АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 265
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
При мен симптомите ту намалят, ту се засилват, направо ме побъркват.. 😅 Един ден гърдите ме болят, един ден са само чувствителни и така. Повръщах само 8ма и 9та седмица, общо 5 пъти. Иначе ми се гади, спонтанно от различни неща, но ми се разминава бързо.

# 151
Аз нямам абсолютни никакви симптоми. Повърнах един път в 5-6 седмица и толкова. Просто параноята е на макс. + това, че и корем нямам. И още си имам зацапване. Чудя се какво да правя, на 19ти бях последно на преглед, казаха че всичко е нормално. Но аз не мога да се успокоя. Disappointed

# 152
Из всички приложения за бременност пише, че към 12та седмица започват да отшумяват симптомите и че вторият триместър е най-приятният от бременността. Няма гадене и все още не тежи. В този ред на мисли, ми се иска март, април да мръднем някъде с ММ, като се постопли и мине периодът с много болни. Въпросът е, че СПА отпада, не бих рискувала с басейни, джакузита, за сауна да не говорим. А да отидем някъде да лежим в хотела изобщо не ми допада като идея. По принцип сме любители на екопътеки, но април ще е рано и студено. Имате ли някакви препоръки за приятна почивка, подходяща за бременни 😁😁 места, занимания, нещо което да ни изкара от рутината.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 17:03 от M.Angelovaaa

# 153
Ние мислим да ходим на почивка за Свети Валентин. Понеже не се сещам какво мога да правя бременна, опасно ли е СПА-то?

Относно резултати за БХС, на мен акушерката ми каза, че ще ми се обади, “само, ако има нещо”.

# 154
Королева, от СПА-то, единствено масажи. Басейни и джакузита крият голям риск за гъбички/бактерии. Повечето минерални басейни са категорично забранени заради състава на водата, като цяло топлата вода не е ок. Сауната повишава кръвното налягане, за това и тя е забранена.

# 155
Моята акушерка каза плуване, много подходящо било за бременни, много полезно, много практикувано, страхотно се отразявало ... и много странно ми звучи. Три пъти попитах дали е сигурна

# 156
Здравейте и аз от днес съм леко настинала и ме боли гърлото. Единственото което правих е гаргара със сода и по-късно ще направя още веднъж. Смуча и лукчета. Не ми се иска да пия нищо друго.

# 157
Здравейте и от мен. Моите симптоми започнаха лека полека да отшумяват. Вече все по рядко повръщам или най-много 1 път в деня, гади ми се, но е поносимо. Гърдите ту ме болят, ту не, а коремчето вече започва да се показва. Утре ще ходя да си взимам резултатите от бхс да видим каква ще я бъде там. Днес ми се обадиха колежките от работата и ме "ангажираха" да намеря вила за 14ти да ходим по семейно, както и до сега се оргинизирахме, мноооого съм щастлива 😀, чак благодарна. Родя ли с дете и бебе сигурно доста време няма да има мърдане, а аз съм от типа хора, които не се задържат на едно място.

# 158
Ама ако хванеш гъбички или хламидия ( в Англия често разпространена) си е за твоя сметка  с това плуване. И няма кой да те изследва посмъртно. Иначе съм виждала бременни да плуват в басейна който посещавах преди.

# 159
  • София
На сауна и парна баня - не може. В минерална вода може, но само за определени минути, както при децата, според зависи от минерализацията 10 или 15.
Може да се плува в затоплена вода, не минерална Simple Smile

# 160
Ама ако хванеш гъбички или хламидия ( в Англия често разпространена) си е за твоя сметка  с това плуване. И няма кой да те изследва посмъртно. Иначе съм виждала бременни да плуват в басейна който посещавах преди.
Аз също съм на това мнение, дори знам, че и вана не е препоръчително да си взимаш.

# 161
Аз също съм на това мнение, просто споделям какво каза жената... А във връзка с това, че няма къде да се изследвам. Никъде ли не могат да ми вземат вагинален секрет, или някакви изследвания да пуснат, сега когато продължавам със това зацапване и съм полудяла пак... Disappointed

# 162
  • Асеновград
Аз пък днес съм с разтройство.. ама явно нещо сме яли защото и мм ми също. За сега съм окей. Иначе резултатите от БХС излязоха:

Всичко ми изглежда супер.

# 163
  • София
Яна, на мен АГ на феталната ми каза, че при PAPP-A ще ми изпише аспирин да пия, но може би зависи от замерванията на ФМ. Питай все пак, ако решиш Simple Smile

За басейни и аз съм против, само крачетата да се топят Grinning

# 164
Моята акушерка каза плуване, много подходящо било за бременни, много полезно, много практикувано, страхотно се отразявало ... и много странно ми звучи. Три пъти попитах дали е сигурна
Чела съм на много места, че ако няма медински противопоказания, като скъсена шийка, проблеми с белите дробове или сърцето, контракции, е много полезно плуването в басейни 27-28 градуса. Плуването спомага добрата циркулация на кръвта, мускулната активност е много добре балансирана в плуването, за костите също е много добре. Микроорганизмите се развиват в гореща вода, която е в минералните басейни, гъбичките също. Отделно плувните басейни се третират с препарати, които предотвратяват наличието на каквито и да е микроорканизми. На спа не бих отишла, но бих ходила на плуване.

Общи условия

Активация на акаунт