АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 094
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • София
1. Дадох кръв в НГЛ в Майчин дом, не съм плащала такса. Изследването там е безплатно.
2. Ходих миналата седмица до личната за болничен, не съм плащала такса. Бременните би следвало да са освободени от такса.
3. При мен резултатите излезнаха на следващия ден, но вероятно, защото дадох кръв в националната генетична лаборатория. За София обикновено срокът е три дни, извън столицата май дават повече дни като срок.

# 616
  • Асеновград
Момичета, бих искала да си направя една лична справка. 1.Колко пари платихте в лабораторията, когато давахте кръв за БХС? 2.плащате ли такса, когато ходите на преглед при личен лекар? 3. След колко време излезе резултатът от БХС?

Общо 135лв платих за БХС в Селена, но със ултразвуковия обстоен преглед, иначе само кръвните май са 60-70лв
При личния лекар не плащам, но той ни е познат, от време на време му оставяме пари той не ги иска и така се гоним по коридорите😄
А резултатите излязоха за 4-5 дни.

# 617
  • Пловдив
За БХС го пуснах във ВМИ Пловдив и е напълно безплатно.Такси дадох за цитонамазка-10 лв,и 8 лв мисля че за Васерман.Правих ги в болницата,където е лекарката..Частна болница е и сигурно затова..За БХС ще чакам до петък,другата седмица

# 618
За БХС платих само вземането на мерките на бебето 60лв, кръвните са безплатни. Бременните и децата са освободени от такси и не би трябвало да се плаща такса. За болничните аз ги взимам чрез комисия и си ги плащам.

# 619
Момичета, бих искала да си направя една лична справка. 1.Колко пари платихте в лабораторията, когато давахте кръв за БХС? 2.плащате ли такса, когато ходите на преглед при личен лекар? 3. След колко време излезе резултатът от БХС?
1. Не съм правила БХС този път, но самото изследване и вземане на кръв са безплатни. Правих генетичния тест в Терапията и лекарката там каза, че няма смисъл да правя и БХС, но ако реша е безплатен.
2. Не плащам потребителска такса при ЛЛ за мойте прегледи, но като се наложи да изляза в болничен заради детето си платих потребителска такса, при един и същ ЛЛ сме.
Като ходя при генеколожката плащам само ако имам някакви изследвания 4лв мисля ми взеха за всичките на първия преглед, стандартните кръв и урина, антитела и болести по полов път в това число и СПИН. Но това не се води потребителска такса, а такса са вземане и унищожаване на биологичен материал.
3. По спомен предните пъти БХС излизаше до 10 дни.

# 620
1.за БХС не съм плащала, 100 лв ми беше ранната фетална морфология, на която ми взеха замери. От там ме пратиха в генетична лаборатория, където даже подписах бланка, че не съм платила нищо за вземането на кръв.
2. При личната ММ ми взе направление за ЖК, мисля, че е платил 2 лв такса
3. Резултатите от БХС ми излязоха за ден, въпреки че дадох кръв в генетичната лаборатория в Плевен.

# 621
За БХС и замерването платих 228лв, но съм с близнаци, може би има значение.
При личната последния път и оставих 5лв, но тя никога не иска пари Wink
А резултата ми излезе за 6 календарни дни, 4 работни.

# 622
Много благодаря за бързите отговори Simple Smile Понеже доктора не ми взе никакви пари и каза, че нищо не се плаща. Днес като отидох в лабораторията (което е кабинета на личната) ми каза, че дължа 45лв. Предния път пак за кръвни като пусках ми иска 90лв. За болничен и плащам по 15лв. С предната бременност и с друга лекарка, не съм плащала за всяко нещо. Нали уж се води, че бременните са освободени от такси.

# 623
Много благодаря за бързите отговори Simple Smile Понеже доктора не ми взе никакви пари и каза, че нищо не се плаща. Днес като отидох в лабораторията (което е кабинета на личната) ми каза, че дължа 45лв. Предния път пак за кръвни като пусках ми иска 90лв. За болничен и плащам по 15лв. С предната бременност и с друга лекарка, не съм плащала за всяко нещо. Нали уж се води, че бременните са освободени от такси.
Аз като вземах направление за ЖК от личната не ми взе такса каза че бремените сме освободени от такси.Иначе кръвни изследвания доколкото знам имаме 2 ПКК по време на бремнсот,аз сама си ги пускам и си плащам. Отделно сега ходя на ендокринолог който ми пусна ТСХ и Т4 по каса,защото съм на еутирокс след инвитрото. Никога съм нямала проблем с щитовидната но от естрофема ми се завиши и трябваше да приемам хормон. Сега ми е паднала супер много ТСХ и в понеделник съм на консултация при ендокриноложката,която смята че трябва да спра хормона. Иска всеки месец да се следя при нея и хормоните,но по здравна каса отново имам право два пъти да ми ги пусне и аз ще си ги плащам излиза всеки месец. Понякога се чудя какъв в смисъла от тия осигуровки?🤔 Особено по време на бременост две микробиологии,две ПКК и два ехографски прегледа,които отдавна минах и сега плащам🤷♀

# 624
Имам спомен, че 3 или 4 пъти ми вземат кръв докато съм бременна, 2 пъти антитела, 2 пъти цитомаска, за тези плащам само 4лв за вземане на биологичен материал. При АГ нищо не плащам, а ме гледа всеки път на ехограф, също ако нещо се съмнявам мога да отида като пак нищо не плащам. Дава ми болничен от когато реша, че искам и нищо не плащам за него, сега като се записвах на ЖК ми каза, че съм запозната как работи и няма никаква промяна, нямало нужда пак да ми обяснява, всичко това. Не ми дава снимки от ехографа, но това не ми е проблем, ако искам мога да си го снимам с телефона. Като отидох с първата бременност ми обясни, че тя по нейно решение всеки път гледа на ехограф и не взема допълнителни пари за това, защото докато се роди детето тя отговаря за него и иска да е сигурна, че всичко е наред. При ЛЛ като е за мой преглед не ми взема такса, не съм излизала болничен, дори и преди да си взема направление за ЖК не ми взе такса като и казах, че съм бременна за да знае какво да ми изпише. Като ми даде болничен за детето ми взе такса, въпреки, че за момент със сестрата се чудеха трябва или не трябва, защото реално болничния не е за мен, а е за гледане на дете, обаче пък съм бременна и съм освободена от такса, но пък прегледа не е мой. И се завъртяха в един омагьосан кръг. Докторката се смя, че скоро не са имали такъв казус. Накрая решиха, че май трябва в такъв случай да ми вземат такса, честно за 3лв голямо мислене беше.

# 625

Мамчета,
Излезе ми резултата от БХС, докторката ми звънна и каза, че риска за аномалии е нисък.
Прилагам снимка, може ли да съдействате с разчитането.. че е малко по различно от резултатите, публикувани в групите😀

# 626

Мамчета,
Излезе ми резултата от БХС, докторката ми звънна и каза, че риска за аномалии е нисък.
Прилагам снимка, може ли да съдействате с разчитането.. че е малко по различно от резултатите, публикувани в групите😀
Никога не съм виждала такива резултати от БХС. Мойте винаги са изглеждали като тези, който се публикуват в групата. Но щом лекарката казва, че всичко е наред значи е така.

# 627
  • София
И аз ходих на ФМ, ще прикача мнението което споделих в темата за раждане във Вита.

Скрит текст:
Здравейте, за тези които се проследявате във Вита - къде ходите на фетална морфология? Мен ме пратиха на ФМ при д-р Мирчева и въпреки че не бих казала че прегледът беше ужасен, честно казано не съм много доволна. Нито броя пръсти, нито нищо и качеството на самия ултразвук (да, във Втората база) ми се стори покъртително. Дори в База 1 при Дойчинов ултразвукът изглеждаше по-добре, включително и във База 2 при нормалните ми прегледи.

Не пуснаха мъжът ми да присъства, а и не ми дадоха и диск. Пуснаха 3D за няма и 2 минути. Полът не можаха да ми кажат също.. хубаво е, че провери и ми обясни самите белези за синдром на Даун и т.н. (а тя твърди, че всичко при мен изглежда доста добре), но пак ми се видя доста прибързан прегледа. На всичкото отгоре някаква нейна асистентка влезна по средата на прегледа, за да можела да провери тя на някакви 2 други пациентки изследванията и тя седна да ги проверява, все едно нямахме час о.о... и за цялото това нещо платих 150 лв.

Още от самото начало исках да ходя при Томова, където имам позната която е ходила за последните и две бременности. Но акушерката, която присъства на другите ми прегледи ми каза изрично да не ходя при нея защото "вече е стара, а и Мирчева е много добра и работи с по-хубави и нови уреди" като разбра, че имам записан час с нея. Беше адски настоятелна и първоначално си помислих, че може да е права.

На всичкото отгоре два дена преди записания при Томова преглед, тази акушерка ми звъня на личен телефон да ми каже ако обичам да си махна часа при Томова и да запиша час при Мирчева в База 2 (което така или иначе щях да направя по-късно през деня).
За жалост изглежда, че просто нея я бутат защото тя си работи с тях и може би дават пари за всеки пратен пациент (пита ме кой ме е насочил също). Не мога да кажа, че съм особено доволна и май ще повторя при някой друг.

Някой има ли съвети какво да правя/дали да повторя? Не исках да ходя при нея от самото начало и за жалост май бях права да имам съмнения.

# 628
Здравейте момичета отново Simple Smile
Радвам се , че всички са добре и бебешорковците също ♥️
При мен ще се наложи превантивен серклаж другата седмица , понеже съм със оперирана шийка и малко се притеснявам , понеже самата манипулация е 10 мин, а се налага пълна упойка ...
Някоя от вас, ако е минала през това ще се надявам да сподели.
Иначе бебето е добре , резултатите от БХС също Simple Smile

# 629

Мамчета,
Моите бяха такива. Това е така защото кръвта не се праща до НГЛ,а се изследва в друга лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт