АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 075
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Орехче, и аз съм ♊, както и ММ 😁😍 и ни е много лесно общуването, открито и емоциионално.
За дневника, дала съм си срок до утре да се спра на окончателен вариант, има няколко опции на пазара.
Идеята за парти за разкриване на пола не е моето, не знам защо, но приемам бременността някак много лично, сякаш е само между мен и таткото, до преди седмица дори не исках да казваме на никого 🤷🏻‍♀️ както каза и Королева, не знам на кого бих се и доверила, аз съм control freak за организиране на събития 😁а и казах на таткото още като излязох от прегледа, та няма за кого да го правим това парти 😁
Иначе, и аз, и ММ говорим на коремчето ми, вече ѝ казваме "бебка" и че я обичаме, аз също вярвам, че връзката се изгражда още от бременността, а и ми е много миличко ❤️
BTW, Королева, добави ме моля те с термин 12.08 и розовко, когато имаш време 🌸

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 13:31 от M.Angelovaaa

# 691
Аз вече казах на роднините след като ми излезе теста какъв ще е пола. Най интусиазирано приеха новината ММ и моя баща. Сестра ми има двама сина, аз имах момче и баща ми като разбра, че чакам момиче преди около 3г, малко по малко де, беше страшно доволен. Навсякъде разправяше, че най сетне ще има и внучка. Много си обичал внуците, обаче друго си било момиченце.

# 692
  • София
Взимам от всички розов прашец. Grinning

# 693
  • Пловдив
Аз вече казах на роднините след като ми излезе теста какъв ще е пола. Най интусиазирано приеха новината ММ и моя баща. Сестра ми има двама сина, аз имах момче и баща ми като разбра, че чакам момиче преди около 3г, малко по малко де, беше страшно доволен. Навсякъде разправяше, че най сетне ще има и внучка. Много си обичал внуците, обаче друго си било момиченце.

Ее, хубави реакции 🙂 Моите и роднините на ММ приеха новината така, сякаш им казахме какво е времето в Пловдив, не се трогнаха много - не показаха никакви емоции. Предполагам, че това е свързано с предишното им мрънкане да им направим внуци - ставаха доста досадни на моменти.
Докато нашата компания приятели, с които се събираме - то не бяха прегръдки, усмивки, искрено се зарадваха.
Колежката ми на работа (която е по-голяма от мен на години), дори се разплака и ме прегърна - стана ми много мило Heart
А ММ - сутринта като си направих теста го събудих и нищо не му казах, а му показах 😄 Той милия, гушки, целувки, прегръдки - колкото може да даде току що събуден.

# 694
В аз да изместя малко темата от бебетата, че имам проблем, който не е много сериозен, но започва да ми става важен. Някоя от вас имали уред за смутита, Нутрибулет или подобен, какъв е и доволни ли сте? Аз имам/имах обаче сдаде багажа, свекърва ми ми го беше подарила и честно подходих с недоверие към него, обаче му взех здравето в последствие. Обаче вече даже и с бананите се справя трудно, а дъщеря ми обожава смутита и постоянно иска. Има робот с блиндер кана, но не ми е вариант да го вадя от шкафа. Имам и само блиндер, но и за него нямам място на плота.

# 695
  • Пловдив
В аз да изместя малко темата от бебетата, че имам проблем, който не е много сериозен, но започва да ми става важен. Някоя от вас имали уред за смутита, Нутрибулет или подобен, какъв е и доволни ли сте? Аз имам/имах обаче сдаде багажа, свекърва ми ми го беше подарила и честно подходих с недоверие към него, обаче му взех здравето в последствие. Обаче вече даже и с бананите се справя трудно, а дъщеря ми обожава смутита и постоянно иска. Има робот с блиндер кана, но не ми е вариант да го вадя от шкафа. Имам и само блиндер, но и за него нямам място на плота.

Нашия е Ninja - ММ го има от доста време- беше го купил или от английския или от немския амазон. Аз съм много доволна от него- чудесен е за смутита 🙂  Модела ни е по-стар- вече има по-съвременни, където просто натискаш допълнителни бутони и ел дисплей има отпред, но този аз си го предпочитам.
(Не знам как да скрия снимката, за което се извинявам)

# 696
M.Angeelova и на мен ми е странно да споделя на някой.Знаят няколко човека - роднини , бъдещите кумове и колеги на моя приятел,защото той им е казал.Онзи ден казах на моя близка приятелка , която скоро роди и тя и партньора и много се зарадваха , но не ми идва отвътре да кажа на останалите много ми е странно.Имам и една приятелка , която ме е канила на сватба август и още преди да забременея и подхвърлих какви са плановете  и , че няма да отида ако раждам тогава  , а то ще вземе ,че точно така ще стане и сега обмислям кога и как е редно да и споделя да знае ,че няма да отида .
Имам блендер със стъклена кана на Тефал.Струваше 100тина лева и е перфектен за смутита .Има и две пластмасови части да се сменят с каната - те са за ядки, подправки - въобще за сухите неща.

# 697
Аз имам Нутрибулет и съм супер доволна. Ядките ги прави на брашно. Сега, когато трябва да закусвам, защото цял живот нямам този навик, то си правя смутита. Измислих си една супер рецепта - прясно мляко, половин банан, няколко стръка спанак, няколко стръка магданоз и малко вода. Уникално вкусно и енергийно.

# 698
Имам нутрибулет и блендер на робота, Нитрибулетът е в пъти по-добър, има си чаши с капаци, въобще той се води food extractor, за този тип неща - смутита, ядки и т.н. си е точно, и на малкия пюретата пасирах с него

# 699
и аз съм за нутрибулет, много хубава работа ми върши. Имам и на делимано 3в1 чопър, бленден и миксер или как се води не знам и него много си го ползвам. Сега като повръщах много и единствено ме спасяваше банан с кисело мляко и малко мед в нутрибулета. Свеки ми го подари още кагато ги пуснаха и от тогава си го ползвам.

# 700
  • Асеновград
Аз имам уред за смутита, от Lidl го бяхме вземи преди 2 години, много съм доволна, те ги пускат от време на време, но е само за смутита, тябва да има задължитлно течнист вътре, и стават страхотни, ако търсите по-бюджетен вариант, беше около 40лв. Има две чаши с различна вместимост. Нутрибулета също е много добър и ако го използвах достатъчно често и аз щях да си взема. Но сега на работа си правя смутита с един уникален блендер но той е около 1000лв, Jupiter се казва но е професионален, и супа даже прави и сладолед и коктейли и сосове и какво ли още не. Иначе не го ползвам последно време моя но утре ще си направя смути, с банан, спанак, кейл, ядково мляко, може и с прясно но последно взимаме овесено и с него става супер, и замразени плодове, имам доста лятото пълня фризера с ягоди, боровинки, къпини, малини.

Иначе превантивно и аз от вчера си взех Биозин мама да пия, че много болни има, моята колежка е с положителен тест, и сега ще ве наложи да ида извънредно но какво да се прави... Имайте предвид че сега при повечето хора грипа протича само с хрема, и много хора без да знаят че са болни си обикалят и викат аа аз съм само хремав/а.. да ама вероятноста да са с ковид е доста голяма, до момента 3-ма мои познати са с положителни тестове и са само с хрема, нищо друго им няма, и тестивете са направени съвсем случайно, за да влязат в магазин/ресторант/ държавно заведение.😄така че имайте едно  наум за хремавите покрай вас.

# 701
Аз имам уред за смутита, от Lidl го бяхме вземи преди 2 години, много съм доволна, те ги пускат от време на време, но е само за смутита, тябва да има задължитлно течнист вътре, и стават страхотни, ако търсите по-бюджетен вариант, беше около 40лв. Има две чаши с различна вместимост. Нутрибулета също е много добър и ако го използвах достатъчно често и аз щях да си взема. Но сега на работа си правя смутита с един уникален блендер но той е около 1000лв, Jupiter се казва но е професионален, и супа даже прави и сладолед и коктейли и сосове и какво ли още не. Иначе не го ползвам последно време моя но утре ще си направя смути, с банан, спанак, кейл, ядково мляко, може и с прясно но последно взимаме овесено и с него става супер, и замразени плодове, имам доста лятото пълня фризера с ягоди, боровинки, къпини, малини.

Иначе превантивно и аз от вчера си взех Биозин мама да пия, че много болни има, моята колежка е с положителен тест, и сега ще ве наложи да ида извънредно но какво да се прави... Имайте предвид че сега при повечето хора грипа протича само с хрема, и много хора без да знаят че са болни си обикалят и викат аа аз съм само хремав/а.. да ама вероятноста да са с ковид е доста голяма, до момента 3-ма мои познати са с положителни тестове и са само с хрема, нищо друго им няма, и тестивете са направени съвсем случайно, за да влязат в магазин/ресторант/ държавно заведение.😄така че имайте едно  наум за хремавите покрай вас.
И аз чакам този на Лидл, но повече от половин година със сигурност не са го пускали. Много ме хвана яд като моя започна да прави проблеми, защото малко преди това бях видяла, че има изкарана 1 остатъчна бройка в моя Лидл, харесах го, но реших, че моя си работи и нямам нужда от друг. 2-3 дни по късно почна да не пасира като хората и леко запуши мотора, ходих пак до Лидл ама той няма мен да чака да се наканя, я. И от тогава го дебна.

# 702
Този 3в1 на делимано го пускат на промо по 50-60лв и ми беше супер удобен, защото можех да си пасирам пюрето на малечко директно в тенджерата докато се готви.

# 703
  • Асеновград
bolibon и аз ще следя 😄 те от доста време не са го пускали, даже тогава и свекърва ми като го видя и тя поиска същия, бече свършил, но след седмица две явно са имали останали бройки и го бяха пуснали на промоция даже и тогава и го взехме. Тя го искаше да пасира супите на близначките, много добре се пасират стават на пюре всички манджи😀. Та предполагам и при захранването ще го ползвам някой ден.

# 704
Този 3в1 на делимано го пускат на промо по 50-60лв и ми беше супер удобен, защото можех да си пасирам пюрето на малечко директно в тенджерата докато се готви.
Такова имам, но не е на Делимано. Купих си го като се роди голямото дете. Първо използвах пасатора за да пасирам пюретата, а после като порасна малко режех на ситно с чопъра и така варях манджата му. Бъркалката за яйца се счупи, но другото си работеше до скоро. Обаче като правех краве масло двигателя взе да пуши. Обаче си купих нов и сега имам резервен, че стария загрява ама още си работи. И крем супи правех с него нищо, че е куча марка. Последно време всичко сдава багажа. Миксера ми предната седмица изгоря сега трябва да си купувам нов. Микровълновата веднъж топли, веднъж не, ама тя е на 15г. И пералнята нещо ми прави проблеми ама дано изкара до лятото, че за да сложим нова ще се наложат и доста промени в помещението. Фризера беше спрял, обаче сам се оправи, така и не разбрахме какво му има, докато разбера, че не работи да дойде майстор на другия ден и вече работеше. Преди няколко месеца смених хлебопекарната. Абе не ми върви с уредите последната половин година.
А за пюретата аз се смея, че съм мързелива майка. Пюрирам гладко може би 1м, после почвам да мачкам с вилицата, а после режа в чопъра и така варя. И много бързо се учат да дъвчат.
bolibon и аз ще следя 😄 те от доста време не са го пускали, даже тогава и свекърва ми като го видя и тя поиска същия, бече свършил, но след седмица две явно са имали останали бройки и го бяха пуснали на промоция даже и тогава и го взехме. Тя го искаше да пасира супите на близначките, много добре се пасират стават на пюре всички манджи😀. Та предполагам и при захранването ще го ползвам някой ден.
Мен с обикновен пасатор ми беше по удобно с пюретата. Пробвах и с това, но особенно като е по малко количеството е по удобно в чаша за чай и с пасатора. После направо в тенджерата с пасатора. А и по мога да контролирам как ми харесва като гъстота пюрето.

Общи условия

Активация на акаунт