втриване на чесън? На мен лично не ми звучи добре и подозирам, че няма да влияе добре на скалпа, но моята фризьорка твърди, че помагал много при косопад, ако се втрива всяка вечер на местата, където видимо оредява косата(зад ушите) . Дали няма да образува ранички по скалпа, все пак е силен? Някой от личен опит, ако има да каже

# 596
Мажех се с масло от чесън, но без резултат.

# 597
Така, ето обещаните изследвания.Вдигнала съм железата Simple Smile, но съм смъкнала вит Б, ТСХ едва-едва е паднал, от 3.03 преди 2м.Вит.Б беше към горна граница, защото пиех Милгама.Вит Д ,от малко над долна граница, се е качил в средата.Спрях го месец преди теста.Желязото 10 дни преди теста.
Сега чакам лекарят ми да каже как да продължа, а междувременно имам записан час за хематолог.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 18:56 от ДХ3

# 598
Чесънът има слава да помага против косопад заради сулфура в него. По-добрата алтернатива е прием на МСМ в малки дози и храни, богати на сулфур. Някои шампоани и сапуни за коса също го съдържат.

# 599
ДХЗ, ти при какви резултати на желязо, ТСХ, вит Д и В 12 чувстваш най-добре косата си?

Общи условия

Активация на акаунт