Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 623
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • sofia
Bugi, не е нужно да сте карантина, не е нужно да е Ковид.
Просто се лекувайте, ти се пази и си стойте вкъщи.
Дано е някаква настинка или сезонен вирус

# 451
  • София
Аз след една история на моя приятелка, бих изчакала естествения процес на излизане на бебето без индукция. Тя отиде да го предизвикват, че било голямо бебето без признаци за раждане и след 12ч от пукането на водите, той все не искаше да излиза. Накрая го издърпаха с вакуум, защото му паднаха тоновете и майката имаше мнооого шевове, и вътрешни, и външни. Главичката му беше цялата в отоци и червени петна месеци след раждането, а тя от целия преживян стрес, не успя да кърми, колкото и да се опитваше. Бяха й скачали по корема по 2ма лекари да го избутат. Бебчо се роди 3200гр и спокойно можеше да си изчака 2 седмици до термин.
Аз бях потресена, или си чакам термина, или секцио ако се наложи, но не бих тръгнала да го вадя насила.
При BlondyDjitsy е по-различно, защото й е тежко и се мъчи. Казвам само другите да си имат едно наум.

# 452
Аз след една история на моя приятелка, бих изчакала естествения процес на излизане на бебето без индукция. Тя отиде да го предизвикват, че било голямо бебето без признаци за раждане и след 12ч от пукането на водите, той все не искаше да излиза. Накрая го издърпаха с вакуум, защото му паднаха тоновете и майката имаше мнооого шевове, и вътрешни, и външни. Главичката му беше цялата в отоци и червени петна месеци след раждането, а тя от целия преживян стрес, не успя да кърми, колкото и да се опитваше. Бяха й скачали по корема по 2ма лекари да го избутат. Бебчо се роди 3200гр и спокойно можеше да си изчака 2 седмици до термин.
Аз бях потресена, или си чакам термина, или секцио ако се наложи, но не бих тръгнала да го вадя насила.
При BlondyDjitsy е по-различно, защото й е тежко и се мъчи. Казвам само другите да си имат едно наум.
Твоята приятелка е имала като моето раждане, на мен ми скачаха двама лекари на корема, с вакуум го вадиха .....зашиха ме като пълнена пуйка ,с много разкъсвания бях и ме резнаха няколко пъти че явно сам не ме беше разпорил достатъчно за да мине ....
Имах и бонус след раждането конците в матката се възпалиха ..
Ако е възможно на всички пожелавам да се разминат с тия екстри , понеже наистина не е приятен спомен от раждането.
Нарочно не разказвам за първото ми раждане подробности за да не се стресира някоя бъдеща мама 😂
Хубавото е че рядко се случват такива тежки и трудни раждания та споко 😅
Но съм склонна отново да се подложат на това само и само да ми свършат мъките😵‍💫

Аз сега видях че днес името което сме избрали за беба празнува имен ден....та се чудя дали има шанс да усеща че е неиния ден и да вземе да се пръкне 😂

# 453
При мен: Имах планово секцио. На предния ден трябваше да постъпя за изследвания и оставане в болницата. Като се събудих сутринта се почувствах странно, много ми тежеше и ме болеше кръста. Казах на мъжът ми аз ще родя днес. Тръгнахме към болницата и засичах контракции на 4 минути, сложиха ме на тонове и бяха вече на 3. Разкритие 2 см. Подготвиха ме за операция и се появи моето момченце. Честно казано не съжалявам, че избрах секцио, нищо страшно и толкова болезнено, колкото го описват, след обяд ме раздвижиха и още на другия ден започнах да се грижа за бебето.

# 454
Момичетаа, май наближава и моя момент, тъкмо ми падна въпросната тапичка и сега чакам другите признаци... знам че може да минат и дни до раждането, но се надявам че ще се случи скоро, явно бебка си е чакала датата Heart

# 455
Момичетаа, май наближава и моя момент, тъкмо ми падна въпросната тапичка и сега чакам другите признаци... знам че може да минат и дни до раждането, но се надявам че ще се случи скоро, явно бебка си е чакала датата Heart

Успех и леко раждане Мими!

# 456
Момичета, започвам да откачам вече, нямам никакви признаци за раждане Sad

# 457
  • София
Мими, успех! ❤

Ади, за кога е термина? Ще видиш, че мн скоро ще се случат нещата. Аз бях по същия начин, чувствах се ужасно, та те разбирам и ми е мъчно, че и ти го изживяваш това напрягащо нетърпение. 
Дни преди раждането всеки ден лягах и ставах с мисълта, че нямам никакви индикации…

# 458
Ако ви е скучно
https://datayze.com/labor-probability-calculator. Може да смята каква е вероятността да родите днес, или в следващите 3 дни, или преди/след дадена дата.
Успокои ме, че е слабо вероятно да родя днес (вкъщи е пълен хаос и много ще се радвам бебето да се забави със седмица-две).

# 459
Ади не откачай, аз си свикнах всеки ден да седя и чакам Joy то една тапичка при мен нищо не значи, може и седмица да мине хаха утре съм на преглед и ако не е излязла момата до утре ще мислим с доки какво ще правим че вече ще се почва да се преносва

# 460
Еха, стискам палци бързо и лесно да родиш ❤️
Ще чакам да се похвалиш днес или утре 🤗

# 461
  • София
Честити бебчета на тези, които съм пропуснала. Моята принцеса проплака в събота следобяд след едно кратко и хубаво раждане (и 24 часа контракции преди това). И двете сме добре и се учим една с друга.

# 462
Ния, Мимче - нито тапа ми е паднала, нито реални контракции имам. Имам подготвителни доста ама аз се научих даже да не им обръщам внимание, защото ги имам от седмици вече.

Вчера излязох на разходка, движението вече ми е доста трудно, кръста започна доста да ме боли, но се понасилих да ходя. Даже си мислех, че може да са контракции, но като се прибрах, болката отмина.
Днес гд пак по същия начин, само че болката беше в горната част на корема, дори трябваше да спирам на няколко пъти.
И общо взето това е.

Утре се чудя дали да звъня в болницата да ги питам за опциите или да си изчакам часа с акушерката, те така или иначе най-вероятно ще ми кажат да чакам.

# 463
Тартакетка,Честито, много бързо възстановяване и прекрасни споделени мигове! Heart

# 464
  • Пловдив
Тарталета, честито бебче! Бързо възстановяване и скоро да си се гушкате вкъщи! Heart

Общи условия

Активация на акаунт