Избор на вино # 2

• 69 894
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Препоръчайте моля, хубаво бюджетно червено вино…
Неро д'Авола

# 481
  • In transit
Колко бюджетно(т.е до какви пари) и от кой град сте, за да мога да препоръчам нещо.

# 482
  • София
Аз ще ти предложа вината на Левент. Надявам се да ти се вписват в определението "бюджетни".

# 483
От Кърджали
Колко бюджетно(т.е до какви пари) и от кой град сте, за да мога да препоръчам нещо.

# 484
  • In transit
От Кърджали
Скрит текст:

(това го има в Аванти, но би трябвало и в супермаркетите да го има)

(Бурлекс/СБА)

(Лидл)

# 485
Mikkey, много хубаво си ги подредила. Трябва да си го направим на списък на заглавната, да ни е по-лесно по локации Simple Smile

# 486
В събота ме черпиха с врачански мискет на Ноя, малка изба от с.Орешак. Прекрасно свежо вино с богат цветен аромат. Много ми хареса.

Грабна ме етикета с тези теменужки  и поръчах 2 бутилки и 1 Варненски мискет. Дано да ми харесат.

# 487
  • Somewhere far away
от къде ги поръчахте?

# 488
# 489
  • Mostly in my mind
А има ли аромат на теменужки или просто етикетът е такъв?

# 490

Врачанският мискет е ароматен сорт, но аромат на теменужки би било малко прекалено Grinning
Етикетът е такъв, защото старото, разговорно име на сорта било "теменуга" или "врачанска теменуга". Така бил известен из родния му край. Очевидно етикетът е намигване към историята Blush

# 491
  • Mostly in my mind
Много благодаря за уточнението. Не знаех. Simple Smile Не съм и пила този сорт.

# 492
Лолита, щом не сте опитвали сорта, си струва да го направите - особено ако харесвате ароматни бели вина и ви вълнуват българските сортове (или вариации на сортове).
Бих препоръчала врачанския мискет на Бонония естейт (около 30 лв), на Сала естейт (22-25 лв.) и на Старо Оряхово (16-17 лв.).

# 493
  • In transit
Има многоооо лек аромат на люляк по-скоро, на свежо грозде и още нещо. Не успях да го определя, но е много приятен и комплексен аромат.

# 494

Превъзходно е!

Общи условия

Активация на акаунт