АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 585
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Момичета, някоя от вас беше споменала, че е правила тест за генетика в Св. Марина, гр. Варна, този, който беше около 320-350лв по мои спомени. Въпросът ми е в коя седмица се прави този тест ? Отново в периода 11-13г.с както и БХС, ли ?

# 121
36,9 е нормална телесна температура, не е повишена.

Бях много отпаднала и ми пареше на очите. Възможно и термометъра да не е много в час.

И на мен ми е така последния месец. А като си спомня, че с предишната бременност изкарах до самия край, лошо ми става Sad

# 122
36,9 е нормална телесна температура, не е повишена.

Бях много отпаднала и ми пареше на очите. Възможно и термометъра да не е много в час.

И на мен ми е така последния месец. А като си спомня, че с предишната бременност изкарах до самия край, лошо ми става Sad

Wow 🤭много е кофти

# 123
  • Варна
Момичета, някоя от вас беше споменала, че е правила тест за генетика в Св. Марина, гр. Варна, този, който беше около 320-350лв по мои спомени. Въпросът ми е в коя седмица се прави този тест ? Отново в периода 11-13г.с както и БХС, ли ?

След 10-та г.с. като всички генетични мисля

# 124
От 10г.с нататък, но не съм питала докога е. 321лв и някакви стотинки ми излезе в понеделник. В 11г.с съм. Може да се обадите да питате, защото за това изследване специално трябва да си запишете час.

# 125
  • София
Момичета, гледаше се комбинираният риск при бхс, нали?
Възрастовият за Даун ми е 1:1231. Ок ли е, че нещо се притесних? За Търнър е 1:6085. При останалите излиза петцифрено число.
Комбинираният е 1:100000.

# 126
Неизвестна16, да, комбинираният риск, под "Резултат за бременната жена", другите, под "Допълнителна информация за консултиращия" е колко често се среща при жени на твоята възраст, но не е твоя резултат. Вчера след като Мони публикува нейните резултати се зачетох как да разчета БХС, че явно всички ще се шашкаме от този възсрастов риск.

# 127
Не се шашкайте от възрастовия риск, на всички над 20г излиза по-висок риск и това е просто статистика. Гледа се биохимичния за Даун и комбинирания.

# 128
Момичета, сблъсквали ли сте се с гестационен диабет? Колко страшно е и оправя ли се след раждане? Днес правих обременяване с глюкоза.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 14:08 от M_lady

# 129
Момичета,днес бях на преглед. Според календара на телефона съм с 9г.+3 дни, а по ехограф съм 10г.+2 дни.
Това означава че бебчо се развива по-бързо ли?
Имате ли такива разминавания?

# 130
Момичета, сблъсквали ли сте се с гестационен диабет? Колко страшно е и оправя ли се след раждане?
Аз съм с висока кръвна захар, последно беше 5.34, ендокринолога ми каза че трябва да е под 5.1. След 20 г.с ще правя обременяване с глюкоза. Засега внимавам как се храня без захар, пакетирани, консервирани и тестени храни, а плодовете които консумирам са в минимални количества.
Вас как Ви диагностицираха с гестационен диабет, правихте ли обременяване с глюкоза?
Чувала съм че  в повечето случаи гестационния диабет изчезва при раждането, но има и изключения.

# 131
Момичета,днес бях на преглед. Според календара на телефона съм с 9г.+3 дни, а по ехограф съм 10г.+2 дни.
[/quote

Да почти всяка има разминавания,дали върви напред или няколко дни назад. Ние последно бяхме в 11 седм и 1 ден и отговаряхме на 12 така,че споко щом бебето е добре!

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 14:32 от Милото

# 132
Момичета, сблъсквали ли сте се с гестационен диабет? Колко страшно е и оправя ли се след раждане? Днес правих обременяване с глюкоза.

Не съм се сблъсквала, но след раждането изчезва. Не са толкова високи резултатите ти, сигурно ще те поставят на диета.
Цитат на: Nessa
link=topic=1405706.msg44204658#msg44204658 date=1643285397
Такива разминавания са си съвсем нормални. Доктора мери на ехографа и той смята по негови си зададени формули. Всичко зависи от това колко точно е замерил доктора. Следващия път може да се движи назад. После пак напред. През цялата бременност ще има такива отклонения.

# 133
Здравейте. Да се включа и аз . Термин 06.08 и чакам трето Simple Smile ще се радвам да си помагаме

# 134
Момичета, аз сега се връщам от преглед за ЖК, заради болничният и ми казаха, 80% момче! 💙

Общи условия

Активация на акаунт