Пазарувате ли често от квартални магазинчета и купувате ли български стоки?

• 14 103
  • 191
  •   1
Отговори
# 75
Как си простирате прането? Дадох много примери по-назад, ако искате се върнете и прочетете. Причината е елементарна, местните производители не могат да си позволяват да завишават цените, пределно им е ясно че хората ще бягат във веригите. И продуктите се развалят по-бързо и трябва да се продадат.
Който иска да ми вярва, всеки си има мнение и наблюдения. И мен категорично не може да ме убедите в обратното 🙂

# 76
Ама аз не купувам фирмени продукти на Лидл. Пък за месото не откривам разлика като цяло. Някой може да е с по-чувствителни рецептори, де.
Не е до рецептори. Просто не си яла хубаво месо, но това е нормално, щом пазаруваш само в Лидл и другите големи вериги. Хубавото е месо е супер крехко и няма нужда от начукване и маринати.

Случвало ми се е и прясно заклано да ям, та имам идея. А марината е за овкусяване, не за да стане крехко.

# 77
Че Р.Василева собствено производство кашкавал ли продава?
Питам, понеже се съдраха да ми хвалят кашкавала ù, а то си е бакалия, виждала съм сутрин камиони да доставят, не е някакъв фирмен магазин.
Съдраха се да ми хвалят и някакви кори, които продавали там, но и те надали са собствено производство.

В темата ми се струва, че сериозно смесихте понятията за фирмен магазин в квартала и квартален магазин. Аз под квартален магазин не разбирам фирмения магазин на Партньори или Томови, който случайно е позициониран зад ъгъла, а точно кварталната бакалия, която продава млякото Верея с 5 с'тинки по-скъпо от Билла.
Ако Верея отворят фирмен магазин зад другия ъгъл, ясно, че ще продават по-евтино от Билла, защото съкращават едно звено по веригата.

# 78
В големите вериги се ходи за удобството, не за да се пестят пари. А и не всичко се взема от тях, де. Но за половин час да си накупиш всичко за мен е много ценно удобство.

# 79
В големите вериги се ходи за удобството, не за да се пестят пари. А и не всичко се взема от тях, де. Но за половин час да си накупиш всичко за мен е много ценно удобство.

И за пестене на пари се ходи Simple Smile
Някои неща наистина са много по-евтини там, когато се купуват на промоция.

# 80

И за пестене на пари се ходи Simple Smile
Някои неща наистина са много по-евтини там, когато се купуват на промоция.

ОК, никога няма лошо да се спестят пари, а и си е гъдел. Но не е основната цел, поне за мен.

# 81
Нека не обръщаме темата на “за” и “против”. Мисля, че всяко има предимства, които са ясни на всички ни.

В големите вериги съм имала големи фейлове с месо и съм се отказала да купувам от там. Често месото е внос от Аржентина и подобни страни, жилаво и без вкус. Аз не ям месо от много време, но купувам и готвя за мъжа ми. В месарницата не сме имали проблеми и дори цените са равни.

Пакет ориз или брашно ми е все тая от къде ще си го купя, защото ако във веригата е по-евтино и съм с колата, няма да го търся в кварталния магазин.

На пазара до нас никога не са ми правили проблем да си избера сама. Напротив, даже ми дават торбичка и  дори две-три глави лук да взема, не са ми се сърдили.  Държат се нормално, пазарувам от тях.

Разбира се, когато съм се прибирала в 9 от работа няма как пазара мен да ме чака. Взимала съм колкото за вечеря от веригите.

# 82
Цитат
Че Р.Василева собствено производство кашкавал ли продава?
Да.Имат вакумиран по 500-530гр. и голяма пита.Както казах с години взимах.Също  пращах в чужбина.Всички го харесвахме.Миналата пролет и на мен,и на роднините в чужбина не ни хареса.Спрях го.След какви ли не опити с други,които все не ми допадат,вчера пак купих,но от питата.Утре ще пиша как е,още не съм го опитала.Имах друг и замина за пица,от която ми тежко и за днес приключих с яденето.Иначе предлагат млечни,колбаси и филета на различни производители.Също и месо,свинско,пилешко,кайма.Мелят по желание.Имат кори,но не съм взимала.За някакви ''къпани'' става въпрос.

# 83
Брей... Няма вид на магазин на производство. От млечни не се впечатлявам, че да търся само един вид, но корите им ще ги пробвам.

# 84
От малки магазинчета(квартални) купувам месо от месарница, млечни от млечен магазин и яйца от съседка. Всички тези магазинчета са до пазар от който купувам плодове и зеленчуци. На такова място живея, така ми е удобно. Предимства-качество и по-ниска цена. Недостатък-пред млечния и месарницата в почивните дни има опашки. Хляб купувам от фурна и, от квартален магазин, но той вече е част от верига.
Олио, ориз, от същия магазин. Боб-от производител, един и същ от години

# 85
Брей... Няма вид на магазин на производство. От млечни не се впечатлявам, че да търся само един вид, но корите им ще ги пробвам.
Ти за кой магазин на ''Р.Василева'' имаш впечатления?Да кажа за кашкавала им,хубав е.Ще видим по-натам ще има ли пак фал.

# 86
Има един на Руски паметник. То ще се окаже верига Grinning

# 87
Има един на Руски паметник. То ще се окаже верига Grinning

На 20-ти април .. и да, верига са .. другия магазин от който пазарувам е на Кирков..

# 88
  • София
Не, не пазарувам от квартални магазини. Живея до кауфланд , имам малък магазин до блока, но там цените са в космоса.

# 89
sherilyn, кой е минералния фон дьо тен, радвам се на бг фирми за козметика, макар първо да им проверявам и на тях състава.

пазарувам дреболии от малко магазинче, защото ми е по-лесно, но иначе от ебаг или кварталния маркет точно заради намаленията, колкото и да е жалко.

Общи условия

Активация на акаунт