АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 075
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Аз също си взех още в 8ма седмица органайзерът на coshara, но аз много обичам дневници, тефтери и органайзери😂
По отношение на партито за пола- искам страаашно много, но не знам къде да го направя.. Идеята ми е да кажа на доктора да не ми казва пол, а да го напише на бележка,която да дам на сестра ми. След това да се съберем с родителите ни и най-близките приятели и всички заедно да разберем☺ Проблема е, че времето не позволява да е вън, а сме около 20 човека.. Вкъщи няма как да побера толкова хора и остава варианта за ресторант, което ще излезе около 500 лева.. Това са страшно много пари и за мен е излишно.. Ако някоя има някакво предложение, ще се радвам да го чуя, защото наистина много искам да имам такова парти😁

# 676
  • София
Оо 20 човека мини сватба и за пола няма да правя. Пък и не искам да събирам толкова хора с тази обстановка.
Ще подготвя балон за пукане и ще отидем на някоя хубава гледка. Мисля само кумовете да дойдат да ни снимат, после ще се качим вкъщи или ще отидем на ресторант само ние с децата. На родителите ще покажем на телефоните, на близките - може и да ги пратим в социалните мрежи. Аз го правя за мен, ММ и детето Simple Smile.

# 677
Това с разкриването на пола ми харесва като идея, но може би в по-късните седмици когато вече пола е сигурен и имам видимо коремче. Моя мъж е много против тези неща и трудно ще го навия, но съм си харесала аз от тези димящите не знам как се казват. Може би ще запаля нещо такова, но той едва ли ще присъства в кадъра 😀 Почти нямаме общи снимки и приятели ме питат " ти имаш ли мъж или си разведена" 😀 щот милия ми не се снима, само ми подарява деца и после ги гледа и издържа 😀

# 678
И ние почти нямаме общи снимки с ММ Laughing

Момичета, тази сутрин, от гъделичкане в гърлото вчера, се събудих с леко прегракнал глас, осезаемо подути сливици при преглъщане и дискомфорт. Изписаха ми Фарензим за смучене и Синулан форте за носа + гаргара няколко пъти на ден, но вместо да се подобрявам, че съм започнала лечение, аз се влошавам. Какво друго да включа? Чудя се за парацетамол два пъти дневно. След малко тръгвам към лабораторията и дано не ми се налага да чакам много в тоя студ...

Оф, мразя да съм болна. То никой не обича, но мен ме срива психически. Ставам апатична и дори и да не е толкова тежко положението, ми иде само да лежа и да се депресирам. Нямам сили да стана да се оправа за изследванията. И то, не защото съм физически зле, просто ме е яд, че съм болна, и ми е тъпо, притеснено... И почвам да се чудя къде, кога, как... А щяхме да ходим на почивка за 3 дена... Ако не се оправя до късния следобед утре, отпада. Дано поне от хотела се съгласят да сменим датите, щото канселирането изтече вчера...

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 08:22 от Барбалена

# 679
Това с разкриването на пола ми харесва като идея, но може би в по-късните седмици когато вече пола е сигурен и имам видимо коремче. Моя мъж е много против тези неща и трудно ще го навия, но съм си харесала аз от тези димящите не знам как се казват. Може би ще запаля нещо такова, но той едва ли ще присъства в кадъра 😀 Почти нямаме общи снимки и приятели ме питат " ти имаш ли мъж или си разведена" 😀 щот милия ми не се снима, само ми подарява деца и после ги гледа и издържа 😀
ММ е същия. Преди 2г за ден на християнското семейство в ДГ искаха малкия да занесе семейна снимка. Ей голям проблем. Единствените снимки, който имаме заедно аз и ММ са от изписването на децата. Еле намерих една от първия рожден ден на големия където сме заедно. И продължаваме да нямаме обща снимка.

# 680
ММ е същия. Преди 2г за ден на християнското семейство в ДГ искаха малкия да занесе семейна снимка. Ей голям проблем. Единствените снимки, който имаме заедно аз и ММ са от изписването на децата. Еле намерих една от първия рожден ден на големия където сме заедно. И продължаваме да нямаме обща снимка.
И ние ги имаме тези перипети. Трябваше да занесем снимка от семеен празник, но ние рядко сме и 3та на снимка и накрая от на племеницата ми рождения ден занесохме, където е на 3г, а сега на 5 😀

# 681
И мен от снощи ме дразни гърлото и ми е леко запушен носа. Лошото е, че при мен това веднага събужда алергичната ми кашлица и купона е пълен. Днес влизам в 13г.с. предните два пъти в 12-13седмица имах същите проблеми. Втория път бях на преглед при АГ малко след това и тя вика това е напълно нормално, повечето бременни в тези седмици имат такива проблеми, даже си имало наименование, което аз не запомних. Вика аз затова ти казах да пиеш Биозин мама. Да ама аз сега направих същата грешка пак не го пия. Сега пих ама кел файда. Поне снощи да се бях сетила да пия като започна да ме дразни. Аз хрема не лекувам, защото почти никакви спрейове за нос не мога да понасям, такова главоболие ми докарват, че това от хремата нищо не струва покрай тях. Сега ще започна да си пръскам тантум верде в гърлото и имам ренитал, който е хомеопатичен и ми помага за алергичната кашлица, да се надяваме, че това ще помогне. В понеделник трябва да съм на работа, но ако не се оправя не мога да отида, аз и да отида ще ме изгонят и ще ме пратят на тест. Вчера се обадих да ми пуснат обяд и разбрах, че доста хора са под карантина. Двама колеги от канцеларията също, единия е бил в отпуск, но с другия са контактни. Сега другите двама са решили да си направят тест преди да дойдат на работа в понеделник и има голяма вероятност да съм сама с шефа, който също е отпуск тази седмица като мен. Още не съм казвала на работа, че съм бременна, чаках да ми излезе генетичния тест и мислех сега в понеделник да кажа, то пък може да няма на кого. Накрая докато успея да им кажа ще взема да родя. А трябва да ми търсят заместник, че и при нас е малко сложно. Дано поне успея да им кажа преди да се наложи да изляза болничен, че ще се получи много кофти ситуация накрая.

# 682
  • София
Може и Хомеожен за гърлото, пак е хомеопатично. Бързо оздравяване, момичета. Аз онзи ден бях така, но увеличих дозата на биозин мама, пих няколко плодови чая, изсмуках пакет лукчета за деня и ми размина. Пу пу.

# 683
Супер, разминало ти се е Hug Биозин мама упорито не си го взимам, но май ще трябва Simple Smile

Ръфам баница Joy Тази идея ме крепеше да се надигна от леглото Joy

# 684
Ох с това ядене и аз се чудя вече,почва да ми е гладно на стомаха,обаче никакъв апетит,егати чудото🤷🏼‍♀️

# 685
  • София
HrisMartinova мен гърдите още в крaя нa 9-тa, нaчaлото нa 10-тa г.c. cпряхa дa ме болят и вcичко cи е нaред. Дaже ММ cе кефи, че не ме болят вече и може дa ги пипa 😅🙈
Елънче Cъжaлявaм, че cъм рaзбрaлa погрешно коментaрa ти. Aз вчерa бях нещо и по-чувcтвителнa и cръдливa. Не знaм зaщо. По принцип не cъм тaкaвa. Щом чaк cеcтрa ми го cпоменa, че нещо не cъм нa cебе cи, знaчи не cъм cи въобрaзилa и предполaгaм, че е от хормоните.
Бaрбaленa, дaно вcичко мине бързо. Aз не могa дa cе cетя нещо, което може дa cе добaви оcвен Aвирон рaпид. Нa мен ми го бяхa изпиcaли когaто бях болнa в нaчaлото. Пих го точно по cхемaтa, опиcaнa в лиcтовкaтa. A и Биозин мaмa може cъщо. Но ве пaк cе конcултирaй c лекaр и не пий нищо допълнително нa cвоя глaвa. Aко нямaш виcокa темперaтурa, не е cтрaшно.
Aries aз cмятaм дa изчaкaм дa cе зaпролети зa пaртито зa полa и дa го нaпрaвя нa някоя полянкa кaто кумовете. Те нaпрaвихa тяхното нa кaмбaните нa еднa от полянките (в Cофия) Много ми хaреca тaкa. Зaнеcохме мaca. Те бяхa взели тортa, биcквитки/cини и розови/ укрaca и димки. Дaже cтолчетa бяхме зaнеcли оcвен одеaлцa. Хем излелзе мaлко пaрички, хем беше нa открито. Беше от 3/4ч cледобядa. Идеaлно cе получи. Тяхното беше еcентa в един от поcледните по-топли дни. Нито беше горещо, нито много cтудено. Идеaлно беше зa бременнaтa.
Зa cнимките: ММ много обичa дa cе cнимaме и cегa където отидем имaме cнимки. Още от cегa говорим зa бременнa фотоcеcия дa нaпрaвим, в която и той дa учacтвa. Толковa ми е миличък и тaкa ми угaждa. Дaже cме взели голямa рaмкa c 4cнимки-зa вcеки тримеcтър по еднa дa cе cнимaме двaмцaтa и дa ми cе виждa коремчето и поcледнaтa cнимкa c бебчето. Много cе рaдвa ММ нa тaкивa нещa.

# 686
Биозин мама е страхотно лекарство. Пила съм го и докато кърмя. Пила съм го и докато нито съм бременна, нито кърмя. От другите детския и другия за възрастни не съм доволна, но този е много добър. Уж основното им съдържание е едно и също-коластра.

# 687
  • София
Аз тихичко да се похваля, вчера беше втория ден, в който повръщам само по веднъж. За мен това е постижение. Дано се размине вече, че едва издържам.

# 688
HrisiMartinovaи мен спраха да ме болят гърдите някъде в 10та седмица.Сега обаче отново започват , но по - скоро само зърната и само като се бутна без да искам рязко или ако легна върху тях.Знам , че някъде пише , че ако спрат да те болят не е хубаво , аз самата го свързах с това в началото заради предната Б , но реално е нещо съвсем нормално и няма нужда от излишни притеснения.
Момичета ние малко изменихме въпроса за дневниците,който беше "ако някой си е купил да каже какъв" , а то стана малко за или против .Моето предложение  (за тези , които искат такъв и ще ползват)  е да си купите красив тефтер с дебели корици и да си лепите, рисувате и пишете вътрете каквото си пожелаете.Може да добавите пликове и вътре да слагате после пъпче , косичка и т.н.Аз лично от тийн годините имам два такива дневника, единия ми е подарък от приятелка - пълен с наши снимки от различни места на които сме били и под всяка пише нещо за спомен.В другия пишехме 3 приятелки за чувствата ни и преживяванията ни с тогавашните гаджета и после се събирахме и четяхме коя какво е написала.Много мили спомени , но аз съм близнаци и съм сантиментална и чувствителна 😀
За разкриването на пола съм със смесени чувства.По - скоро бих го нарекла и направила като изненада за мъжа ми - но аз не издържах да организирам нещо и веднага си казах.

# 689
Аз не знам на кого мога да се доверя да ми организира партито за разкриване на пола, както аз искам. По тази причина, мисля аз да го разбера и след това да изненадам мъжа ми и роднините.

Ще го направя вкъщи, ще поръчам декорация. Ще поканя семейство и най-близки приятели. А останалите роднини ще ги включа с видео обаждане. Моята къща е голяма и ще се съберем. Навън е студено. За тези, които нямат място, може да не в ресторант, а някакво кафене/сладкарница. Там ще излезе по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт