Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Имали ли сте някога хемороиди по време на бременност?
Какви са препоръките за излизане по време на бременност по време на пандемия?
Какви са препоръките за хранене и прием на лекарства по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Имали ли сте някога хемороиди по време на бременност?
-
Какви са препоръките за излизане по време на бременност по време на пандемия?
Излизанията по време на бременност по време на пандемия изискват повишено внимание. Важно е да се избягват рискове, да се избягва контакт със заразени хора, да се носи защитна маска и да се спазва социално дистанциране. Освен това консултацията с лекар за допълнителни насоки е от съществено значение.
-
Какви са препоръките за хранене и прием на лекарства по време на бременност?
Препоръките за хранене по време на бременност включват увеличаване на приема на зеленчуци, млечни продукти и месо, за да се осигури достатъчно протеини за растежа на бебето. Важно е да избягват тежки храни, да увеличите приема на вода и да се консултирате с лекар за подходящa диета по време на бременност. По време на бременност се препоръчва консумацията на бавно усвоими въглехидрати като зеленчуци без картофи, грах, леща и зелен фасул. Препоръчително е да избягвате сладки плодове като банани, грозде и ябълки, както и тестени изделия от бяло брашно. Освен това приемът на лекарства трябва да се консултира с лекар и да се спазват препоръчани интервали между храненията и приема на добавки с калций и желязо.
-
Какви са препоръките за интимна хигиена по време на бременност?
-
Какви са препоръките за контрол на теглото по време на бременност?
Интересното е, че не ми каза да лежа или да спирам движението. Каза, че ако се пие правилната доза, лека разходка не е проблем. Казах му, че съм имала мн стрес в работата и той директно каза болничен да взема. Е взех си 1месец, засега ще лежа повечко засе и ще видим живот и здраве.
неголеми гърди, но много стегнати и страшно си ги харесвах, но покрай първата бременност пораснаха доста, а и бяха много чувствителни и аз носех само безшевни бюстиета, да ми е удобничко ама сега е ужас
Общо взето и с първата бременност не са ми ставали огромни гърдите, увеличиха се с един-два размера, но след над 2г кърмене си върнаха първоначалния размер. Сега в началото бяха много чувствителни, не можех да спя от тежест и когато станех от леглото имах чувството, че ще паднат на земята. Сега не са толкова чувствителни чак. И първия път не съм си купувала специални сутиени за кърмене, а по-свободни, с които се чувствах добре. Сега си взех по-спортен.