Подправки в саксии 3-та тема

• 52 154
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • In transit
Хм, така деформирани при мен стават като ги пръскам с препарат например. Говоря за тези по-издължените. Иначе като цяло изглеждат нормални листата.

Иначе ето как изглежда неаполитанския, намерих една снимка:

и други сортове, като станат големи листата, също се променят - накъдрят, назъбват:

# 301
Скрит текст:
I believe in angels, възможно семената да са били заразени. При така от едни семена тази пролет се излюпиха белокрилки. Само в една саксия, пръста е една и съща на всички цветя.

e-gonna, сигурна ли си, че нещо го е нападнало? Да не би сорта да му е такъв? Я покажи снимка. Имам един неаполитански босилек, който е с описаните от теб листа, стават големи, като за салата. Simple Smile
Два вида магданоз посях пролетта, и на двата им трябваха по 2-3 седмици, докато покълнат. Даже ги бях отписала. Сега вече имам малко реколта.
Бавен си е с поникването, до към 40 дни отиват да се покаже ако е в градината... И семена мокря от предната вечер, и с найлон покривам саксиите докато се покажат, ама по-бързо от това дето и ти си видяла не става.
Добре че после поне расте бързо и си израства и след рязане, че ако беше като копъра нямаше да посея втори път Grinning

# 302
Хм, така деформирани при мен стават като ги пръскам с препарат например. Говоря за тези по-издължените. Иначе като цяло изглеждат нормални листата.

Ръбчетата на моите листа са кафеви и назъбени като нагризани. Като ги напръсках и станаха още по-кафеви на места. Окастрих ги, да видим калво ще израсте.

# 303
  • Бургас
Разкошни босилеци!
Моите пак загинаха....
При удобен случай ще си купя пак готова саксийка...

# 304
Вземи си разсад, най-хубав съм имала като си купих 10 корена разсад, по-дълготраен е от саксиите.
Аз веднъж си сях, ама ми беше жал да го проскубя и съответно стана хилав и никакъв.

# 305
  • Sofia
Аз моя босилек го поорязах, за песто... Simple Smile   Утре мога да го щракна.

Скрит текст:

И като ги изнесох на балкона подправките, по-добре са, проветриво е...

# 306
  • Пловдив
Успях да снимам моят босилек.

Малко го наваля дъжда. Това е от семена и малко от саксийната от Лидъл.

# 307
  • Mostly in my mind
гледам в К са пуснали много видове подправки в саксии. мисля да взема няколко вида и да ги държа на терасата.

# 308
  • Sofia
Те го моя и лидълски.

# 309
Здравейте, да се похваля и аз с моите ягодки
Имам и други, които са още мънички, захванати от семенца, но се чудя дали да не ги изместя на другата тераса, че вижте как се "опарват" от слънцето. Някой има ли опит ?

# 310
Босилекът ми върви с дребни листенца. Как да го стимулирам? Като го купих си имаше и едри. Извинявайте, ако е коментирано, не намерих.

# 311
  • In transit
Направи му една снимка да го видим.

# 312
Лидлски е, като този, който Морена е снимала, но без едрите листенца. Ще гледам да го снимам по-късно.

# 313
  • Sofia
Соул, а как го режеш/късаш?

# 314
Късам само големите листенца с ръка. Другите ги чакам, но не нарастват. Избиват нови, които са съвсем бебета.

Общи условия

Активация на акаунт