Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 393
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Да, и на мен ми е интересно за глюкозата. Глюкомерът показва 5,1 на гладно, на диета съм вече, но Мин седмица имах прегрешения два дена. Почнах йога.

След хранене глюкозата ми е пак 5 след час, пада под 5 на втория. Може би инсулина е във висините.

Опитах да пия метформин, но страничните ефекти при мен са ужасни - сърцебиенею, световъртеж и т.н без да ми сваля захарта.

Между другото, ако някой си търси онлайн йога, мога да му дам детайли за курса на който се записах. Днес беше първата практика и много ми хареса Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 11:30 от gushka

# 481
Моята на гладно е 3.6-3.8, след ядене най-често 4.5. Вчера час-два след ядене беше 6.9, но бях хапнала доста въглехидрати… уф пусти хормони

# 482
Аз днес пуснах една микробиология. Чакам резултати,ще ги споделя и с вас после,че чак утре ще ги нося на док.

# 483
Само следете и кетоните в урината, защото нисковъглехидратното хранене води до тях. Аз докарах захарта сутрин до 4,5 и бам появиха се кетони. Не са нещо кой знае какво, но не е хубаво за дълъг период да остават в тялото, защото явно тялтоо няма енергия и почва да гори мазнини. За теста за гестационен диабет, ми казаха лсед 2-та, най-добре 21 седмица при текущоте ми нива на захарта.

# 484
Само следете и кетоните в урината, защото нисковъглехидратното хранене води до тях. Аз докарах захарта сутрин до 4,5 и бам появиха се кетони. Не са нещо кой знае какво, но не е хубаво за дълъг период да остават в тялото, защото явно тялтоо няма енергия и почва да гори мазнини.
Предната бременност бях до 5 месец в кетоза. Нищо лошо няма в това тялото да гори мазнини. Имах много повече енергия от сега и се чувствах в пъти по-добре. Но ми беше сравнително лесно защото ме теглеше на кисело и солено заради бременността, докато през тази бих могла да живея на препечена филия с масло и чай и макар да не си го позволявам много ама много ми се яде това и ми е трудно да държа диетата стриктно под контрол.

# 485
Аз след 10 дни диета - без никакви въглехидрати бях с кетони в урината и лекарката каза, че не е ОК /и АГ и ендокринолог/. Каза да започна да ям отново въглехидрати. Гледам да не прекалявам, но с почти всяко хранене имам въглехидрат. Последно като я изследвах беше 3.1 на гладно - този път каза, че била много ниска, но кетоните ги бях изчистила. Ще видим скоро с обременяването как ще е. Начев ми каза 24-28г.с. да го направя. Драстично обаче съм намалила плодовете - казаха ми по 2-3 плода на ден и да не е късно вечер. Не пия и фрешове, като преди. Вафли, бисквити и подобни неща не съм яла от година. Гледам тестените изделия да не са от бяло брашно.

# 486
  • Замък сред облаците
Следете гликемичния индекс на храните (просто цъкнете в гугъл въпросната храна и допишете гликемичен индекс) и ако е висок го избягвайте при проблеми с КЗ и инсулина. Това е най-лесно, вместо само проба грешка и "ама то това нали е полезно, защо не ми понася". ГИ под 55 е нисък, между 55 и 69 е средновисок, над 70 е висок. В общи линии храненията трябва да са основно с храни с ГИ под 55, при някои и със среден ГИ ще се чувстват добре, а при други не.

Ето тук може да прочетете повече как да се ориентирате и за гликемичния товар, защото пък някои храни са с нисък гликемичен индекс, но имат немалък процент въглехидрати: https://www.forlife.bg/glikemichen-tovar-indeks

# 487
А референтната стойност за кръвна захар на гладно не е ли 6 и нещо? Поне така пишеше на изследванията ми в бодимед, но може би не са били стойности за бременни.
Аз изцяло съм спряла сладки неща, тестени много рядко. По-скоро плодове ям повече - ябълки, портокали, помело...фрешове не, но по 3-4 плода на ден имам.

# 488
  • Замък сред облаците
Надявам се, че не подавам погрешно инфо, на КЗ на гладно според Perinatology трябва да е такава по семестри: http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Glucose,%20fasting.htm

# 489
Моята лекарка каза 5.1 е норма за бременни.

# 490
  • гр.Пловдив
Моята лекарка каза 5.1 е норма за бременни.

Това само за обикновена глюкоза от ПКК ли?
На моите изследвания от вчера беше 4,4 и им се струвам подута, отекла - с препоръки съм за обременяване с глюкоза или нещо от сорта...

# 491
Глюкоза сутрин на гладно, венозна кръв.

# 492
  • гр.Пловдив
Днес ми направиха амниоцентезата... Сега остава да се моля за положителни резултати.. Три дни е престоя, доволна съм много от професионализма на всички.. На манипулацията имаше и 10 студенти да гледат, на двама им стана лошо и излязоха..Пробата веднага са я закарали с линейка в генетичната лаборатория.., а на мен после ми биха анти Д имуноглобулин.. В общи линии ме спукаха от изследвания, кетони в урината и кофти микробиология с бактериална вагиноза и някакви гъбички... И то при положение, че на 5.01 ми беше чиста, сега от къде това чудо незнам.. Слагах полижинакс, после флуомизин мисля беше, сега на тази ще се види има ли ефект..

Напрегнато ми е и не мога да се отпусна с тези болници, и особено в това патологично отделение е много потиска що..

# 493
  • варна
Днес ми направиха амниоцентезата... Сега остава да се моля за положителни резултати.. Три дни е престоя, доволна съм много от професионализма на всички.. На манипулацията имаше и 10 студенти да гледат, на двама им стана лошо и излязоха..Пробата веднага са я закарали с линейка в генетичната лаборатория.., а на мен после ми биха анти Д имуноглобулин.. В общи линии ме спукаха от изследвания, кетони в урината и кофти микробиология с бактериална вагиноза и някакви гъбички... И то при положение, че на 5.01 ми беше чиста, сега от къде това чудо незнам.. Слагах полижинакс, после флуомизин мисля беше, сега на тази ще се види има ли ефект..

Напрегнато ми е и не мога да се отпусна с тези болници, и особено в това патологично отделение е много потиска що..
Стискам палци, дано всичко е наред!

# 494
И аз стискам палци!

Момичета,след колко време да очаквам резултати от микробиологията?

Общи условия

Активация на акаунт