Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 168
  • 800
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Понеже примерно ягодите и прасковите са алергени и затова питам дали всеки плодов чай (стига да не е черен, разбира се) е подходящ.

# 601
Първия месец колко качи? По колко пъти на ден кърмите, а през нощта?

Първият месец качи 1 кг. През деня кърмя по около 7-8 пъти, през нощта 2 пъти.

# 602
Сноу, нашите деца нали са само със около две седмици разлика, да кажа и аз. На мен ми дойде менструацията на навършени пет месеца на девойчето, въпреки че и аз съм долу-горе като теб в момента - не е захранена, не давам вода, имам поне две кърмения нощем, даже идването и съвпадна с увеличаване на броя кърмения (кърмех по 7-8-9, но в жегите увеличих до 10-12 отново). Мисля, че е нормално и си е до организъм.

# 603
Благодаря на всички за отговорите по моя въпрос. Днес нямам нищо и затова ще звънна на АГ, не прилича на цикъл положението.

Брин, аз пия чай за кърмачки със сминдух в него. Сминдухът ( Bockshornklee на немски и май fenugreek на англ.) за разлика от другите като копър и тн е научно доказано, че увеличава кърмата с около 20-30 мл на ден. Вземах го преди и на таблетки по 4 на ден (внимание трябва да е активиран). Също нещо, което пиех по друга причина на чай И като безалкохолна тинктура (мазерат) е Hirtentäschel на немски, capsella bursa pastoris на латински и не съм сигурна: овчарска торбичка на български. Има вкус точно на пилешки бульон. Това съдържа нещо, което наподобява или дори е не знам хормона окситоцин и затова подпомага лактацията и специално рефлекса, който помага млякото да тече, а също има дрениращ ефект и изхвърля течностите. Много се извинявам, но не знам термините на български. Milchspenderreflex му викат тук. Аз взимах това растение след първия кюртаж, защото ме грозеше втори, матката беше пълна с течност и ми дадоха 3 седмици да се справя сама с упражнения, билки и каквото намеря иначе пак трябваше да ме оперират. Като страничен ефект имах хиперлактация, прекалено пълни гърди и чак когато спрях билките се оправи. След това на 2 пъти пак взимах от тях и всеки път се увеличаваше производството. Според мен е хубаво да се опита.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 10:53 от snowwhite12

# 604
Чай билков пия всякакъв, включително и мента, когато имах проблеми с гърлото. Никакво отражение върху лактация или бебе. Всяка храна в стандартен прием е ок, била тя и алерген. Включително, че чаят винаги пия с мед.

# 605
Седя си аз спокойно и си чета темата и случайно попадам на снимка от "блистър" - сещам се че съм забелязала малка бяла точка на гърдата (бременна съм в 7ми месец). Хора, как да действам, все още не съм започнала да кърмя, дори не знаех че това е проблем?! Sad
Трябва ли да го лекувам сега, без да губя време преди да се появи бебето, или има вероятност д аизчезне само?

# 606
Мисля, че е напълно невъзможно да имате блистер без сучещо бебе и напразно се притеснявате. Simple Smile
Има ли някаква болка? По- различно усещане на мястото?
Да не би да е капчица коластра засъхнала? Пробвайте да измиете когато вземате душ, понякога е малко по- трудно отмиването.

# 607
Кърмя бебето си от 8м и за пръв път преди около седмица започна да ме сърби едната гърда. Забелязах лек обрив (няма пъпки, а зачервяване) на 1 пръст под ареолата. При мокрене най-вече ме сърби и по-рядко през деня. На някой случвало ли му се е? Мазахте ли се с нещо?

# 608
Мисля, че е напълно невъзможно да имате блистер без сучещо бебе и напразно се притеснявате. Simple Smile
Има ли някаква болка? По- различно усещане на мястото?
Да не би да е капчица коластра засъхнала? Пробвайте да измиете когато вземате душ, понякога е малко по- трудно отмиването.

Абсолютно същото е като на снимката: https://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/

Появи се в 5тия месец на бременността и 2 месеца стои така. Гърдите са ми чувствителни и леко болезнени, което е напълно нормално през цялата бременност.
Не усещам нищо по-различно на тази гърда с връхчето, не изтича коластра, не се отмива... Няколко пъти се чудя дали след баня да не го боцна с една стерилна игла, но ме е страх да не направя по-голям проблем и да не-мога да кърмя след това...

# 609
Вероятно е коластра, засъхнала, често се случва. Блистер без бебе, едва ли.

# 610
  • Sofia
Както в самата статия пише, блистер се получава от сученето на бебето.
По време на бременност не ми се вярва да се появи, няма какво да го предизвика.

# 611
Здравейте!

Кърмих сина си 11м, не съм имала проблеми, всичко си вървеше супер.
Отбих също без проблеми, общо взето супер беше всичко.
В момента съм бременна отново, но с близнаци. Може ли да ми кажете дали има нещо по-специално, за което трябва да се подготвя, къде мога да намеря информация кои пози са подходящи, дали трябва да цедя допълнително? Общо взето всичко, което може да ми е от полза. Искам да бъда максимално подготвена какво ме очаква с 2 бебета☺️

# 612
Имам цикъл още от 3ия месец след раждането, въпреки че кърмя (може би защото бебето е на смесено хранене). Някоя от вас знае ли, когато спра да кърмя, ще се промени ли цикъла ми? В момента ми е много лек и без болка за разлика от преди.

# 613
Моят 5 месеца след спирането все още е безболезнен, за разлика от преди бременността.
Обаче аз го свързвам с раждането, а не с кърменето.

# 614
Имам цикъл още от 3ия месец след раждането, въпреки че кърмя (може би защото бебето е на смесено хранене). Някоя от вас знае ли, когато спра да кърмя, ще се промени ли цикъла ми? В момента ми е много лек и без болка за разлика от преди.

При мен беше смесено хранене първите 2 - 3 месеца, а цикъл имам от първия месец след като свършиха лохиите. Не го усещах първите 4-5 месеца. После постепенно взе да се връща към стария болезнен и изпълнен с ПМС симптоми цикъл. Е преди да се завърне напълно забременях. Сега се надявам по-дълго време да се радвам на безболезнения вариант.

Общи условия

Активация на акаунт