АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 191
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • София
В интерес на истината мен ме е страх от нормалното раждане, защото съм минала по този път, но сякаш повече се страхувам от спешното секцио. Ако има медицинска причина, която се знае от по-рано ще го приема и ще свикна с тази идея, но ако се наложи да ме срежат по бързата процедура, това определено би ме изкарало от зоната ми на комфорт. Аз обичам да планирам и да знам какво ще се случва, поне малко от малко.

# 361
Medelin13 моя БХС ще е утре в 13 + 2.
Аз днес съм 13 + 1 и смятам  ,че съм влязла в 4тия месец.
За раждането още не мисля много , а и си живея със сляпата надеждата , че при мен може и да не е мъка 😀 ама раждалите вече знаят по - добре.Като цяло смятам , че страха само би ми навредил - ще вдигна пулс , кръвно и всичко ,което може да се вдигне ако взема да се притеснявам от сега.Даже да ви кажа през седмиците , в които чаках БХС само няколко пъти съм си казала "дано всичко е наред и там" или " всичко ще е наред " и не си позволих да се притеснявам всеки ден.Сега вече като отида утре ще видим как ще е докато чакам резултатите. Добре дошли на новозаписалите се,лека и успешна бременност на всички!

# 362
За коя седмица в кой месец аз проверявам тук:
https://bremennost.bg/koq-gestacionna-sedmica-na-koi-mesec-otgovarq.html
Има лунарен и календарен месец.

# 363
13 г с е краят на третия месец 😊ох и аз искам пак нормално да родя,шубе ме е признавам,ама много ме е страх да ме режат.

# 364
  • Асеновград
Аз пък се ужасявам от мисълта да родя естествено, да имам зверски контракции, и това бебе да ме разпори като излиза от мен, извинявам се за израза, но си е точно така, много са малко късметлийките на които не правят епизиотомия или да нямат шефове после, не бих се оставила на късмета😂😅. Изобщо мисълта тази голяма глава и рамене да се промушат през мен ме ужасява и не знам, ако го нямаше секциото дали бих родила изобщо, е сигурно бих, но така говоря защото сега има и друг вариант.
Само ме притеснява раздвижването малко, но знам че всеки ден става все по-добре, а и ако имам здраво бебче ще изтърпя болката, тя така или иначе се забравя, а и слагат болкоуспокояващи.
На мнение съм че операцията си е нещо сериозно, но бих се подложила в името на това да имам дете, хората за какво ли не лягат под ножа вече, едни цици да си сложиш боли повече от секциото (в повечето случай) знам го от жени минали и през двете, та не виждам защо да ме е страх да ме оперират за да имам дете, а за пластична операция мноого трудно бих се навила. 😁

# 365
Ааа не, за мен края на 12 г.с е краят на трети и началото на четвърти месец Grinning

Яна, природата го е измислила, не се безспокой Innocent

# 366
Най голямата болка, която съм изпитвала е от жлъчна криза. Значи болката от операциите е направо нищо в сравнение с нея. След 5 спазмалгон и 5 но-шпа за около 5ч, се озовах в спешния където ми биха и обезболяващ коктейл, който уж трябваше да подейства след 15мин. След час и половина най сетне ме отпусна и съм заспала. 2 дни ходих като дрогирана и 2 седмици бях на болкоуспокояващи и диета до операцията.

# 367
Аз не знам дали съм в някакво отрицание, но все още ми се струва твърде рано да мисля за самото раждане.

# 368
Аз след като изчетох около 50тина източника за противопоказанията за естествено раждане с висок диоптър, започнах да се примирявам с мисълта за планово секцио. В сравнение с преди две седмици, се чувствам много по-спокойна. И се радвам, че толкова рано проучих това, за мен психическата нагласа и планиране са ключови. Приемам, че както кърменето, така и естественото раждане (и кой знае още колко неща) не трябва да са на всяка цена. Както каза майка ми, по-добре е да се подготвя за скалпела, отколкото да рискувам отлепена ретина и други усложнения.
Иначе аз днес казах на работодател, прекият ми ръководител прие страхотно новината, буквално ми каза, че и нищо да не правя, никой не може да ме уволни или санкционира :Д както и когато реша да излизам в отпуск или болнични :Д Оказа се, че тя напуска и планът е бил да заема нейното място, но предвид ситуацията - отпада, няма смисъл да се нагаждам към нова позиция. Аз планирам от 1.03 да съм в болничен, дано и АГ да е съгласна, ако не е, ще си намеря някой, който да е ОК :Д
Исках да попитам за ранна ФМ и БХС, дали има изисквания да са на гладно? Също, трябва ли да пропусна мазане няколко вечери или вечерта преди ФМ? От клиниката нищо не ми казаха, но да кажат момичетата, които са минали.

# 369
  • София
Не е нужно да е на гладно, хубаво е да не си пишкала поне час. За мазането - аз не се бях мазала, ама не заради това, просто ми свърши кокосовото масло.

# 370
Момичета днес бях на преглед и моята АГ ми изписа биозин мама, според вас достатъчно ли е като прием на витамини и фолиева киселина. Трябва ли да се пие нещо допълнително. Имам нов термин за 03.08 и бебчето е вече 100 гр. Нямам търпение след няколко дни да направя и РФМ и БХС.

# 371
Като бях бременна първия път бях абсолютно убедена, че ще раждам нормално, нищо, че бях на 35г и бебо вървеше големичък. Може би като отидох на преглед за майчинския (45 дни преди термин) моята лекарка ми каза, ти хубаво се каниш да раждаш нормално, но доктора каже ли секцио се съгласявай веднага без да спориш, може и да успееш да родиш нормално, но може и да се стигне до спешно секцио, повярвай ми по добре направо секцио. Стигна се до секцио, но не точно по спешност, малкия просто категорично отказа дори да тръгне да се ражда, я бях с 10 дни преносване. Сложиха ми 2 системи една след друга и нито разкритие получих, нито някаква минимална даже контракция. Доктора по време на секциото се смееше, че хората след две системи раждали, а аз и помен от контракция съм нямала, бебето явно му е добре вътре и категорично отказва да се мръдне за да излезе.
Момичета днес бях на преглед и моята АГ ми изписа биозин мама, според вас достатъчно ли е като прием на витамини и фолиева киселина. Трябва ли да се пие нещо допълнително. Имам нов термин за 03.08 и бебчето е вече 100 гр. Нямам търпение след няколко дни да направя и РФМ и БХС.

И аз пия Биозин мама, но заедно с него пия и фолиева киселина. Комбинирани витамини не мога да пия и не съм пила, имам витамин С+ витамин Д, от време на време като се сетя пия от тях. Биозин мама е имуностимулатор и лично на мен ми действа много добре.

# 372
Аз не знам дали съм в някакво отрицание, но все още ми се струва твърде рано да мисля за самото раждане.

И аз съм така. Прекалено рано ми е да мисля за това. Обичам да планирам и да съм подготвена, но това са неща, които не зависят от мен. Каквото кажат докторите - това ще е. Няма смисъл да се подготвям за едното или за другото, като нищо не се знае. И мен малко ме е страх, но може би повече от това, че са две Wink и всички болежки и напъни ще са по 2, но пък и щастието след това ще бъде двойно.

За РФМ и БХС не е нужно на гладно. Никаква по-специална подготовка не ми казаха да правя. Часът ми беше за 14:00, няма как да не съм яла до тогава Wink

# 373
  • Варна
Момичета, днес бях на преглед и съм 10+4 г.с. Доктора ми записа час за 22.02 за БХС и ранна ФМ. Късно ли е според вас, че на мен ми се стори доста далеч.. ?

# 374
Не е късно до 13 +6 можеш да ходиш на РФМ И БХС, аз съм в 14 седмица и ще ходя след 3 дни и ще съм 13+5, и АГ ми каза, че не е късно.

Момичета, днес бях на преглед и съм 10+4 г.с. Доктора ми записа час за 22.02 за БХС и ранна ФМ. Късно ли е според вас, че на мен ми се стори доста далеч.. ?

Общи условия

Активация на акаунт