АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 109
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
[quote author=Joy Joy link=topic=1405706.msg44244037#msg44244037 date=1643906916

Пуснах и аз тоя генетичен тест от Св.Марина, но ми забавиха куриерите пратката. Виждам, че е със статус "обработка" дано да е годна пробата.

Четях ви през цялото време Simple Smile
[/quote]
Кога пусна теста. Моята пратка пътува от понеделник до петък, бях започнала да се притеснявам вече. Първоначално трябваше да пристигне в сряда, но после написаха, че има забавяне и така до петък.

# 601
  • Пловдив
Аз родих в държавна болница и съм супер доволна..Не дадох нито 1 лев..За частните наистина много вдигнаха цените,а и някои все още нямат неоанатологии..Има оплаквания и от частните-промерно от доктора са доволно,но и не и от сестри,акушерки..Не ме бърка,че трябва да си нося багаж..Аз още не съм решила къде ще раждам,знам,че избор на лекар е 500 лв,а аако искаш екип 900..В частните вече в Пловдив цените започват от 1700 лв,..

# 602
И аз раждах два пъти в държавна болница и съм доволна. Бях и без избор на екип. Сега живот и здраве пак там ще раждам. Но сигурно този път с избор на екип, но само ако доктора, който аз искам се съгласи, ако не е той ще ида пак без избор на екип. Не видях разлика в отношението между тези с избор на екип и тези без избор. По скоро видях проблеми с момичета, които бяха с избор на екип и дежурния екип няма право да се намесва, независимо дали е съгласен с решението на избрания лекар. Накрая всичко преключи добре, но не благодарение на избрания лекар, а на екипа на болницата и началника на отделението.

# 603
Bolibon, пуснах я във вторник в петък късно е била в центъра на Федекс в Сан Франциско,  чак в понеделник е получена в лабораторията.
Предполагам утре или в понеделник трябва да имам резултат.

Иначе днес закръглих 14 г.с ...
ММ иска да казваме на майка му... на мен още не ми се иска...

# 604
Bolibon, пуснах я във вторник в петък късно е била в центъра на Федекс в Сан Франциско,  чак в понеделник е получена в лабораторията.
Предполагам утре или в понеделник трябва да имам резултат.

Иначе днес закръглих 14 г.с ...
ММ иска да казваме на майка му... на мен още не ми се иска...
Моят излезе вчера, реално днес сутринта го видях, че те са 10ч назад и като си лягах още не беше готов или поне не беше публикуван.

# 605
Ами аз ще се притеснявам да родя при лекар,който не познавам,а много пари ми се вижда избор на екип,затова пак си мисля за Торакс Пловдив да родя.

# 606
Здравейте сладури и аз да се запиша най-накрая с термин 04.08 и по последни данни 👣 Както каза доктора-Всичко си има даже и патка 😁

# 607
Чувала съм добри, но и много лоши отзиви за държавните болници, даже второто повече и затова както и първия път ще реша да раждам в частна живи и здрави. Докторите, сестрите, дори санитарката бяха мн добри, усещах че се грижат добре за бебето ми, хигиената и храната на ниво. Бях спокойна, при доктора който родих. Отидох с абсолютно без нищо да взема да раждам, е мъжа ми донесе после зарядно и т.н. В държавна болница ми се случи да лежа по друга причина, ами нищо общо...Една докторка беше казала, че дори и да е за пари, добре че има такива болници та заради това поне нещата да са на ниво. Кой където ще се чувства спокойна.

# 608
Аз съм пациентка на болница Надежда вече почти 4години и съм ужасно доволна. Първо изобщо не се чувстваш, като в болница, а по-скоро на хотел. Всички са много мили и усмихнати. За толкова време не ми се е случило и един кисел човек да срещна. Лежала съм по други причини, не раждане, но след упойката на шкафчето ме чакаше кафе, сандвич и айрян. Всички изследвания правя там и това, което ми харесва, че само с ЕГН и излиза цялото досие на мен и приятеля ми. Няма нужда да обяснявам, кое изследване, какво е било, нито пък да ги нося разпечатани. Да струва пари, но като си помисля, какви преживявания съм имала в Пирогов, поради операция и направо тръпки ме побиват. След операцията ме накараха да се кача по стълбите до ЕТ.3, още не бях съвсем излязла от упойката, както трябва.
В Надежда няма избор на лекар или екип. Единствено, ако е секцио, може да се разберете с доктора да е в ден, в който той е на смяна. Но това не ме притеснява, всички са специалисти в областта си и си вършат съвестно работата.

# 609
  • София
Аз раждах в МД, сега пак там. Пак при същия лекар, родих с избор на екип. Първата ми бременност не беше проблемна, но въпреки това за мен е важно ако нещо не дай си боже стане, да може да се реагира веднага. Това беше ключово при мен преди както и сега. Иначе от целия персонал имаше само една кисела леля 😬

# 610
Първия път раждах в Селена Пловдив (частна) и сега пак ще съм там живот и здраве. В цената си влиза избора на екип, първия път и на определен анестезиолог държах, сега не знам дали ще има значение за мен. Останах много доволна, чак ми е странно някой като каже нещо лошо за там. Отделно и най-важно, че там са едни от най-добрите неонатолози.
Преди това имах един кюретаж, който по стечение на обстоятелствата ми правиха в болницата в моя град - еми на никой не го пожелавам... нито интервенцията, нито мястото и отношението.
Да сме живи и здрави и да имаме финансовата възможност никога не бих родила там. За големите държавни болници в Пловдив нищо не мога да кажа, нямам наблюдение върху АГ отделенията им.
Според мен е важно всяка една от нас да се чувства спокойна и в сигурни ръце, без значение къде е избрала. Тук не смятам, че опира до показност.
Пожелавам на всички щастлив финал и здрави мама и бебе накрая, без значение кой къде ражда ❤

# 611
Мамчета,болничния по време на бременност кога се изплаща,в края на същия месец или на следващия?

# 612
Мамчета,болничния по време на бременност кога се изплаща,в края на същия месец или на следващия?

Зависи кога е подаден към нои. Мисля, че до 10 дни след постъпването му. Може да си проверяваш в сайта на нои с пик код. Много е удобно.

# 613
Болничния по време на бременност си е нормален болничен, изплаща се както и другите. Зависи кога го е подал работодателя в Нои.

# 614
Момичета, бих искала да си направя една лична справка. 1.Колко пари платихте в лабораторията, когато давахте кръв за БХС? 2.плащате ли такса, когато ходите на преглед при личен лекар? 3. След колко време излезе резултатът от БХС?

Общи условия

Активация на акаунт